Потполно те подржувам во се што кажа. И јас сум многу разочаран. Прво тоа што направија 2 филмови, Battle of Gods и Revival of F, и сега истото се дешават на Super, не ми се дури и интересни епизодиве, знам што ќе се деси. Друго е тоа што fuck logic направија со цел серијал, сега и ние бараме логика во аниме ама пак до сега GT си имаше добри логики. Сега ми го токмат Frieza со Goku и Vegeta кој 3-4 саги поминаја и се искинаја од вежбање што веќе стигнаја до SSGSS (Androids, Cell, Buu и ако некоја заборајв), а Frieza за 4 месеци ги стигна и 0 епизоди
. Super Saiyan беше кул, легендарен воин, сега го тепа еден обичен клошар, Gohan е донесен на најниско ниво, иако не вежбал, сепак е има моќта на SSJ па и SSJ2 и и тоа срање го направија. Ако не се поправи Torijama за брзо време, ова ќе биде бетер од GT. Ај тоа со Ginyu што го кажа, не ми е јасно како после сево време, сиве саги не может да го истепаат Ginyu? И ако ти текнува Ginyu ги замена телата со Goku на намек и не можеше целата моќ да е исцрпи од телото па што Gohan и Krillin беа на негово ниво тогаш, сега се менува со Tagoma и што логично Gunyu тоа време бил послаб од моменталниов Tagoma, ваѓа од неговото тело уште повеќе моќ одколку што ваѓаше и самиот тој. Страшно...