- Член од
- 20 јануари 2009
- Мислења
- 3.159
- Поени од реакции
- 375
И сеа шо бидна,ке има или не?
Од кога ке ни дават оружје или пари?
Од кога ке ни дават оружје или пари?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ја ништо не разбрав .. шо е шемава .. под чие раководство ќе спаѓа фалангата ако се изгласа?
ја ништо не разбрав .. шо е шемава .. под чие раководство ќе спаѓа фалангата ако се изгласа?
а кога ќе стават еМакедонија шо тогаш ...
хмм .. сомнително
значи платени од русите
за нив да се работи а :pos2:
хмм .. сомнително
Гледам дека само Macedonian Lion (Cresevo) се пријавил за командант, а веќе и помина рокот за пријавување така да по автоматизам горенаведениот станува командант на фалангата.
Честитки од мене.![]()
Македонската фаланга ќе биде направена по принцип на руската странска легија односно поделена на неколку бригади, секоја бригада по еден командир и еден втор командир а на сите командири е друг командир кој е главен на целата Македонска Фаланга и е одговорен само пред Министерот за одбрана(највисоко тело во војската), Фалангата исто така ќе има и заменик командир(заменик на главниот командир) и Македонската Фаланга ќе има своја организација преку која ќе се добиваат пари од Министерството и ќе се добива редовна плата(дневно).
значи платени од русите
за нив да се работи а :pos2:
хмм .. сомнително
како што?! па земаме q1 билети (пошто се најефтини) и се преселуваме во eMacedonia
и пак не ми одговори никој дали можам од индонезија и јас да сум делод МФ. Или ние што останавме ваму да си формираме наша бригада?:smir::smir:
А копја ке ни даваат често Русите или ке биде само кога ке има војни некои кои за нив се важни?