Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Каква улога има тоа хаштагот ја то појма неам.
Глеам еден се сликал со другарка му и пишал #night #out #friends
Според мојава логика, нагласува дека му е другарка, за да ги избегне коментарите од типот на "Sto ubavi ste soncinja, so srejca neka vie" од баба му која што на 80 години користи фејсбук.

Ах пусто лето наша убоо какво такво боље е од зимава.Барем се знаеше ќе седнеш у некое кафанче кафиќ надвор на терасиче на воздух.А не сеа секое излегување за мене е мачење,задимени простории чад цигари на сите страни.Идеш дома и одма под туш,а алиштата два дена не моеш да ги излуфтираш.Едини начин е да почнам и ја да пушам барем дур трае зимава.

Драга...

... само што го изглеав 300: Rise of an Empire. И да ти кажам право, I can feel my smugness towards it, поради тоа што сум ја учел приказната од историски аспект. У смисла седам критички настроен и викам "тоа не се десило, тоа не било така, Спарта немала толку јака морнарица" и слично. Али како и да е, интересен филм, и се што би било направено да биде поблиску до реалноста, би го направило филмот подосаден. И за хејтерите кои викаат како Персијците се претставени како чудовишта и дека затоа бил филмот срање, that's the fucking point. Целта на филмот е да се прикаже современиот Хеленски поглед на настаните, како они се сметале за најубави и со човечки одлики, а нивните непријатели за грдосии и поробувачи, кога уствари Персија била pretty cool и лабаво место за живеење. Тоа е Хеленскиот контекст и гледањето на работите во контраст, затоа е моќен филмот, пошто претставен е онака како што обичниот, прост Хелен во тоа време си ги замислувал настаните.

Гледаш? Гледаш колку сум арогантен и smuggy? Ќе прекинам ај добро...

Ај речи ми да си легнам, утре треба цел ден да ѕвони чеканот!

Драа,

еден ден ако ми дојде партијата на власт, а ќе дојде, на добар пат сум кон тоа, првото нешто шо ќе го напраам ќе биде легализација на простутицијата. Со многу јака симболика сето тоа оф корс. Да ебне и македончето нешто, не цел живот него го ебат.

Кеј,

Годинава изгубив многу блиски и драги луѓе, кои беа огромен дел од мојот живот. Сите тие оставија само спомени на кои понекогаш се навраќам, најчесто низ солзи. Некои од нив никогаш нема да можат да се вратат, другите се тука, но кој знае каде низ светот. Но ниту едните, ниту другите не се повеќе тука за мене. И ми недостасуваат премногу.
Дај нека заврши годинава, не можам веќе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom