Dragonball

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
И искрено срање се, hyped бев премногу, едвај чекав да излезат, ама се посрање и посрање се.

E

Epsilon

Гостин
За што се работи? Не планирам воопшто да ги гледам.

Инаку после Фриза умре интересот во мене за ова аниме.

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104

3-тата епизода мислам дека беше, воопшто ништо не се деси, џабе хајпот, цела епизода е посветија на пилаф, НА ПИЛАФ ! Додека анимацијата во 5-тата епизода беше ужасна. Goku во епизодиве го нема веќе тој badass look, SSJ во серијава се ептен downgraded. А иначе вонглавно се работи по филмот Battle of Gods, цел филм изгледа ќе го преправат во серија, која што е сместена после смртта на Kid Buu и пред турнирот кога Goku се бореше со Uub.

Uchiha Sasuke

Sharingan User
Член од
21 март 2013
Мислења
3.620
Поени од реакции
7.380
Па да се праеше оригиналниот драгонбол ова време немаше шанси да биди толку популарен како шо е.

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Па да се праеше оригиналниот драгонбол ова време немаше шанси да биди толку популарен како шо е.
Популарна е серијава затоа што е отфрли тотално GT, доста фанови се разочарани, се надевам ќе се подобри од наредни епизоди, мора да се подобри !

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.749
Поени од реакции
12.092

Имаш пропуштено многу :D[DOUBLEPOST=1439760389][/DOUBLEPOST]
Популарна е серијава затоа што е отфрли тотално GT, доста фанови се разочарани, се надевам ќе се подобри од наредни епизоди, мора да се подобри !
Мора да се подобри ама некако веќе потрошено делува. Требаше да си заврши со Z и готово. ГТ им беше непотребна глупост и тој што ја направил треба да оди в затвор, да се уништат сите докази дека постоела ГТ, а нас што сме ја гледале да ни го избришат сеќавањето.
Поминаа веќе секакви непријатели па нема што повеќе да се смисли. Фриза беше најјак во универзумот, уствари Маџин Бу беше ама нели заробен во топка и закопан некаде, оставајќи го Фриза како најјак. Потоа ги додадоа андроидите од иднината ( паметно) и Сел како појаки од Фриза. Па дојдоа до ослободување на Маџин Бу. Откако го средија и него останува некој појак - Бирус ама ако е како во филмот не гледам како и зошто би го уништиле. Можеби потака ќе следува и Голден Фриза. После што? За појаки непријатели ќе треба да вплеткаат други универзуми инаку нема од каде да произлезат. А само со Бирус и Голден Фриза (под претпоставка дека ќе го вратат) не можи да истуркаат долга серија. Иако враќање на Фриза би било вртење во круг.

Последно уредено:
Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Мора да се подобри ама некако веќе потрошено делува. Требаше да си заврши со Z и готово. ГТ им беше непотребна глупост и тој што ја направил треба да оди в затвор, да се уништат сите докази дека постоела ГТ, а нас што сме ја гледале да ни го избришат сеќавањето.
Поминаа веќе секакви непријатели па нема што повеќе да се смисли. Фриза беше најјак во универзумот, уствари Маџин Бу беше ама нели заробен во топка и закопан некаде, оставајќи го Фриза како најјак. Потоа ги додадоа андроидите од иднината ( паметно) и Сел како појаки од Фриза. Па дојдоа до ослободување на Маџин Бу. Откако го средија и него останува некој појак - Бирус ама ако е како во филмот не гледам како и зошто би го уништиле. Можеби потака ќе следува и Голден Фриза. После што? За појаки непријатели ќе треба да вплеткаат други универзуми инаку нема од каде да произлезат. А само со Бирус и Голден Фриза (под претпоставка дека ќе го вратат) не можи да истуркаат долга серија. Иако враќање на Фриза би било вртење во круг.
Тотално се согласувам со тебе. Ова враќањево на Frieza ми е тотална глупост, немал тренирано во живот затоа што не било потребно и сега за 6 месеци успева да ги надмине SSJ, SSJ2, SSJ3, SSGSS Goku, некако дупка направија во серијалов. GT беше серија направена само за пари, направени црно-ѕвездени змејски топки, што на прво место не се знае кој ги направил (или можеби сум го прескокнал тој дел) и зошто ги распоредил по планети, па нивното користење да биде фатално за планетата. Едино нешто шо ми се свидна и што држеше вода во GT беше SSJ4, неможеа подобро да го отсмислат изгледот па и начинот на кој Goku стигна до него. Додека за Beerus не знам дали е добар или лош (или по малку од двете). Во Resurrection of F беше прикажано дека Whis ги тренира Goku и Vegeta, за всушност кога стигнаа до тренирање, за кого ги тренира? Како класична Dragonball, треба да се тренира за некој ептен јак villain, или само за да му прават забава на Beerus? Ќе чекаме и ќе видиме, многу ме интересира како ќе изиграат во Dragonball Super, до сега ми се глупи сите 6 епизоди, како да ги имам гледано се осеќам што и ги имам во Battle of Gods.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.749
Поени од реакции
12.092
Тотално се согласувам со тебе. Ова враќањево на Frieza ми е тотална глупост, немал тренирано во живот затоа што не било потребно и сега за 6 месеци успева да ги надмине SSJ, SSJ2, SSJ3, SSGSS Goku, некако дупка направија во серијалов. GT беше серија направена само за пари, направени црно-ѕвездени змејски топки, што на прво место не се знае кој ги направил (или можеби сум го прескокнал тој дел) и зошто ги распоредил по планети, па нивното користење да биде фатално за планетата. Едино нешто шо ми се свидна и што држеше вода во GT беше SSJ4, неможеа подобро да го отсмислат изгледот па и начинот на кој Goku стигна до него. Додека за Beerus не знам дали е добар или лош (или по малку од двете). Во Resurrection of F беше прикажано дека Whis ги тренира Goku и Vegeta, за всушност кога стигнаа до тренирање, за кого ги тренира? Како класична Dragonball, треба да се тренира за некој ептен јак villain, или само за да му прават забава на Beerus? Ќе чекаме и ќе видиме, многу ме интересира како ќе изиграат во Dragonball Super, до сега ми се глупи сите 6 епизоди, како да ги имам гледано се осеќам што и ги имам во Battle of Gods.
Тешко ќе оди на подобро ама да видиме. После Фриза јасно беше дека ќе нема веќе борби со потрчковци туку само со главните. Некако ги вметнаа андроидите, Сел и Маџин Бу. Еве сега и Бирус некако ќе го вклопат како god. Но што после него? За Фриза си во право ептен е глупаво. За 6 месеци надминува нешто за што овие тренирале како луди со години и минале низ многу борби. Плус во самиот филм Фриза кажува како татко му му кажал дека единствени што не треба да ги предизвукува се Бирус и Бу (сакајќи да внесат логика пошто нели Фриза се фалеше дека е најмоќен во универузмот). Е па како тогаш не тренирал и не го развил полниот потенцијал кога знаел дека има појаки од него?
ГТ е тешка глупост дури и глупо заврши. Кога земјата експлодира нели прво ги преместија сите на таа другата Тофл планета? Па Гоку ваљда можеше со инстант трансмишн да ги собери набрзина. Суприм Каи можеше да помогни. Пиколо го оставија во пеколот. Па сагата со змејовите - ептен беа дебилни некои од нив, а Омега Шенрон ненормално пресилен.
Како и да е......во Супер ваљда ќе се оди на други универзуми и димензии. На крајот од батл оф гадс нели Бирус му рече на Гоку дека има уште 12 други универзуми каде има појаки борци од нив двата? Инаку не гледам од каде други негативци и како би го објасниле нивното постоење[DOUBLEPOST=1439764759][/DOUBLEPOST]
@Rosemberg

Како на пример? :P
Андроидите, битката на Гохан со Сел, и секако Маџин бу заедно со копучињата Готен и Транкс :D

E

Epsilon

Гостин
@Rosemberg

Абе гледани ми се, ама не ми се допаѓаа. Го немаше тој филинг ко чекав да дојди Гоку и да го истепа Напа, им еба матер на дружината итн.. шо ова со Сел свесно го остави Веџита да еволуира и да доживува оргазми додека ги шмукаше тие роботите ( блондинката :drk:).

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Колку што знам ќе има 3 сезони, Првата е со Бирус и како тренира со него после тепачката, втората е со фриза, третата ќе биде шести универзум. Што после тоа? ќе застанат?

E

Epsilon

Гостин
Колку што знам ќе има 3 сезони, Првата е со Бирус и како тренира со него после тепачката, втората е со фриза, третата ќе биде шести универзум. Што после тоа? ќе застанат?
Не, че се врати Сел јачи него икада.

:D

Kajgana Shop

На врв Bottom