- Член од
- 20 јануари 2009
- Мислења
- 3.159
- Поени од реакции
- 375
И сеа шо бидна,ке има или не?
Од кога ке ни дават оружје или пари?
Од кога ке ни дават оружје или пари?
Наш командант кој што ние ке го избереме,само ке бидеме финансирани од русите.ја ништо не разбрав .. шо е шемава .. под чие раководство ќе спаѓа фалангата ако се изгласа?
Главно раководство на Македонската фаланга ќе бидат Македонци и сите што ќе членуваат во неа ќе бидат Македонци единствено највиско тело ќе биде Министерот за Одбрана на Русија(од кои и ќе добиваме пари) и од нив ќе добиваме само наредби кај да се боримеја ништо не разбрав .. шо е шемава .. под чие раководство ќе спаѓа фалангата ако се изгласа?
Ништо, пакуваме куферите, се поздравуваме со Русите и фаќаме првиот авион за (е)Македонија со повеќе пари во џебот, со поголем дејмиџ и со повисоки чинови :helou:а кога ќе стават еМакедонија шо тогаш ...
хмм .. сомнително
Тогаш чао Русијазначи платени од русите
за нив да се работи а :pos2:
а кога ќе стават еМакедонија шо тогаш ...
хмм .. сомнително
Macedonian Phalanx have a Commander, Macedonian_Lion .Гледам дека само Macedonian Lion (Cresevo) се пријавил за командант, а веќе и помина рокот за пријавување така да по автоматизам горенаведениот станува командант на фалангата.
Честитки од мене.
Вака ако се организираме сите ке сме командири, втори командири или заменик командири:pos2:. Не е попаметно да имаме еден генерал само и тој да дава инструкции. Ако се поделиме на бригади по 10 души ке има една бригада? и пак не ми одговори никој дали можам од индонезија и јас да сум делод МФ. Или ние што останавме ваму да си формираме наша бригада?:smir::smir:Македонската фаланга ќе биде направена по принцип на руската странска легија односно поделена на неколку бригади, секоја бригада по еден командир и еден втор командир а на сите командири е друг командир кој е главен на целата Македонска Фаланга и е одговорен само пред Министерот за одбрана(највисоко тело во војската), Фалангата исто така ќе има и заменик командир(заменик на главниот командир) и Македонската Фаланга ќе има своја организација преку која ќе се добиваат пари од Министерството и ќе се добива редовна плата(дневно).
како што?! па земаме q1 билети (пошто се најефтини) и се преселуваме во eMacedoniaзначи платени од русите
за нив да се работи а :pos2:
а кога ќе стават еМакедонија шо тогаш ...
хмм .. сомнително
:salut:како што?! па земаме q1 билети (пошто се најефтини) и се преселуваме во eMacedonia
Брат, гледаш дека тек од вечерва МФ има командант. Имај трпение, во наредните 2-3 денови би требало се` во детали да се знае и да профункционира.и пак не ми одговори никој дали можам од индонезија и јас да сум делод МФ. Или ние што останавме ваму да си формираме наша бригада?:smir::smir:
тоа Црешево мислам дека повеќе знае пошто подолго време беше член на странската легијаА копја ке ни даваат често Русите или ке биде само кога ке има војни некои кои за нив се важни?