Dragonball

• Креатор на темата Креатор на темата Fabullous_178
  • Време на започнување Време на започнување
Се збореше нешто дека
ќе се врати Future Trunks
Да да. Само кажал Торијама дека не ги направил овие бели во косите туку сини затоа што сакал да го зачува тоа за наредна прилика и плус не сакал да се мешаат со новиот противник кој доаѓа од иднината. Наводно овој Мира и Това ќе дојдат од иднината (од некоја игра биле овие) за да направат хаос низ времето а Future Trunks ќе се врател исто така за да ги спречи.
13000109_10201587040314230_334314549187405687_n.jpg

Да да. Само кажал Торијама дека не ги направил овие бели во косите туку сини затоа што сакал да го зачува тоа за наредна прилика и плус не сакал да се мешаат со новиот противник кој доаѓа од иднината. Наводно овој Мира и Това ќе дојдат од иднината (од некоја игра биле овие) за да направат хаос низ времето а Future Trunks ќе се врател исто така за да ги спречи.
некако ќе почни да делува интересно :D[DOUBLEPOST=1461348966][/DOUBLEPOST]
некако ќе почни да делува интересно :D

Само што ги изгледав сите нови епизоди од ова новово Dragon Ball Super што е.
Да, на почеток почна слабо, али мислам дека мораше така. Бробите против Бирус и Фриза на Гоку воопшто не ми се допаѓаа. Башка некако многу кратко ми траат, порано се знаеше една борба траела по 8-9 епизоди. :)
Сеа со турниров се подобрија, се гледа дека е дигнато нивово на епизодиве. Се надевам дека понатаму ќе гледаме уште трансформации на Гоку и Веџита. Ма да мислам дека треба малце да ги уклучат и другиве карактери пред се Гохан, Готенкс и Транкс.
Единствена замерка што ја имам е што се прават како Dragon Ball GT да не ни постои. Знам деак не е од истиот човек, али кога веќе постои GT морале да искористат некои работи и од таму. Знам дека дејствието на Super е пред GT (зашто тек сеа се раѓа Пам, а таму е една од главните карактери), али ова значи дека уствари SS4 е појако од SSG?
Малце безврска е али добро, и кога искачаат нови епизоди? Секој понеделник?

@ob1
Епизодите се емитираат во 0900, недела, на телевизија во Јапонија, по аниме страниве ги пуштаат недела попладне/навечер.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Само што ги изгледав сите нови епизоди од ова новово Dragon Ball Super што е.
Да, на почеток почна слабо, али мислам дека мораше така. Бробите против Бирус и Фриза на Гоку воопшто не ми се допаѓаа. Башка некако многу кратко ми траат, порано се знаеше една борба траела по 8-9 епизоди. :)
Сеа со турниров се подобрија, се гледа дека е дигнато нивово на епизодиве. Се надевам дека понатаму ќе гледаме уште трансформации на Гоку и Веџита. Ма да мислам дека треба малце да ги уклучат и другиве карактери пред се Гохан, Готенкс и Транкс.
Единствена замерка што ја имам е што се прават како Dragon Ball GT да не ни постои. Знам деак не е од истиот човек, али кога веќе постои GT морале да искористат некои работи и од таму. Знам дека дејствието на Super е пред GT (зашто тек сеа се раѓа Пам, а таму е една од главните карактери), али ова значи дека уствари SS4 е појако од SSG?
Малце безврска е али добро, и кога искачаат нови епизоди? Секој понеделник?
Не се прават како ГТ да не постои туку НЕ ПОСТОИ :D
SSJ 4 не е појако од ssg. Дејствието од ГТ никогаш нема да се случи.[DOUBLEPOST=1461452051][/DOUBLEPOST]Бтв over 9000
13062541_1741711949373673_7421668110241295411_n.jpg

12998758_1737110473167154_246157497950588498_n.jpg

12472782_1732529126958622_1982833647479515589_n.jpg

Последно уредено:
Крајов на епизодава интересен, сега да видиме како ќе се развива приказната??

А колку е моќен овој King of everything? Пошто смешно изгледа :pos::pos:
Бтв Монака = Mr. Satan :lolzz:[DOUBLEPOST=1461608692][/DOUBLEPOST]И ова :pos::pos::pos:
13048160_10206325247505889_7622506983720996345_o.jpg

Последно уредено:
Ете од последната епизода се гледа дека Чампа и Бирус се многу појаки од Гоку и Хит и дека Хит е доста појак од Гоку и Веџита. Сега ќе биде интересно како Гоку и Веџита ќе се напнат да го достигнат нивото на Хит без Кајо-Кен пошто се гледа дека тоа сеа за сеа е многу нестабилно.

Солидно испадна турниров, баш како шо очекував, иако изгубив надеж на почетокот :D Сега ме интересира што ќе биде желбата кон змејот?

Солидно испадна турниров, баш како шо очекував, иако изгубив надеж на почетокот :D Сега ме интересира што ќе биде желбата кон змејот?
А седмата топка ја најдоа ли?? Нели Чампа 6 имаше, а гледам во наредна епизода змејот ќе го викнат.
Веројатно Бирус ќе посака некоја глупост :D
Инаку во овие 40 епизоди приказната е доста подобра од ГТ кој се на се беше 64 епизоди. Дури и потенцијалот и основата за во иднина е одлична во Супер. Се гледа разликата со Торијама. Иако не се како Z али што е тука е.
Сега сакам да ги видам повеќе во акција Тиен, Крилин, Чаос, Јамча, 18, Пиколо, Бу. Па зошто да не и Гохан и Готенкс (зошто не го направат бог, ионака е цел сајонец? ) Не би било лошо да падни некој послаб турнир и за овие :D

Опааа турнир на сите 12 универзуми? Би требало да испадни добро ако го има мада многу се некако ќе ги испомешаме борците. А и не знам како ќе досмислуваат ликови Торијама и компанија. На толку брзање ќе има и доста бош ликови :D
A овој кралов на се е баш смешен и не изгледа моќно. Глупаво би било да е толку моќен. И преку таквото ми е дојдено од хиерархијава. Се нешто ново се дознава. Уште од почетоците со Карин па над него Ками, па Кинг Каи, па Суприм Каи па испаднаа Бирус и Вис, па сега кралов.

наскоро кје има враќање на FUTURE TRUNKS !!! се зборува на големо дека датумот на неговото враќање ке биде на 12 јуну let see what will be ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom