Две гранати испукани кон Владата

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
SDSM siguren sum 101% koj moze drug dapravi problemi vo drzaava osven niv.:salut:

Бидејќи се заигравме на темата, па истата излезе од контекст, премина во сеир, да се обидам со едно мое скромно размислување да придонесам кон враќањето на темата така како што треба да биде:
Имаме напад врз институцијата Влада на РМ, искажан преку фрлање бомби кон неа.
Ако ви текнува, слично нешто се случи 2001 чинам, кога Мирко Христов пукаше во Собранието искажувајќи на тој начин револт кон државните институции, предизвикан од начинот на кој државата се справуваше со кризата во западниот дел од државата.
Бидејќи МВР не излегло со официјален став кој и зошто го направил тоа, на нас останува да претпоставуваме кој бил и зошто.
Некој незадоволен од институциите и државата воопшто? Можеби...
Повампирени настани од 2001? Можеби...
Некои будали немале попаметна работа? Можеби...
Сите опции се отворени...Засега имаме само предизвикување општа опасност и загрозување на безбедноста на граѓаните.
Кога ќе се откријат сторителите ќе дознаеме и мотивите и се поврзано со овој случај.

a pak sto mislis deka storitelite ke gi otkrijaT ??? pffff ko ke i porasnet na baba uste edni zabi togash ke gi otkrijat storitelite

Tromblon proizveden vo JAR nema bas na sekoja tezga na bitpazar i ne e nekoe omileno narodno sredstvo za pokazuvanje na nezadovolstvo kon vladata...

SDSM siguren sum 101% koj moze drug dapravi problemi vo drzaava osven niv.:salut:

Гарант е некое од арсеналот на Бучковото оружје што не беше запленето при последната продажба на Бугарите,гледаат да го потрошат пред да стане валиден доказ оти судењето само што не започнало,затоа и Бучко се испотепа да се брани од слобода,иако е првообвинет ќе може да ги координира полесно акциите од ваков тип.

Abe jas da vi kazam bev za SDSM do pred teritorjalnata podelba...od togash koga ne napadna bucko vo struga....go zamraziv,a i deka go sudat sega 100 % e toj zameshan vo taa rabota

Tromblon proizveden vo JAR nema bas na sekoja tezga na bitpazar i ne e nekoe omileno narodno sredstvo za pokazuvanje na nezadovolstvo kon vladata...

Точно но не знам дали сеуште се користата тромблони во армиска пракса бидејќи колку што се сеќавам од ОНО тромблон иде само со полувтоматска пушка ама не и на калшников односно автоматска пушка (иако знам дека може да се намести да испукува по само еден куршум).
Многу специфично оружје, што значи има потенцијал полесно да се најде сторителот, или пак да внесе сомнеж дека ова намерно е наместено од некој кој сака да знае кој го сторил.

Точно но не знам дали сеуште се користата тромблони во армиска пракса бидејќи колку што се сеќавам од ОНО тромблон иде само со полувтоматска пушка ама не и на калшников односно автоматска пушка (иако знам дека може да се намести да испукува по само еден куршум).
Многу специфично оружје, што значи има потенцијал полесно да се најде сторителот, или пак да внесе сомнеж дека ова намерно е наместено од некој кој сака да знае кој го сторил.

Погрешно знаеш или се сеќаваш,оди барај да ти ги врати парите учителот за погрешната обука.:)

Abe jas da vi kazam bev za SDSM do pred teritorjalnata podelba...od togash koga ne napadna bucko vo struga....go zamraziv,a i deka go sudat sega 100 % e toj zameshan vo taa rabota

Бучко е тешка педерлана мамата негова ... и јас како алка бев за бучко ама од ко се "испосра" го мразам
Не знам каква е неговата поврзаност со ова ама кој и да го сторил тоа не е убаво

abe bucko ti e kako hmm..... Mashina za perenje mesto da parit alishta toj perit pari...ako ko si mojT zs da ne :-)))

Погрешно знаеш или се сеќаваш,оди барај да ти ги врати парите учителот за погрешната обука.:)

Не дадов ич пари за обука, ова е од средно, јас сум последна генерација која слушаше ОНО во средно, после мене нешто го сменија во мир и толеранција или сл.

Sepak mislam deka bil nekoj potato pneumatic launcher ko ovoj na slikava:
andys2.jpg

statata e tolku mala, JAR granata za tromlon e isklucivo razorna, a bidejki poveketo od expertite ne razlikuvaat kompir od tromblon...se e mozno.
Na strana ova...slusam mnogu deca i drugi stradaat od kursumi po gradov...toa treba da se spreci najrigorozno...ne mi e jasno sto se femkaat....toa poleka poleka ke stvori snajperski sindrom kaj Skopjani...,a toa e veke STRASNO!!!!

Слично започна со Сараево,не би сакал сликите да се повторуваат по кој знае кој пат.Кој и да го сторил атакот,сето ова ми личи на познатите Балкански предвоени сценарија.Токму затоа владата на Гвујо требаше да направи радикални и професионални промени во разузнавањето,во армијата и полицијата и никако да не се заебава со непотистички и дилетантски решенија во вака чувствителни времиња кога предстои Косово како неизбежно решение.Наместо тоа нашата влада вработи нови кадри во администрацијата кој не знаат ни како изгледа пушка а како прскалица за лозје.Можеби такви беа наредбите од оние кој менаџираат со кризи во регионот,но сепак понекогаш треба малку и нив да ги заебеме па да поставиме по некој професионалец кој ќе работи во позадина ама ќе знае да работи.

Едно нападение срешту владата като това е много страшно и то во Македонија,като имаме предвид какво се случи во 2001.Оште тогава владата сгеши,кога подписа рамковиа договор и даде толкова права на албанците.Не може да се веат знамена на Албанија в Македонија и в Тетово да не се отбелјазва 2 Август като национален празник на државата.Едно малцинство,каквото е албанското си играе со сите македонци и то заштото се чека решение за Косово.Ако не се даде независимост на Косово албанците в Македонија пак може да се вдигнат,ако не се даде пак истото.Треба силна врада и обединјаване на обштини,за да намалее като цело во проценти броја на албанците во една голема обштина под 20%.Ако нема силна влада во Македонија до 1 гадина може да се повтори 2001 година.Да не дава Господ!

Па што да се прави кога Бугарите им продаваат оружје на Албанците во соработка со некои Македонски шверцери вработени во армијата и во владата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom