Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Happens everyday to me.....

10481685_10152250345336752_5641485894403356576_n.png

Happens everyday to me.....

OD TREVATA TI E.[DOUBLEPOST=1407776921][/DOUBLEPOST]Inache, mnogu strogo stanalo po moevo vrakjanje na kajgana scenata. Edno mislenje pishav i toa mi go bloknaa. Mnogu strogo, mnogu.

Последно уредено:
Worth sharing...

In Nicholas Ray’s wonderful film In a Lonely Place, Humphrey Bogart as Dixon Steele says, “A good love scene should be about something else besides love. For instance, this one. Me fixing grapefruit. You sitting over there, dopey, half-asleep. Anyone looking at us could tell we’re in love.” And when it comes to cinematic depictions of the heart’s great affliction, we’ve seen everything from the existential romantic longings that crush our soul, the ecstatically thrilling tales of love that spans lifetimes, the beautiful friendship of soul mates that never fades, and the most brutal and horrific heartbreak that one never fully recovers from. For all the myriad ways love can transpose itself, cinema has offered us portraits that reflect our own unrequited desires and expose the true feelings residing inside us. But of course, any good love story would be incomplete without a soundtrack to linger through it and heighten our most visceral emotions.

Драга ...

не знам колку си ослабела ама не сакам да ти го гледам папокот сеуште!

draga po neznam kolku vreme se vrakam na forumov neznam dali e dobro ili loso skoro cela godina odkoga go prodadov laptopop eve sea pak
inace se e ok od utre po 12 saati na rabota i taka
poleka no sigurno rabotite sto gi zacrtav za ovaa godina mi se ostvaruvaat
sea za sea baram samo zdravje da me sluzi mene i moite najbliski a drugoto materjalnoto sakalo doslo sakolo ne ke se prezivee imalo i polosi periodi
bidi mi pozdravena kajgi pa se slusame

Драги

What a night last night ...

Од воена криза со брат ми во врска со тоа кој ќе ја троши преостанатата вода за туширање (и по кој редослед), до криза во врска со клучевите дали ќе ги најдам на време или ќе трчам по автобус, до фаќање такси после каде таксистов поим нема каде се наоѓаат некои од најпрометните и препознатливи поими за места во строг центар на градов, па шетање одоколу ради таксистов (бидејќи многу го бива) ко да правиме географска обиколка на Westeros или Middle Earth со другаркава ... Абе што да ти кажам ...

Фала богу некако се најдовме со остатокот од друштвово и седнавме на едно интересно место каде немаат од повеќето работи кои ги пишува на мени, ама битно тоа што го имаа беше супер. Воедно ќебапите. Беа факинг амејзинг. Можеби ќе се посети пак, ако пак сум со добро друштво. Нека е за арно, се наздрави и за боље денови. Лето ко лето, сите го чекаме да ни се насмевне со позитивни настани и дешавки, али јебеш га, некогаш и глупости ќе ти се случат. Среќа може што на сите ни се собраа такви работи за релативно кратко време па се пронаоѓаме повеќе или помалку во приказната на другиот/ата, полесно се разбирате и, нормално, bonding experience a la e terris de astra.

Имам подзаборавено како се конзумира поголемо количество алкохол (и разновидно, кога сме кај тоа) без притоа да почнам или да се блесавам, да губам осет за ориентација (кој и така и така не е на високо ниво), борби со гравитација, или да земе да ми се спие. Последново е ужас за друштво кое излегло со намера да остане до колку може покасно и да има релативно одличен провод. Релативно, во случајов, е лепенка за барем последната четвртина од вечерта може да се заокружи. Не би мењавал ништо и покрај тоа. Јапанцине беа супер. Уствари, повеќе од супер, беа god damn феномен. Фала на тие што не поканија и тие што предложија сепак да отидеме да дадеме некој recognition на момцине. Чекав малку да ми се избистри главава, некоја ретроспектива на вечерта да си направам, на трезно, пред да пишам било што. Вчера мислам дека буквите и бројките од тастатурата ми шетаа по биро. Сериозен сум. Факинг џин тоник. Треба почесто да го пијам. Ем орасположува, ем те праи ко да немаш една ебана грижа во светот и шо знам, освежува? (дека лето де).

Also, I think I got hit heavily last night. Heavily might be an understatement too. Имено, стварно згоден фраер, friend of a friend ситуација, тро пијан, тро желен за внимание (кој го нејќе тоа бе?), и во друштво со пијан мајмун ко мене. Тути-фрути комбинација. Останува енигма дали типот исклучиво беше по жени и ова беше пијан момент, или може нешто друго испливало на површина, баш ради тој пијан момент, али, што знам. I was "manhandled" a little (?). Не дека не се случило нешто слично и претходно, ама ова беше на некое ново ниво. Плус во друштво на три згодни девојки некако на мене да се закачи ми беше твајлајт момент. Обично јас сум тој што се пушта, не обратно. Да беше друга ситуација, да не сум во друштво, да не сум на отворено, може ќе оставев да се движи по нагорна линија ко што се билдаше моментот. Јебига, глупава ситуација. Може и нема везе, може е пијана личност која станала too cuddly for safe bet, и ја претерувам. Ги обвинувам алкохолот и полната месечина. Најтрагично драги, е дека тоа што се случи со типов беше повеќе физичка акција што сум ја добил од машко од се друго последнава година ипол. Уште малце две ќе стане. Тоа што цел параграф за таа глупост е посветен овде, исто така е еден вид зачин за трагедијава да е помрсна. I seriously need to get fucking laid. Fuck my love life.

tl;dr:

Друштвото е се, чувај го. Пиј, ако тоа те орасположува. Згодни, навидум стрејт фраери постају сумњиви кад се тиче велика уноса алкохола. Fuck my love life.

Последно уредено:
Драга,
Многу ми е јак @Шкорпион кога ќе го нема нема нема на ДК и после ќе се појави од негде и ќе почне да чита се по ред и да лајкнува мислења што и сама сум заборавила дека сум ги пишала. :)
И на фб така прави, го нема со месеци, па ќе се појави два три дена и ќе сподели 100 работи и пак ќе го снема :cool:

П.С: Немам ништо попаметно да кажам па затоа постов го посветувам на Шкорпи и неговото однесување во виртуелниот свет :D

Драга Кајгана,
Оваа прилика ја користам да му честитам на @shutrak 30годишнина од брак......... се најубаво, па за златна свадба и внучиња, правнучиња да те веселат.......... и повеќе скара да ги послужиш гостите :):D

Нема подобар лек од тоа кога ќе си го најдеш цедето Сафизам од пред сто години и цел ден ќе ги вртиш истите 17 нумери (има 18, ама првата е интрото...).
Никогаш нема да заборавам кои нумери ми беа на рипит цело време, 3, 9, 13, 15, 16, 17, со акцент на 16-ката.
Да можеше само да се врати времето кога си пеевме со еден другар, викни СМПД, С____ и М____ прават денари :giggle:
Е не се правеле денари така лесно... :нинџ:
Едно 3 милиони пати сум пишал во темава и на форумов, ама текст како оној од Сафра не можеле да смислат ни Нострадамус и Баба Ванѓа со здружени сили :)

Астронаутот Дејвид Скот испушта чекан и перце на месечината (која патем речено вечерва беше ебено секси. ХАШТАГ А као демек кога не била ебено секси (мун)?)

Аполо 19, 1971. Дејвид, Месечко, чеканот и перцето.

NAIKBDm.gif

Кафана Воденица, 2014. Ја, Зем Јана, чашата и шишето со ракија. #ИГравитацијатаЕVемеро.

jackdonaghy318_0.gif

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom