Dragonball

D

Darko_ufo

Гостин
Ќе ти дадам друг пример. Интер. И самиот си свесен дека не е ова истиот Интер од пред неколку години. И самиот си свесен дека сега е срање во споредба со тогаш. И самиот критикуваш и бараш да се средат работите и не си задоволен од ситуацијата. Ама секоја недела пак седнуваш пред телевизор и ги гледаш.
Еве пак ти викам дека не сум воопшто задоволен од тоа како се одвивааат работите со Супер ама пак ќе гледам. Вакви како мене има премногу така да гледаноста нема да падни за брзо. Тоа не значи дека се е во ред и дека е перфектно. Далеку од тоа
Не можеш такви примери да даваш и споредуваш, едоставно е во светот на Шоу Бизнисот и Филмската Индустрија, или правиш профит и си интересен или не правиш профит и ти го гаснат шоуто, филмот, телевизијата.

Не може да се споредуваат работи кои не се исти, не може Интер или Ливерпул да кажат ајде слаби сме не играме веќе фудбал. Сериите згаснуваат секојдневно само рејтингот може да ги одржи живи.

B

beaverknight

Гостин
Дајте да не ги поминеме следниве две страни у рантање за тоа кој има боље мислење, not worth

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.777
Поени од реакции
12.112
Не можеш такви примери да даваш и споредуваш, едоставно е во светот на Шоу Бизнисот и Филмската Индустрија, или правиш профит и си интересен или не правиш профит и ти го гаснат шоуто, филмот, телевизијата.

Не може да се споредуваат работи кои не се исти, не може Интер или Ливерпул да кажат ајде слаби сме не играме веќе фудбал. Сериите згаснуваат секојдневно само рејтингот може да ги одржи живи.
Ама имаат гледаност колку и да не чинат така да шоуто ќе си продолжи. Еве по не знам кој пати ти викам дека не ми се допаѓа начинот на кој ја ставаат идејата во пракса во Супер и воопшто не сум задоволен ама пак ги гледам. Вакви како мене ги има премногу. не се задоволни критикуваат ама пак ќе гледаат. Критиките се за да се подобри затоа што го сакаме ДБ, а не се хејтање и серење колку да се просери нешто и затоа што некој не го сака серијалот.[DOUBLEPOST=1457460486][/DOUBLEPOST]
Дајте да не ги поминеме следниве две страни у рантање за тоа кој има боље мислење, not worth
Јас само си пишав критики и тоа што не ми се допаѓа и сметам дека треба да се подобри.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.777
Поени од реакции
12.112
Немој со пропаганда бе :mad:

E

Epsilon

Гостин
Најголемите шоунен аниме ( и манги) Наруто и Блич почнале како wow аниме серии и успешно се пласирани во Европа. Но, според мене, а и многумина познаници што ги имам со текот на времето го губат квалитетот на анимето и мангата.

А зошто се сеуште горе, ваљда џапанците имаат чудни фетиши и таман им се. :D

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Колку е убаво само да се види оваа екипа на окуп и која носталгија ја има на сликава :place::place:

- Тиен - мојот омилен антагонист (своевремено) и противник на мали Гоку од првиот ДБ. Финална битка на турнирот меѓу нив двајца ми е најдобра од сите. Понатаму кога ќе ми текне на битката со Напа, раката кога му отиде ала Лук Скајвокер .. Паааа дури едно време и со Сел се држеше пред овој да стигне до финалниот облик. Ццццц фиилс .. Иии далеку покул изгледаше со разбацено торзо, овој монашки аутфит ич не му го бива.
- Гохан - ВТФ се деси со ова дете бе. What da F-ing FUCK?!?! Детето што ја имаше најјаката фајт сцена во цел ДБЗ серијал, детето шо изведе едно-рачен кама-хаме-ха, доби Веџита инстинкт среде битка со Сел и во тој момент беше најјак Зи борец .. Да го претворат во гик кој што уште се заебава со таа Сајо-Мен перолината по дома. Duuuuuuuude, come on ..
- Мастер Роши во акција. Џииз :cool:
- Коџак Крилин спремен да умре во 16-ти пат :icon_lol::icon_lol::icon_lol: (не ми се верува дека он не остана дома да си ја чува ќерката, а 18-ката:love: да се нацрта тука .. Милион пати повеќе корист).
- И Пиколо за крај. WOW. Кој лик беше тоа .. Уствари и уште е. Криво ми е што веќе не може да се носи со нечовечките моќи на Гоку, Веџита и компанија. А до одреден дел од ДБЗ, тој беше рамо до рамо со нив ииии јако го млатеше Фриза на Намек. Штета, треба некако да му дадат апгрејд, греота е да остане само филер лик.

ПС - Глупо е малце само што со филмовите ги изспојлеришаа Бирус и Фриза сагите. А кога сме тука веќе, најголем минус на серијалот мислам е што не го убација Броли од филмовите (во 3 дури го има ако не се лажам). Најбедесс негативец беше тој од филмовите (иако со најлејм мотив) и јако ќе беше да се види и во серијалот разработен.

Последно уредено:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.777
Поени од реакции
12.112
Денес слабо епизода а? (n)

D

Darko_ufo

Гостин
Pa imale mnogu negativen feedback i se odkazale. Toriyama si napravil harikiri so kameha bran.

B

beaverknight

Гостин
Дап, ќе нема, ради некој ивент во Јапонија е паузата од недела дена.
Во следниов линк ги има насловите на следните неколку епизоди поточно до 38-та, следниве теории што ги имам ќе ги напишам у спојлер, за сваки случај, да не плаче некој после :D
Како што може да се види од насловот на 37-та епизода, Веџита губи од Кејб.
Ако е тоа точно, како што кажа Кејб дека у нивниот универзум не постојат Сајонци што можат да се трансформираат, не знам како онда би можел тој да го победи Веџита. Прва ствар можеби Веџита е ептен уморен од борбите со Фрост и Магета, или втора ствар... Кејб да може уствари да се трансформира и да биде еквивалент на Броли, со тоа што секогаш кога ја прави таа трансформација, претпоставувам од рејџ, ја губи својата меморија, зашо знам имаше нешто у ГТ, Гоку Џуниор можеше да се трансформира али после немаше меморија од истата.
Искрено, јас би сакал да видам некоја јака негова трансформација и да добиеме некоја верзија на Броли, која никогаш не ни беше canon in the first place...
Сакам да слушнам и ваше мислење за следново... да развиеме некоја дискусија :D

Kajgana Shop

На врв Bottom