Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Па да бидеме реални не е ист филингот кога пиеш пиво од пластична чаша како кога пиеш од стаклена :)
Не мешај сеа пиво и бонгови. Мене на пример далеку поубаво ми е (незнам од која причина), да пијам пиво од пластична чаша (0.4 најчесто). Да зеам да пијам во стаклена некако не ми иде, не лизга доволно :toe:.

Не мешај сеа пиво и бонгови. Мене на пример далеку поубаво ми е (незнам од која причина), да пијам пиво од пластична чаша (0.4 најчесто). Да зеам да пијам во стаклена некако не ми иде, не лизга доволно :toe:.

Е добро де не ме сваќај буквално, муабетот ми беше дека не е ист филингот од пластичен и стаклен бонг.

Ајде кога сме веќе кај бонговите некој нека ми објасни нешто повеќе околу хигиената и чистењето на бонгот.

Ова е од корен....јак халуциноген се користи при ритуал кога во племето кога иде њу мембр.
Еве нешто(клик) за ибога, еден другар пишуваше неа.

А од кај кетаминот го најде антидепресант...кога истиот е измеѓу транкилајзер и анестетик...а со алкохол...силувачка дрога-тој се користи за животиња.

Точно, кетаминот е за амнестесирање животни, а најчесто се користи за смирување на коњи.. но таму спомнав дека денес се истражува употребата на психоделици во терапии за лечење на одредени психички пореметувања.

Ејј тимоти лери аххха:vozbud:

Типот зел троа силоцибин во мексико(инаку психијатар) и отишол човекот во базент и таму триповите почнале...па за на крајот универзитетскиот професор да рече овие неколку часа научив повеќе за човекот,неговиот мозок и душа-отколку цело мое време досега истрошено.

Тимоти го проучувам веќе неколку години и многу добро сум запознаен со неговата биографија, а од идеите сум фасциниран. Кој е заинтересиран за неговата книга „психоделично искуство“, овде(клик) ја имам ставено у фајл, нека си ја симне.

Инаку сакав да ви претставам малку поинаква перспектива на дрогирањево, глеам ептен џанкерски муабети фативте. smart ass искажа дека е малку подобро запознаен со психоделичните дроги, но ме интересира вашиот став околу тоа, има ли некој вистински психонаут овде?
И успат ќе ви дадам еден пост за одгледување на психоделични печурки кај нас: клик тука.

Bas denes na psihologja diskutiravme za drogata,temava mi e morbidna :vozbud: Nemozam da gi svatam korisnicite na droga,zivotot e preubav mora li da go unistuvat zemajki droga :vozbud::vozbud::vozbud:

кути као шо ги читам ја никогаш не би ја легализирал дрогата цццццц кои муабети ги праите еј и ние вака шо не ви парираме 5% не не ебете цццц:pop::pop::pop::pop::pop: ама ај барем се информираме по нешо
шо е трипови бе да ми објасни некој

И кој кур ако добиеш 2 џоинта? Пак ќе има ефект ко еден цел. :toe:

Точно , но вака наместо да се оставиш од прва , еден сабјлечки ..еден за кај другар да почастиш =) ..sharing is caring :smir:

Точно , но вака наместо да се оставиш од прва , еден сабјлечки ..еден за кај другар да почастиш =) ..sharing is caring :smir:

Моеш да напраиш и 2 помали, не е проблем.. :helou:

Клик
Само распореди си, по еден на месец, па чистенка 3 месеца, па пак...зависи и што психа имаш

Паметно размислување.

Моеш да напраиш и 2 помали, не е проблем.. :helou:

Финтава со мешањето е тоа што ако е јака марата јас цел џоинт сам не можам да испушам:kesa:...овака мешаш или праиш два помали и како што рече Манга шеринг ис керинг...:wink:

Финтава со мешањето е тоа што ако е јака марата јас цел џоинт сам не можам да испушам:kesa:...овака мешаш или праиш два помали и како што рече Манга шеринг ис керинг...:wink:

Мене ми смета тутунот, не сум пушач.. Ме гори ептен.. Ме нервира.
Затоа преферирам чист. :wink:

Прво да ти кажам дека по нетов моеш доста добро да се едуцираш за дрогите, но пази, не донесувај конечен став пред да ги погледнеш и анализираш и двете страни, значи позитивните и негативните информации што ќе ги најдеш.
Трип иначе е сленг или популарен назив за ЛСД, кој инаку има уште неколку популарни имиња, како асид, блотер, хофманче, картонче и уште еден куп.. Трип бидејќи на англиски значи патување, симболизира патување на свеста т.е. духот на телото преку халуцинации, во лавиринтите на своите мемории кои се сочувани во ДНК на секое битие. Таму има мемории од предходни животи и тоа Тимоти го има добро објаснето за време на истражувањето врз група доброволци, кога неколкумина почнале да зборат на јазик кој не е познат на човечството и се разбирале.
Блотер е картончето врз кое е капнато 200 микрограми ЛСД.
Еве нешто(клик) за целта на ЛСД претставена во книгата на неговиот пронаоѓач Алберт Хофман..

Мене ми смета тутунот, не сум пушач.. Ме гори ептен.. Ме нервира.
Затоа преферирам чист. :wink:

Изгледа зависи од организмот...другарка ми не пуши цигари а чиста трева не и е уба, со тутун вика као да и ублажувало...јас пак појче чиста сакам ама да не е прсканица.

Сака некој ликвид? Имам цело шишенце за роденден...па да ви капнам кој сака...:pos: 1000че капче :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom