Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Kire Naumov
1 hr · Edited ·
Значи ај да не праиме репринт, туку од ново.
Еден ден нема да биде важно ниту кој ќе биде влада, премиер или министер. Ама замислесте на пример ако директор на УБК стане Верушевски, директор на УЈБ е Богоевски, а Љубе директор на Шутка.
Лииииииии....
Ова посебно за сите што и минатиот пат сериозно го земале ова за реална евентуалија.

:sekcza::sekcza::sekcza:

Драга кајгано, ти пак банирај ме :icon_lol:

Си делат вработувања по телефон, слушаш некни на некоја ќерката ќе требало да ја вработат, денес слушаш чистка ќе напраела таа оти не биле со неа. А некој учи дома и очекува нешто да постигни, да напредува во животот. Ти ебам државата, токму ова што го слушаме го нарекуваме држава тие се тие сељаци што се за нас одлучуваат.

Picture 2007.jpg Скопје, 1961,јас сум горе партер десно,втор ред, секогаш седнував горе од десно,за да го посматрам тоа езерото пред Катланово (а потоа дури читав и разбрав дека не било езеро туку само Катл. блато (а што е тоа блато) за да ги посматрам тоа птиците со долги нозе).Тогаш имав полни шест години,и никогаш после тоа немав шест години,а сега 6+0.(плоштад Маккедонија,кај дрвото лево сега е Цар Самоил).

Понуда на Оне

Неможев бе да се воздржам неможам и готово прати ваму сега што се дешава стариов сака нов мобилен и си викаме ај да разгледаме што понуда имаат и пуштам што ќе видам

-Пост пејд
-Само телефон
-На рати
-Селект калкулатор
-Пост пејд на неопределно време

крвта ваша расипана бе не се чудете само ни го отежнуват живењето со разни глупости само за поголема забуна за граѓанинот миљарда опци дават врти сучи 5000 само телефон со нашата понуда 0 денари на рати по 199 денари месечно на 3 години со неограничено зборење кон таа мрежа а на оваа ќе ти биде 3 денари крвта нивна
Пуштам да видам сите телефони 0 денари сите викам види види се гага така одиш земаш и толку имаш мобилен(пцујам ама што да правиш скапана држава имаме и нема да го избегне тој статус во блиска иднина) да не ги спомнувам неписмените пички кој служат кој својот дијалект не го покриват ни со своето (Не)знаење :facepalm:хаос општ
толку од мене се глеаме

Грујо, не само што те гласав туку и верував дека ќе бидеш подобар од дотогашните транзициски лопови.
Ме натера да се покајам!

Го гласав мислам два пати. Еднаш кога дојдоа на власт и после уште еднаш, мислам во 2010 беше... одма после ветото во Букурешт.

Како помал не сум се замарал со политика. Малку кога попораснав и ко почна да ми фаќа акалов за политика видов дека сите се покварени. И Бранко што испокраде што најде.... И Љупчо, продаената душа....

Овој бе изгледаше млад, надежен, ветуваше развој на економија... имаше програма...

Ви текнува кога дојдоа на власт како работеа нон-стоп. Секој ден, и сабота и недела, до касно...

И после почнаа. Те предвремени избори на секое. Те Скопје 2014. Те убиства на плоштад. И се тоа се поклопува со пропаста на СДСМ (или генерално на било каква опозиција).
Значи вистина било: моќта расипува, а целосната моќ расипува целосно.
Да имаа опозиција немаше да бидат апсолутна власт во државата, немаше да дојде до дереџе ситуацијата.

И ова сум го рекол и порано: од политичари не очекувам да не крадат, да не си местат фамилија на државни работни места... Ова е сепак Македонија, да не си гаиме илузии дека ќе ни дојде некој поштен. А и по светот не е поинаку...

Само усул сакам малку да имаат.

Овие значи пропаднаа чисто од немање усул. Ај кај што имаа доминација во парламент, мораа да имат и уште пратеници, и сите судии назначување разрешување да биде под нивна контрола, сите медиуми да ги контролираат, сите противници да ги замолчат....
Фактички сакаа државава да си ја стават в џепче. И да збориме реално дојдовме до таа точка што Македонија фактички е диктатура кај што лидерот и компанија жарат и палата, бесат и колат. Како што Стаљин ги носел политичките противиници во гулаг, така и ние во 2015 ги носиме во затвор во монтирани случаи.

Не можам да го разберам народов во моментов. Не дека не знаевме дека власта прави криминали. Сите бевме убедени во тоа. Сега кога има докази, пак ништо? Како да сме навикнати на корумпирани политичари и не веруваме дека може подобро. Ние сме ти ко жената жртва на семејно насилство што не се осмелува да пријави. Како да имаме колективен стокхолм синдром.
Ќе речеш, да не ни дојде ова како шок? Ама имаше клипови за тоа како Грујо ја продаде Македонска банка и пак ништо не се деси.
Јас стварно се прашувам, што треба да се деси за Грујо да си замине од власт. Сериозно? И викаат, на протест да излагале луѓево.
Да излагаш на протест, ќе те истепаат, ќе те осакатат и ќе те убијат пред да отстапат власт. А прашање е дали следните ќе бидат нешто поарни.

Македонија има корумпирани политичари. Имаме хроничен недостиг од квалитетни лидери, баш државници. Едностанвно нема добри, способни луѓе што сакаат да се занимаваат со политика.
А сето тоа е така зошто Македонија во суштина има срање народ со срање култура. Поданичка, гзолижачка култура. Сите сакаат нишај врата земај плата. Сите сакаат да се залепат на административна цицка да цицаат. Сите сакаат гзот да не го испотат.

И што преостанува на грстот асални луѓе што по некоја игра на судбината уште се тука?
Да се отселат ете што.

Македонија заслужува да пропадне.

Но да не бидеме песимисти, кој знае што не чека.
И сега? За кого ќе гласам? За ДПМНЕ сигурно не. Се додека во партијата се овие луѓе, оваа постава, Мијалков, Груевски, Гоца, Ставре... и остала багра... Не. Се до тој момент кога ќе ги избришат од членство, за мене оваа партија не постои.

А СДС? Ни тие не се бољи. Заев не дека е нешто поштен.

Сега треба нова паритија. Партија на кенгурите. Со платформа: Сите можеме да се отселиме во Австралија. :)
Е за нив би гласал.

ДК
Знaев и пред бoмбиве шo гoвнa се, сеa сaмo дoбив пoтврдa кoлку бoлни умoви јa влaдеaт oвaa нaшa нaпaтенa земјa.
Нaјбитнo, шo сaкaв дa кaжaм, дoсегa имaв некaквa тoлерaнцијa зa луѓетo oд мoетo oпкружувaње кoи се нивни симпaтизери aмa oдсегa oбјaвувaм личнa и персoнaлнa вoјнa прoтив секoј штo ги oпрaвдувa, глaсa, пoдржувa. Тoј штo пoдржувa вaкви бoлни умoви е уште пoбoлен oд нив.

Едно не ми е јасно, дали овој народ ПАМТИ или се праи луд... настана масовна хистерија, секој пишува и измислува работи а од фактите сите бегаат... за Мартин, дечкото што беше починат од тепање на плоштад се крена голема медиумска бука бидејќи соросовите медиуми и сдсм ја потпалуваат. А убиецот е строго осуден, се работи за инцидент кој не е поврзан со акција ,наредба или друга причина па дури има и сомневања дека убиецот имал птсп синдром.
Е сега сите тие забораваат дека таа иста полиција и специјални единици има дузина такви а и полоши работи и пази сега, иако од периодот на формирање на единиците поголем е периодот под министри од вмро, повеќе такви случаи има за времето на министри од сдсм. Еден од случаите е убиството на 17г Трајан Беќиров кој е претепан на смрт па фрлен во Вардар.Нормално Дума не напиша така туку дека паднал во Вардар бегајќи од Алфите. Тогаш Хелсиншки побара и доктор од Бугарија да направи обдукција но власта (на тогаш сдсм не дозволи)..
http://uazaalfite.blogspot.com/2006/07/blog-post_115325867307705191.html
Епилог... никој не е казнет а камо ли осуден или некој да бара оставка од тогашниот министер на МВР...
Случајот со сообраќајната несреќа 1998пред Битола... тука не се работи за алфи и слични, туку бахатост и брзо возење на колоните со дипломатски возила. Загинаа недолжни луге, останаа 2 сирачиња, . пак случај од времето на сдсм (Б.Ц)..
http://star.vest.com.mk/default.asp?id=120092&idg=6&idb=1816&rubrika=Crna Hronika
Епилог , уште тогаш Турција во знак на почит и сочуство ги стипендираше децата а нивната држава Македонија ги малтретираше по судови; никој од одговорните на обезбедувањето на Бранко не одговараше иако со ова се загрози и неговата и безбедноста на гостинот од Турција..
Случајот со ликвидацијата на Диме Поштарот... http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=2315&stID=25852
убиен со 19 куршуми, но сето тоа и да се релативизира со неискуството на полицијата, но ајде објасните како Инспекторот за антитероризам, Чедомир Михајловски, кој успеал без последици да ја извади "полуактивираната" бомба од веќе вкочанетите раце на Ицковски, утредента загина во сообраќајна несреќа, ... пратен на службен пат накај Крива Паланка, никаде немаше никакви детали за несреќата...
Епилог : никој не одговараше за Диме Поштарот, а за Чедомир Михајловски тотално криење со години...
... но набргу сдсм ги изгуби изборите !!
Значи што ми е поентата? ... Не треба да се политизираат работите, полицијата, судот и другите институции не се менуваат преку ноќ, грешките ги прават независно од тоа кој е на власт. Посебно не треба да се забораваат сите факти. Денес се крева галама околу последното апсење на брат Љубе, а никој нејќе да се потсети за неговите бројни незаконски дела, тој беше уапсен во Хрватска по потерница од РМ ( од Хари Костов), а тој е патем се уште на црна листа на УСА...
..

ДК
Треба да се отвори посебна тема за денешните случувања, се работи за нашата безбедност, пари, казни, блиски и да не набројувам. Неколку страни веќе се зборува само за бомбите.

Кајгана, овојпат не драга (засега)...

... топката е на твојата половина, it's your turn to play. Знаеш што сакам да кажам, знаеш што се бара од тебе. Сфати ја вонредната состојба, не молчи, донеси одлука, каква и да е, само направи свое место и остави своја трага во екот на овие случувања. It is the rare fortune of these days that a man may think what he likes and say what he thinks. Stand up and face your fears, or they will defeat you. Толку од мене за ова.

Кои се овие курвиштата седнати у позадина на студиото на К5 у моментот.

За другар прашувам, му требаат ефтини курви спремни на секакви перверзии за следниот викенд.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom