Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе кај си сељак па и глуп колку треба да си да се курназиш по телефон за кој ќе апсиш и кој ќе тепаш, а ти си дал налог за прислушкување? Па тебе не знаеш дури сеа како ќе те ебат, пет Чешки не те спасуваат, спремај вазелинот и моли се на ебење у затвор да остане.

Само јас ли не сум изненадена од разговорите по телефон?
Што се чудите сега? Зарем овие работи не беа одамна очигледни?
И знаете што? Ова што се случува во Македонија е мачкина кашлица. Она што се случува на глобално ниво е многу пострашно. Теории на заговор, а? :D

Најлошо е што ова за народот е нормално. Нормално им е бе. „Па што, и ја да сум на власт и ја така ќе правам“.
Треба да си мајстор од народот да направиш вакви прости бескичмењаци кои конформистички климаат со главата додека им го силуваш достоинството.
Цркни глуп народу!

Знам оти немате тема за прислушкувањата, но Драга Кајгана не е место каде можете да се цитирате и да коментирате на туѓи мислења за таа тема.

Dear K,

она кога здравиот памет налага дека ситуацијата е премногу сериозна за да не се отвори една мочана тема за дискусија, ама не! Политиката била за пред коперација.

Наведната глава сабја не ја сече.

Лелле у која вукојебина живеам значи се срамам што ги гласав му се смеев на Велија на Љубчо какви смрадови какво циничко смеење а знаев дека се такви у последно време сфатив ама кога ги слушнав ми се повраќашее цццц

Не ми се диши од воздухов веќе. Еве воа ми се иде :busi: ...

Драга,
цела политика на страна, а човечноста на рака.
Сите знаеме и неможеме да тргнеме емоции на страна кога станува збор до новите снимки.
Не ме нервира местење, не ме нервира медиумска манипулација, секоја влада функционира така, тоа е поентата на моќ. Ме нервира нечовечноста со која што е направено истото.
Ме нервира начинот на кој што е искористена моќта, начин споредлив со оној на најлошите фигури во историјата.

Не ми е до политиката, не ми е гајле кој што и како правел. Не ми е гајле од каде и како се добиени некој си снимки. Ама гајле ми е дека тоа што е на нив докажува дека живееме во суров, суров свет во кој искомплексирани кретени си играат со мојата и судбината на куп други.
Е овој пат нема. Па макар и да би горел за тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom