Dragonball

• Креатор на темата Креатор на темата Fabullous_178
  • Време на започнување Време на започнување
Resurrection of C ќе биди сега? :pos: Golden Cell :coffee: Можат после и Golden Buu :D Сериозно како планираат да го направат Сел толку силен за да им парира на боговиве? И тој ли не го развил полниот потенцијал? :icon_lol: Нека не заебаваат

Не беше лоша последнава, овај Хит опасен ќе биде.

Sent from my LT25i using Tapatalk

На исто ниво како и другите епизоди. Да не ставам пак клип како треба да изгледа една борба посебно кога Веџита е учесник :icon_lol: Она со Фрост беше супер. Сосема реално и очекувано. Тегнењето со Магета ми е ретардирано. И што турнир е ова менуваат правила на секои 5 секунди. Веџита би требало со еден удар да го прати и Магета надвор.
Инаку изгледа Монака е превара :pos: Типот се онесвести уште при борбата на Гоку од камехаме :LOL: Можно ли е овој да е некој друг ради реда земен, а вистинскиот Монака да има одбиено да учествува?

Од шо е добро анимево заборавив дека има нова епизода неделава... :ROFLMAO:

Ајде признај мислеше дека и оваа недела нема нова епизода затоа што направија каша попара сајтовиве што ги прават преводите.

Инаку топ епизода, се знае дека Боговиве ќе си играат курташак и ќе си ги менуваат правилата, па цела сезона се базира на тоа колку се нестабилни Боговиве а овој се фатил за правилата на турнирот што се менуваат.

Ептен ми го направи меракот епизодава, Galic Gun + Final Flash :D
Привјуто за следната епизода ми исхајпа, Cabba као SS :D

Ако изгуби Веџита од Каба мислам дека жив ќе се изеде а и тек тогаш и јас ќе се изнервирам пошто еден Супер Сајонец да го порази Вегита како Бог ќе биде тапа, тогаш значи дека и Гоку ќе треба да изгуби од Каба... Едино Веџита ако изгуби поради некое глупо правило... Али па би било и премногу Хит да ги тепа и Веџита и Гоку за да се бори со Монака, најверојатно Монака нема ни да добие можност да се тепа.

Јас предвидувам дека Веџита ќе изгуби од Хит...

Ако изгуби Веџита од Каба мислам дека жив ќе се изеде а и тек тогаш и јас ќе се изнервирам пошто еден Супер Сајонец да го порази Вегита како Бог ќе биде тапа, тогаш значи дека и Гоку ќе треба да изгуби од Каба... Едино Веџита ако изгуби поради некое глупо правило... Али па би било и премногу Хит да ги тепа и Веџита и Гоку за да се бори со Монака, најверојатно Монака нема ни да добие можност да се тепа.

Јас предвидувам дека Веџита ќе изгуби од Хит...
Нема да стигне Веџита до Хит, ќе изгуби од Каба, и исто мислам дека Монака ќе се тепа со Каба, Хит, а не Гоку.

Нема да стигне Веџита до Хит, ќе изгуби од Каба, и исто мислам дека Монака ќе се тепа со Каба, Хит, а не Гоку.
Па срање ќе биде ако изгуби од сајонец како Каба, поготово што Веџита е ''бог'' како и да е во превјуто Веџита ја користи формата на Бог и не верувам дека ќе изгуби од Каба, едино може да биде дисквалификуван демек користи сила како Бог и тоа да биде против правилата... Ако изгуби од Каба и ако Каба е помоќен тогаш стварно ќе биде најлошата епизода во историјата на Драгон Бал.

Па срање ќе биде ако изгуби од сајонец како Каба, поготово што Веџита е ''бог'' како и да е во превјуто Веџита ја користи формата на Бог и не верувам дека ќе изгуби од Каба, едино може да биде дисквалификуван демек користи сила како Бог и тоа да биде против правилата... Ако изгуби од Каба и ако Каба е помоќен тогаш стварно ќе биде најлошата епизода во историјата на Драгон Бал.
Па најверојтано ќе биде нешто со кршење на правилата ако стварно изгуби. Друг начин не гледам.

Искрено мислам дека може Монака да не се ни бори и да има сцена како на Бирус му олеснува, демек не дошло до тоа Монака да се бори... Веџита да изгуби од Хит а Гоку да го победи Хит.

Веџита можи само на некој несреќен начин да изгуби инаку нема да има смисла. Нели Каба не знаеше за трансформација? Ова прва ќе му биди? Не можи ssj кој прв пат се трансформирал да се носи со некој прискусен како Веџита башка Веџита можи да оди ssj2 што е мнооооооогу помоќно од обичен сајонец. А ене и како бог отиде така да нема теорија да изгуби во борба. Веројатно ќе направи некоја глупост.
Инаку Монака мислам дека е превара. Или Бирус лажеше за силата или овој не е вистинскиот Монака. Кога Бирус му рече на Гоку дека медитирал, Вис онака како за себе си рече - да само што се онесвести уште при камехаме бранот на Гоку против Фрост :D

Типот е или поранешен God of Destruction (у фајтот со Бирус губи, а со тоа ја губи и титулата ко бог) од кој и Бирус се плаши или па врска нема од тепање, онака е за да се попуни место :D

Дап, ќе нема, ради некој ивент во Јапонија е паузата од недела дена.
Во следниов линк ги има насловите на следните неколку епизоди поточно до 38-та, следниве теории што ги имам ќе ги напишам у спојлер, за сваки случај, да не плаче некој после :D
Како што може да се види од насловот на 37-та епизода, Веџита губи од Кејб.
Ако е тоа точно, како што кажа Кејб дека у нивниот универзум не постојат Сајонци што можат да се трансформираат, не знам како онда би можел тој да го победи Веџита. Прва ствар можеби Веџита е ептен уморен од борбите со Фрост и Магета, или втора ствар... Кејб да може уствари да се трансформира и да биде еквивалент на Броли, со тоа што секогаш кога ја прави таа трансформација, претпоставувам од рејџ, ја губи својата меморија, зашо знам имаше нешто у ГТ, Гоку Џуниор можеше да се трансформира али после немаше меморија од истата.
Искрено, јас би сакал да видам некоја јака негова трансформација и да добиеме некоја верзија на Броли, која никогаш не ни беше canon in the first place...
Сакам да слушнам и ваше мислење за следново... да развиеме некоја дискусија :D
Еве сега пак го гледам линков ама брат овде ги пиши насловите али ова fight expected to take place е само претпоставка. Иако погодија за претходните 3 битки дека ќе бидат тие. Плус нели рече Бирус дека после Веџита следува Гоку? Монака морало да биди последен.[DOUBLEPOST=1459122549][/DOUBLEPOST]
Типот е или поранешен God of Destruction (у фајтот со Бирус губи, а со тоа ја губи и титулата ко бог) од кој и Бирус се плаши или па врска нема од тепање, онака е за да се попуни место :D
Второто е поверојатно.

Еве сега пак го гледам линков ама брат овде ги пиши насловите али ова fight expected to take place е само претпоставка. Иако погодија за претходните 3 битки дека ќе бидат тие. Плус нели рече Бирус дека после Веџита следува Гоку? Монака морало да биди последен.
Тоа за Монака и мене ме чуди, true, Гоку треба да иде после Веџита, а и искрено и ова за Каба не мора да значи, како и да е ќе видиме on the next episode of Dragon Ball Z... Super де :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom