Другарство, па љубов, па пак другарство. Дали е можно?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
CopyOfDeath напиша:
Од Искуство МОжно е ми беше другарка па девојка па сега пак другарка
И односот останал ист како порано? Не се чувствува ни малку онака напната ситуација кога сте во близина? Сепак со таа личност си делел интима, како е после тоа? Не сум била во таква ситуација и затоа прашувам:wink:

Jas imam nekoe iskustvo so toa i situacijata ne e ni malce napnata. iako prethodno uste malce ocite ke si gi izvadevme :)

Значи не е исто другарството пред и потоа:wink: Мора да се смени однесувањето, не верувам дека би било исто. А можеби зависи од тоа како раскинале:raz:

a be vidi sea nie raskinavme so karanje pred cela diskoteka. ali sega mi e najnormalno da sednam i da pravam muabet so nea.duri se i potsetuvame na vremeto koga bevme zaedno. mislam deka odnesuvanjeto potoa bi zaviselo od tvoite cuvstva. ako otkako raskinete imas seuste cuvstva prema taa licnost ke ima tenzija megu vas so noz da ja seces. ali ako (kako vo mojata situacija) nemas veke nikakvi cuvstva prema nea ni ona sprema tebe OK E!

Сепак ОК е, а не супер како претходно што било дружењето.
А што ако едниот од двајцата сеуште има чувства, но мора да ги потиснува бидејќи така мора, за да се одржи пријателството? Ќе се помириш со ситуацијата, ќе сфатиш дека не можете да бидете заедно, но сепак ќе те копка нешто внатре. Сигурно таа личност би дошла до ситуација да посака да те љуби како порано, ќе и недостигаат убавите моменти. А со тоа автоматски не е другарството чисто како порано.

Па не би можел да кажам дали е исто затоа што кога ми беше девојка се навикнав на друго однесување и едноставно заборавив како беше пред тоа а сега незнам ептен ми е нормално излегуваме на кафе сокче ама само другарски, си ги кажуваме проблемите како и порано

FortunE напиша:
Сепак ОК е, а не супер како претходно што било дружењето.
А што ако едниот од двајцата сеуште има чувства, но мора да ги потиснува бидејќи така мора, за да се одржи пријателството? Ќе се помириш со ситуацијата, ќе сфатиш дека не можете да бидете заедно, но сепак ќе те копка нешто внатре. Сигурно таа личност би дошла до ситуација да посака да те љуби како порано, ќе и недостигаат убавите моменти. А со тоа автоматски не е другарството чисто како порано.

егзекли мај поинт
drugarstvo pak nemoze da ima dodeka ne rascistat so cuvstvata i dvajcata

Сепак треба да помине извесно време за двајцата да расчистат со себе, нели? А тоа време најдобро е да се разделени, да не се гледаат? Какво искуство имате со тоа? Дали оддалеченоста извесно време може да влијае на другарството, па наместо да се зближат, да се оддалечат?

Па едноставно ако има сфаќање се ке биде под контрола но сепак чуствата остануваат

Па јас лично сеуште ги имам чуствата према неа да си кажам ми се сака пак:pos:

Angela напиша:
Другарство, па љубов, па пак другарство. Дали е можно?

demek nati go daj mi go :pos:

aj od drugarstvo i mozhe ljubov ama posle ljubovta zhimi majka drugarstvo.
Зошто пак не би можела да бидеш другар со некој кој си била другарка после си му била девојка што има лошо во тоа

Нема другарство помеѓу машко и женско.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom