Дрога ( Наркотични дроги )

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Да бевте тазе џанаци, можда и ќе успеев да сврзам нормален муабет каков и шо побарав во првиот мој пост на темава, а не само реплики „треба да пробаш да знаеш“, „за уживање“, „кулирај“ и слично.

Ама пошо сте ветерани, и веќе сериозни последици имате веројатно од злоупотребување опојни материи, тешко да се разбереме.

Cheers, stay high. Се читаме по други теми.

R

RAYTHEON23

Гостин
Да бевте тазе џанаци, можда и ќе успеев да сврзам нормален муабет каков и шо побарав во првиот мој пост на темава, а не само реплики „треба да пробаш да знаеш“, „за уживање“, „кулирај“ и слично.

Ама пошо сте ветерани, и веќе сериозни последици имате веројатно од злоупотребување опојни материи, тешко да се разбереме.

Cheers, stay high. Се читаме по други теми.
Cheers мара не е опијат!!!!!!!

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Е грешка си дека недела дена без мара ми се пекол.. Пушам трева ако начекам негде.. Е сеа што кога си во такви кругови се начекуе почесто тоа е друга работа.. Али и да не пушам недела, две, три неам гајле. Мислам ја би сакала да пушам ама нема да иам кризи пошо тревата не е некоја опасна зависност.. А бај д веј ако ти се согласуваш неможеш да го сметаш за погрешно тоа.. Пошо не си пробал да пробаш верувај ќе се приклучиш на толпата што е ЗА ганџата.. Тревата ти е друга димензија на светот што во одредени моменти прави да се чувствуваш прекрасно.. Те опушта и кога е потребно те дистанцира од све.. Пушти реге или добро кулирачко музиче џокла и ништо боље нема.
Океј, само не навлекувај некого да се приклучи кон таа толпа. Изгледа идиотски и џанкерски.

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Изгледа бате ти поим немаш од таа разлика меѓу дрога.Тебе се ти е исто,мене бар така ми се чини.Али било како...пушам трева долги години и ќе речам пак дека е помалце штетна од алкохол и цигари...

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Чекајте сеа ја сум тука со џанкерски муабети таа и сакам да натерам некој да проба нешо? Не бе само си кажувам мој став на тема - марихуана како што сите може да дискутираат на сите теми отворено на форумов ја си дискутирам со луѓе што се расположени за дрога дискусии и кои да не беа ин муд немаше ни да влезат на темава.. А поинаку освен да речам - пробај неможам да разбистрам политика со некој.. Пошо ипак кога незнаеш немоеш да збориш.. Немаш основа.. И не е дека терам некого на нешто само се трудам да објаснам затоа што ме прашаа каков е тој филинг и зошто се злоупотребува марихуаната.. А Фантом тоа што викаш дека не сме тазе џанаци па неможе добар муабет да се напрај со нас.. Пре би рекла ти не гледаш како тешки џанаци па незнаеш како да се поставиш..

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Чекајте сеа ја сум тука со џанкерски муабети таа и сакам да натерам некој да проба нешо? Не бе само си кажувам мој став на тема - марихуана како што сите може да дискутираат на сите теми отворено на форумов ја си дискутирам со луѓе што се расположени за дрога дискусии и кои да не беа ин муд немаше ни да влезат на темава.. А поинаку освен да речам - пробај неможам да разбистрам политика со некој.. Пошо ипак кога незнаеш немоеш да збориш.. Немаш основа.. И не е дека терам некого на нешто само се трудам да објаснам затоа што ме прашаа каков е тој филинг и зошто се злоупотребува марихуаната.. А Фантом тоа што викаш дека не сме тазе џанаци па неможе добар муабет да се напрај со нас.. Пре би рекла ти не гледаш како тешки џанаци па незнаеш како да се поставиш..
А ти како се претставуваш, ко лесен џанак?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
За осудување се појаките работи како хероин, метадон, хептанон.. Незнам што и се фрливте на тревата.. Тревата е више нормална ствар кај нас особено.. Ние зборевме за штетните дејства на појаките дроги и која од нив е најштетна а тоа нема врска со трева..
Дали некогаш ќе разберете што ви се кажува?
Никој не ви вели да не пушите... спијте со трева во уста, баш ми е гајле. Проблемот што не иритира е тоа што ја рекламирате како сладолед, па голема е веројатноста некој што не пробал да проба. А од 10 души што ќе пробаат, колку ќе останат на неа, а колку ќе забегаат по други работи имате претстава? Или не мислите дека има и поалчни и полесни луѓе кои може индиректно да ги заебете?
Арно што не сте преминале на друго, ама како што спомна Фантом, имавме и тука некој кој беше како вас, а го немаме повеќе. Не ве плаши тоа ни најмалку? Ако не, навистина алал да ви е колку сте забегале.

Не присилувам никој даправи што несака , секој со своја глава , за дијазепамот кажав дека те успива ,при стрес и такви работи шо те држат буден,помага ..и легално си се продава .
Што не пишуваш во тој случај на теми за несоници и предложиш во таков случај да се земе да се чита? Ако се правиме на сила дека не сфаќаме што зборуваме, во ред.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Не, не не плаши затоа што си ги знаеме границите.. Можеш се додека си имаш поставено свој граници и додека се водиш по нив.
Инаку јас не се сметам воопшто за џанак Кискино.
А инаку не ние никого несакаме да натераме да проба.. Ама еднсотавно зашто да не комуницираме со оние кои што веќе имаат пробано да не дискутираме на таа тема и зашто да не се советуваме меѓусебно и да прајме муабет за лошите страни на потешките дроги со цел сепак што и да се прај да се остане на трева? Значи зашто од лично искуство да не се помогне некому? Ти знаеш колку членови има што зимаат све и свашта само нејќат да спомнат или им е глупо? Секој муабет за штетните влијанија на тешките аптекарски дроги, на хероинот и такви ствари може некого да освести и да го предомисли ако планирал да проба.. Ако не друго се надеваме дека ќе напрај тоа.. Да сватат луѓето дека да трева сите пушат денес ама дека се си има лимит.

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Не ме плаши ама баш ништо.Зошто да се плашам?Ради тоа трева шо се пуши?Побрзо би се плашел од алкохол него од трева!А иначе овде никој не наведе или не тера да проба трева ако неќе.Се е до желбата на човекот дали сака да ја проба и ако ја има пробано дали сака да ја конзумира.Е сеа ако некој е лесен и многу наивен тоа е негов проблем и не е мој или на кој било друг.Вие како сакате сватете дали како тешки џанаци или лесни то ич не ме засега.Него работата е тоа што вие напаќате демек сме ја рекламирале тревата.Само искажваме наше мислење за тоа дека не е толку штетна како шо ја прајте.ајт

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
НЕТОЧНО....еве јас апстинирав месеци 5 поточно па не ми беше пекол!!!!

инаку често се пријавуваат случаи на слепило трајна импотенција и парализа од многу алкохол...не е на арно...а и семејства се рушат...

со марихуаната не е така:toe:

:vozbud:Прв пат се слагам со рајтеон ...:zver::zver::zver:

И ја немав пушено гане едно 6-7 месеци ..па ништо..ко никад да не сум праел .каков пекол бе .. читнете повеќе за марихуаната ..

А алкохолот и како тоа е многу позаебан ..насилство ,повраќања и пак е легално:vozbud:

B

Blacks

Гостин
Дали некогаш ќе разберете што ви се кажува?
Никој не ви вели да не пушите... спијте со трева во уста, баш ми е гајле. Проблемот што не иритира е тоа што ја рекламирате како сладолед, па голема е веројатноста некој што не пробал да проба. А од 10 души што ќе пробаат, колку ќе останат на неа, а колку ќе забегаат по други работи имате претстава? Или не мислите дека има и поалчни и полесни луѓе кои може индиректно да ги заебете?
Арно што не сте преминале на друго, ама како што спомна Фантом, имавме и тука некој кој беше како вас, а го немаме повеќе. Не ве плаши тоа ни најмалку? Ако не, навистина алал да ви е колку сте забегале.
Според оваа констатација од 10 души што ќе пробаат алкохол треба неколку да станат пијаници?
Или пак од 10 души што ќе пробаат пица треба неколку да станат дебели?
Или пак од 10 души што ќе се кладат во кладилница треба неколку да станат коцкари?

Не знам што толку сте се фатиле за таа трева си мислиш којзнае што е. Искрено кажано првите неколку пати кога пушев осетив некое дејство после тоа се осеќав како да пијам пиво. Цигарите и алкохолот се каде каде поштетни одколку тревата. Дневно да пушиш по еден нормален џоинт (што е многу и нема шанси толку да пушиш) е понештетно од на пример јадење на еден леб тип 500, неколку парчиња растителен кашкавал, прошетка низ центарот на Скопје, една кутија цигари итн. Не знам што го величите толку стварно не знам. Исто е како да си се напил еден лексилиум или пак дијазепам а не гледам никој да ги забранува истите.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Трева-погоден терен за жмурки и фудбал...и тркалање по неа со соодветна особа.

За друго јок.

Гадно ќе се каете (не ради зависност, акутни ефекти и слично), заради вашите органи кои после 35-тата или 40-тата ќе си ги барате назад во исправна состојба. Но секој има право да си ги уништува своите органи (у ствари нема, ама ајде)-своето тело.
Според оваа констатација од 10 души што ќе пробаат алкохол треба неколку да станат пијаници?
Алкохол има квалитетни состојки. Пиво (сега го препорачувале некои институти како пијалок после физички тренинг) Б1 и хмељ-енергетска вредност, вино како контејнер на антиоксиданси (ради грозјето)... Тука споредба нема. Која е лековитоста на таа трева не ми е познато. Исто како и на цигарата (освен што на времето се дробел тутун на рана-старски лекови).

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
900
Дрогата е...срање...подалеку од неа...
Иам едно другарче шо до осмо одд беше топ мирен све Ок али од коа отиде у прва све се смени почна да се дрогира стана дилер а иначе еве по 2 пат паѓа година...одвај се спаси од затвор...го дати полиција како дила...

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
А шо е форава со темава нешо пишувате меѓу редови демек све знаете и дека сте џанаци, дека дувате секојдневно нешо ау... СИТЕ дроги се штетни.. СИТЕ во кој спаѓа и марихуаната и немојте да се лажете на тоа дека од еднаш ништо неможе да ви биде пошто пушите срање

НЕТОЧНО....еве јас апстинирав месеци 5 поточно па не ми беше пекол!!!!

инаку често се пријавуваат случаи на слепило трајна импотенција и парализа од многу алкохол...не е на арно...а и семејства се рушат...

со марихуаната не е така:toe:
А како е со марата? Добро ? Поздрав си ? Појак си ? Ај те молам објасними или прекини да се резилиш на форумов демек ти си заштитник на марихуаната па ја оправдуваш. ИМА МАЛОЛЕТНИЦИ ВКЛУЧУВАЈКИ МЕ И МЕНЕ ШТО МОЖАТ РАДИ ТАКВИ ХИПИ ЗАШТИТНИЦИ КО ТЕБЕ ДА ПРОБААТ И ДА СЕ НАВЛЕЧАТ!

Ова болдираново беше да ти влезе у глава малце а не дека сакам да ти се издеравам или да се карам со тебе.. ти го кажуем у најдобра намера
Поздрав:smir:

Vorpal_Louro

Иконокласт
Член од
4 мај 2009
Мислења
49
Поени од реакции
1
Многу го мразам терминот дрога - божем постојат илјадници супстанци кои меѓусебе имаат заеднички психоактивни својства, а во кои не би спаѓале цигари, алкохол или кафе (да не збориме па за лексилиуми и дијазепами - пола Македонија се џанаци се ради такви ствари). Навистина е неверојатно како можеме да размислуваме на таков начин, али што да се прави, 100 години пропаганда почиња да делува...

Лично јас ни пијам (ни алкохол, ни кофеин), ни пушам, али понекад знам да запалам џоинт. Би сакал некад да пробам psilocybin, LSD, DMT, 2C-B и мескалин. Од друга страна ни под разно не би пробал мет, хероин, кокаин, PCP, итн.

Мислам на крај крајева, твое тело е, ти си одговорен за него. Прави што сакаш, али пред тоа биди сигурен дека знаеш што ти се дешава. Едуцирај се за ефекти, зависност, итн. Многу попаметно решение отколку нерационална паника, зарем не?

Kajgana Shop

На врв Bottom