Dragonball

D

Darko_ufo

Гостин
Абе се гледа дека ги пратите на Youtube и во други Драгон Бал community видеата и теориите :P

Инаку не знаеме дали Веџита отиде ''God Mode'' за Каба или за Хит. :D Пошто реално ако Каба иде супер сајон овој ќе иде една верзија погоре нема одма да оди во Бог.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.777
Поени од реакции
12.112
Абе се гледа дека ги пратите на Youtube и во други Драгон Бал community видеата и теориите :P

Инаку не знаеме дали Веџита отиде ''God Mode'' за Каба или за Хит. :D Пошто реално ако Каба иде супер сајон овој ќе иде една верзија погоре нема одма да оди во Бог.
Не. Според насловите наредната епизода ќе има борба помеѓу Веџита и Каба. И евентуално ако Веџита изгуби тогаш Каба против кој и да следува после Веџита. Хит доаѓа на сцена во 38ма епизода. Всушност и името на епизодата е така. Сега прашањето е дали Каба лажеше за трансформациите или прв пат се трансформира. Друго прашање е колку е силен супер сајонец од универзум 6 иако не би требало да можи да се носи со 2ка од универзум од 7. Уште помалку со бог.[DOUBLEPOST=1459123369][/DOUBLEPOST]
Тоа за Монака и мене ме чуди, true, Гоку треба да иде после Веџита, а и искрено и ова за Каба не мора да значи, како и да е ќе видиме on the next episode of Dragon Ball Z... Super де :D
A ти текнува кога одеа Бирус и Вис по Монака и кога го праша Вис нешто во стилот дали си сигурен или дали мислиш дека ќе го убедиш така нешто мислам беше. Сега или Монака е превара или Монака е стварно силен ама овој не е Монака туку некој рандом лик пошто Монака ги има одјебано :D За ова сум 50-50 поделен и не знам која верзија би била точна. Али дека оној борец што го имаат земено е преслаб во тоа сум ептен сигурен. Дали е Монака или некој друг не знам ама слаб е реално :D

B

beaverknight

Гостин
Искрено Toriyama има направено одлична работа околу креацијата на новиве ликови, и што се однесува до Монака сигурен сум дека нешто добро ќе испадне и нема да се разочараме.
А и тоа што викаш, можеби го одбил Бирус, а овој му се плаши :pos:, а ако им каже на Гоку и Веџита дека Монака го одбил, него Бог на уништување, тогаш понужувањето ќе биде уште поголемо за Бирус, жими Богот :D

D

Darko_ufo

Гостин
Не. Според насловите наредната епизода ќе има борба помеѓу Веџита и Каба. И евентуално ако Веџита изгуби тогаш Каба против кој и да следува после Веџита. Хит доаѓа на сцена во 38ма епизода. Всушност и името на епизодата е така. Сега прашањето е дали Каба лажеше за трансформациите или прв пат се трансформира. Друго прашање е колку е силен супер сајонец од универзум 6 иако не би требало да можи да се носи со 2ка од универзум од 7. Уште помалку со бог.[DOUBLEPOST=1459123369][/DOUBLEPOST]
A ти текнува кога одеа Бирус и Вис по Монака и кога го праша Вис нешто во стилот дали си сигурен или дали мислиш дека ќе го убедиш така нешто мислам беше. Сега или Монака е превара или Монака е стварно силен ама овој не е Монака туку некој рандом лик пошто Монака ги има одјебано :D За ова сум 50-50 поделен и не знам која верзија би била точна. Али дека оној борец што го имаат земено е преслаб во тоа сум ептен сигурен. Дали е Монака или некој друг не знам ама слаб е реално :D
Па добро 38 епизода е поврзана со Хит, што значи дека нема теорија Веџита да изгуби и Гоку толку брзо да го среди Каба, освен ако не изгуби поради техничка грешка.

Мое мислење иако името на 37 епизода малку ме довуми со тоа Гордоста на Сајноецот е дека Виџита ќе го исплеска и дури може малку ќе го извежба Каба да стане супер сајонец за да му биде поинтересна борбата (може понатака у учител ќе му биде) и на крај ќе го победи за да имаме во 37 епизода претставување на Хит а во 38 Веџита да изгуби.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.777
Поени од реакции
12.112
Па добро 38 епизода е поврзана со Хит, што значи дека нема теорија Веџита да изгуби и Гоку толку брзо да го среди Каба, освен ако не изгуби поради техничка грешка.

Мое мислење иако името на 37 епизода малку ме довуми со тоа Гордоста на Сајноецот е дека Виџита ќе го исплеска и дури може малку ќе го извежба Каба да стане супер сајонец за да му биде поинтересна борбата (може понатака у учител ќе му биде) и на крај ќе го победи за да имаме во 37 епизода претставување на Хит а во 38 Веџита да изгуби.
Ќе видиме ме мрзи веќе да мислам. Инаку овој Каба нема опашка?

D

Darko_ufo

Гостин
Ќе видиме ме мрзи веќе да мислам. Инаку овој Каба нема опашка?
Не сум ја видел до сега, инаку интересно ќе биде пола епизода да го тренира за да го научи да се претвори во СС, едноставно да го проучува итн. итн. Исто така мислам дека првичната форма му е доста јака пошто ако до сега не се трансформирал вжбал само во таа форма. Како и да е ќе биде интересно.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.777
Поени од реакции
12.112
Не сум ја видел до сега, инаку интересно ќе биде пола епизода да го тренира за да го научи да се претвори во СС, едноставно да го проучува итн. итн. Исто така мислам дека првичната форма му е доста јака пошто ако до сега не се трансформирал вжбал само во таа форма. Како и да е ќе биде интересно.
Првичната форма можеби му е јака, али на Веџита и на Гоку исто така е премногу јака пошто така и тренираа кај Бирус. Плус Гоку се тепаше против Фриза со основна форма против трета на Фриза која беше светлосни години појака од онаа на претходниот Фриза.

D

Darko_ufo

Гостин
Се излезе како што кажав :P

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.777
Поени од реакции
12.112
Можно ли е Хит да е толку силен? :D
Инаку кога Бирус се бореше со Гоку во филмот рече дека употребил 70% од силата, а во серијава ?? Мислам дека 90% прочитав ама мислам дека мора да е грешка.
Како и да е, нека се и 70%. Тоа беше ssjg. Сега можат да се трансформираат во ssjgssj што секако е нешто посилно (има и други предности). Плус борбата на Гоку со Фриза, па уште тренинг со Вис па на крај уште три години со Веџита во тајм чемберот. Мора да се многу блиску до Бирус. Ако Хит успее да ги среди ќе испадни дека е мнооооогу блиску до Чампа/Бирус. Можно ли е? Што мислите?!

B

beaverknight

Гостин
Викаш ќе ги среди сите тројца? Не верувам, искрено.
Иако она што му го направи на Фрост можно да е нешто од типот на energy absorb ко што имаа Андроитине, едино така...

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.777
Поени од реакции
12.112
Не знам. Веџита ќе го среди. Барем во најавата делуваше моќно. Мислам дека и Гоку ќе го изнамачи што значи дека е прилично моќен.

Kajgana Shop

На врв Bottom