тоа со дувањето не го насочив кон тебе
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
тоа со дувањето не го насочив кон тебе
GoD.HateUSaLL напиша:А ова го насочи кон мене?
[шала, Дивајн, бриши го содржајниов муабет]
Сум пробал све освен хероин.Далеку од тоа дека мислам дека сум пофраер од тие што дуваат,едноставно не сум у тој филм.На никого не му бранам да се дрогира,негово право.Ја си давам свое мислење само.Македонска телевизија, образовна програма таааам тадааааам там там тадаааам.
Ептен иновативен си мамата. Незнам. Јас сум либерален. Сум пробал и ништо после тоа. Интересно. Љубопитност. Ништо повеќе. Тие што дуваат не се лузери али не се ни некои пофраери од тие што не дуваат. Сепак секој си има свој живот. Нека си прави што сака се додека јас не сум вмешан во тоа. Секој си има свој памет и како што си мисли нека си прави. Јас не сум нешто попаметен па да наредувам.
А шо е форава со темава нешо пишувате меѓу редови демек све знаете и дека сте џанаци, дека дувате секојдневно нешо ау... СИТЕ дроги се штетни.. СИТЕ во кој спаѓа и марихуаната и немојте да се лажете на тоа дека од еднаш ништо неможе да ви биде пошто пушите срање
А како е со марата? Добро ? Поздрав си ? Појак си ? Ај те молам објасними или прекини да се резилиш на форумов демек ти си заштитник на марихуаната па ја оправдуваш. ИМА МАЛОЛЕТНИЦИ ВКЛУЧУВАЈКИ МЕ И МЕНЕ ШТО МОЖАТ РАДИ ТАКВИ ХИПИ ЗАШТИТНИЦИ КО ТЕБЕ ДА ПРОБААТ И ДА СЕ НАВЛЕЧАТ!
Ова болдираново беше да ти влезе у глава малце а не дека сакам да ти се издеравам или да се карам со тебе.. ти го кажуем у најдобра намера
Поздрав:smir:
Тотално исти случај!
Шо се однесува до првото, по опуштен си.
Шо се однесува до второто, ако имаш малце мозок у глава, неможеш да се навлечеш, со оглед дека не предизвикува физичка ни психичка зависност, може да ти прејде во навика, шо се споредува со психичка зависност, ама секако, тоа ако си неписмен скот.
На крај краева, ти ако си лузер, ти не си лузер зашо пушиш трева, туку лузер шо пуши трева..шо ни малку не е исто..
И, зборам во второ лице, шо не значи дека ти се обраќам на тебенемај гајле <3
Тебе не, но оние што се прашуваат дали е добро и кул, ова на нив се однесува...ваљда. Зошто да бутаат било какви хемикалии во себе кои не се неопходни за функционирање на организмот? Зошто да се напрегаат плуќата, срцето, бубрезите, џигерот и мал милион други делови од нашето тело да ги исфрлат како непотребно?Така да мислам дека дискусииве ви се тоталка излитени и џабе трошење време.. Се согласуем со ГадХејтАсОл за све али нема врска повтарам.. Џабе кршите прсти.
Али реално, шо можеш да направиш за некој таков?На што личи бре, не можев да го гледам, фацата испиена очите жолти како лимон, ништо од човек што му направил хероинот.
А мажиште беше набиен жесток тип, ништо од човек жив мртовец е. Го скршил хероинот начисто не личи на себе.
Ништо што може човек да прави, одвикнување какво одвикнување тоа веќе во сржтта од телото на човек му е. Го немаше тоа ѓубре низ градов, ама последниве неколку години многу е присутно.Али реално, шо можеш да направиш за некој таков?
Да му читаш за последиците од дрогата? (кога може да си ги види у огледало)
Со сила да го однесеш на одвикнување (кое, ако не е со консензус, редовно е неуспешно)
Не можеш да спасиш некој шо сам нејќе да се спаси.
Тебе не, но оние што се прашуваат дали е добро и кул, ова на нив се однесува...ваљда. Зошто да бутаат било какви хемикалии во себе кои не се неопходни за функционирање на организмот? Зошто да се напрегаат плуќата, срцето, бубрезите, џигерот и мал милион други делови од нашето тело да ги исфрлат како непотребно?
Нели му е подобро на оној кој се прашува како е, наместо ова, да сврти една партија фудбал, да истрча до Средно Водно, да рола, вози точак, да има секс и се по ред, без да оштетува органи? Штом ја преминат 25-тата или 30-тата веднаш се фаќаат повеќето за списанија од типот -Здрав живот, јадете здраво, како да си го зачувате црниот дроб (пошто тој има најмногу функции со стотици), како да го заштитите срцето, мозокот...Тие ствари се трошат и покрај тоа што ни е фино да лежиме, пушиме или пиеме.
Сите извикуваат пароли за здрав живот на тие години, но дали воделе порано? Оти борбата на нашиот организам е од мали нозе, не е од после пубертетот.
Никој не може да те разубеди, тоа е твое право (у ствари е право на старателите) но треба да размислуваш од сега како ќе влијае било која хемикалија во понатамошниот живот. Шеќерот, срцевите заболувања, канцерите...се во подем, а посебно кај се помладите. Тоа не е само ради нервоза, тоа е заради начинот на живот. После, во поодминати години ќе биде касно да се заврти човек кон здрава храна, брусница и зелен чај. Џабе, оштетеното не се враќа.
Тебе не, но оние што се прашуваат дали е добро и кул, ова на нив се однесува...ваљда. Зошто да бутаат било какви хемикалии во себе кои не се неопходни за функционирање на организмот? Зошто да се напрегаат плуќата, срцето, бубрезите, џигерот и мал милион други делови од нашето тело да ги исфрлат како непотребно?
Нели му е подобро на оној кој се прашува како е, наместо ова, да сврти една партија фудбал, да истрча до Средно Водно, да рола, вози точак, да има секс и се по ред, без да оштетува органи? Штом ја преминат 25-тата или 30-тата веднаш се фаќаат повеќето за списанија од типот -Здрав живот, јадете здраво, како да си го зачувате црниот дроб (пошто тој има најмногу функции со стотици), како да го заштитите срцето, мозокот...Тие ствари се трошат и покрај тоа што ни е фино да лежиме, пушиме или пиеме.
Сите извикуваат пароли за здрав живот на тие години, но дали воделе порано? Оти борбата на нашиот организам е од мали нозе, не е од после пубертетот.
Никој не може да те разубеди, тоа е твое право (у ствари е право на старателите) но треба да размислуваш од сега како ќе влијае било која хемикалија во понатамошниот живот. Шеќерот, срцевите заболувања, канцерите...се во подем, а посебно кај се помладите. Тоа не е само ради нервоза, тоа е заради начинот на живот. После, во поодминати години ќе биде касно да се заврти човек кон здрава храна, брусница и зелен чај. Џабе, оштетеното не се враќа.