Другарство, па љубов, па пак другарство. Дали е можно?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Ако и двајцата партнери си имаат други партнери и се срекни со нив мислам дека може да останат пријатели мада нема да е исто како порано.Или пак ако и меѓу двајцата сеуште има „искри“ ама раскинале поради некои икс причини не може, бидејки порано или покасно ке се смират.

Јас до сега 3 пати сум бил во (долга) и со сите на крај останав (многу добар) пријател... У принцип сите ми се чудат али кај мене увјек е така, ако не бидне од врската секогаш сакам да останеме добри пријатели (освен ако не успеала врската пошто некој од нас направил нешто лошо ама до сега тоа не било случај).

Сепак треба да помине извесно време за двајцата да расчистат со себе, нели? А тоа време најдобро е да се разделени, да не се гледаат? Какво искуство имате со тоа? Дали оддалеченоста извесно време може да влијае на другарството, па наместо да се зближат, да се оддалечат?

А на пример кога мора да си у негова близина,у исти клас,друштво,значи речиси половина ден си приврзан да минуваш у негово присуство...What then?:nesvest::toe:

Тешко дека после љубовна врска можеш да останеш другар со личноста ... едноставно чуствата се испреплетуваат ... никогаш неможеш да збнаеш на што си ... или другарство или љубов

... Drugari sme od 3to odd zaedno vo klas eve sega pak vo isti klas ... pred edna godina se smuvavme ama onaka od dosadaa ( :( sega mn bi sakala da bese nesto povekje t.e. kaj nego odsekogas bese od mali noze) ... ama pak ostanavme prijateli uste podobri znam se za nego i toj se za mene ... sega povtorno se javuva onaa zelba na strast(no ne i ljubov) da ni se spojat usnite i dvajcata kopneeme od zelba no ne znam dali smee toa da se sluci se plasam sega naseto prijatelstvo da ne propadne ... :(

--- надополнето ---

Тешко дека после љубовна врска можеш да останеш другар со личноста ... едноставно чуствата се испреплетуваат ... никогаш неможеш да збнаеш на што си ... или другарство или љубов

potpolno se soglasuvam .... pak ja ima istata strast prvo izceznuva no pka se budi kako sega sto mene mi se slucuva :(

Барем кај мене тоа не би можело да успее, веднаш ке ти се вратат филмови од минатото...не велам да има нула комуникација ама стриктно онлајн, мејл или некој 2 минутен чат, никакви кафиња или излегување заедно или шо ти знам...како што е напишано погоре, чувства се испреплетуваат.

со две бивши сум бил другар па сме оделе па раскинавме па пак сме пријатели, а иначе со сите мои бивши си живеам убаво

Ако била вистинска љубовта , ТЕШКО Е ОСТВАРЛИВА ФОРМУЛАТА.:toe:
Но ако љубовта била експериментална , МОЖНА Е ФОРМУЛАТА.:tapp:

неможам да бидам другар со некоја која пред тоа ми била девојка, во обратна ситуација може

Може и пример од понеделник до четврток другарка, после петок, сабота, недела девојка. Друг месец обратно. Може.
Уствари не, оваа нема никаква врска со љубов.

Абе од другарство може љубов ми се случило али после од љубов пак во другарство не иде BELIVE ME :toe:

Drugarstvo(od 1odd) pa Ljubov(vo 1godina)
sega pak drugarii(najdibri) i povtornoo simpatiii ... ljubov li e ili samo obicna strast???

Можно е, али до сега такво искуство сеуште не сум имал..тоа е ептен тешко да се постигне според мене..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom