Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
после 30 километри извозени на точак за чудо ништо не ме боли, кондиција сум набил ваљда и кај и да е ќе се пријавам на тур де франс:icon_lol:

Кајг можда слушна на канал 5 за чоекот шо падна дур местеше улични и шо погина а? Е кум ми беше :( денес го погребавме...у 4 зашо во оваа моја чудесна македонија се е можно. Зш нели ЕВН го пушти да менвит сијалици и побараја обдукција за да не им платет оштета на фамилијава. Ајде то арно ама мн курнази бее овие од судска -_- го однесоа прво охрид им рекле на одмор се носете го битола...битола им рекле викенд е немат никој скопје ојте...ај скопје и таму нашле дежурен вештак па тој го отворил....2 дена така го влечкаја умрен ејј алоо умрен!

uploadfromtaptalk1406411448670.jpg

Драга Кајгана,

Постојат луѓе кои не можам да ги поднесам до тој степен, што кога би биле во последниот спасувачки чамец на Титаник, би одбил да се качам со нив и би си ја пробал несреќата, само за да не ги трпам ни миг повеќе.

Се уморив од обидите да ги прикривам изразите на гадење од лицето дури слушам разговори со длабочина на пластична чаша од денарче.

Каде отидоа оние луѓе со кои можеше да зборуваш со часови во взаемен восхит без никаква желба да се разделиш. Се изгубија, или се губам само јас?

Драга кажи му на Рон Бургунди дека тоа е DOMS ефект и болките ќе се јават за ден два :D

ја вртевме шемата со легендиве одамна што ги немавме видено, ете ни дадоа и домашна со Пејо нинџа желки да сНе гледале и да сме кажеле дали бил добар па ќе дојделе. Што е до мене нема проблем да се глеа филмот ама многу зелено тоа, башка свети, а знаеме дека радиумот свети, а радиумот e radioaktiven елемент кој се сврзува со калциумот во коските и предизвикува бељи што треба да се зрачат и тоа е :oops:

Драга, денеска прошетав низ Чаир . Јас сум дете родено и израсната во Чаир, денес после една цела година поминав да прошетам низ јаја паша, џон кенеди и дижонска и да се видам со некои стари познаници по чајџилниците .

За година дена таму многу се промениле работите и при тоа не мислам на дивиот урбанистички хаос кој владее каде што насред парк се гради ,,зграда" без при тоа да се води сметка дали целиот простор се затвара и не дозволува пробив на ветрови што ја прави целата улица неподносливо загушлива.

Туку мислам на тоа што целата средина почнала нагло да се арапизира . Се создава нешто што никогаш не било автохтоно за таа населба .

Порано кога одев таму ,,нормално" беше да се видам знамиња со двоглави орли , маици шќиприа етнике и по некоја вербална провокација УЧК . Денес албанските знамиња во Чаир како постепено да се заменуваат со знамиња на Саудиска Арабија .

Исламистичките знамиња се виореа на речиси на секој чекор каде што порано имаше знаме со орел, плус во арапски стил брадати сечени типчиња доминираат во чаирскиот декор, тек- тук ќе видев некое црвено-црно знаме како срамежливо ѕирка, но сепак беа далеку помалубројни од саудиските знамиња.

Да се збуни човек дали тука живеат мнозинство арапи или албанци .

Јас како човек што има живеено таму знам дека такво нешто не е автентично за таа средина, туку увезено од страна за ваши интереси и геополитички влијанија.

Имаше право тука еден форумџија што кажа во 15 ти век ја шитнаа верата, а во 21 век ќе ја шитнат и нацијата .

Ех мои албанци така етнички чиста албанска територија не се прави, туку шеријатско - исламска држава ала Саудиска Арабија .

После вашите преставници ќе излезат во јавност и ќе тврдат дека се за слобода, еманципаија и европска интеграција . Лицемерие до бескрај !

Последно уредено од модератор:
ДК... :pos::facepalm:

994469_10203576040274528_202700916770246472_n.jpg

@Ilumious

ImageUploadedByTapatalk1406433645.163655.jpg

Aj da vidime shto chudo e cirkuzov.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Трајла бе, трајла бе, Рефко и Чомбе бацају бомбе. :ROFLMAO:
ОооОоООо Кајги, па шта маи? :D

Ја зевам уште од прееска, не знам колку солзи узпатно отидоа. Се вртам ко тулумба, сон не ме фаќа. :вонзем: Едно време застанав на прозор и се заборавив. :D Гледав паркирани коли. А бе јас поима што си немам, поарно ќе ги паркирав еј, жими кариера. :D Едно количе застанало на сред улица, гајле си нема. Друго кај и да е ќе влезе во влез и ќе ми заколедари. А третава мислиш ќе се качи на дрво, да бере крушки. Овај, липа. :D Озбилно на ништо не личи, расфрлани кај им текне, мислиш дека си во некоја компјутерска игрица. Жими ја да умреш ти. :D

Мени се не спава, тананна, не буди блесава. :свиркам: Ај да не продолжам, бидејќи ќе потрае, па ич нема да заспијам. Ќе се внесам во песниве, ќе разбудам некого. Така што... пшшшт.
shh1.gif

Боже Кики, мамурлук на стари години. Страшно!
Ми кажаа убаво сум си поминала, јас само знам дека почнав со вотка/џус, па вотка/мартини, па пиво, пиво, пиво, пиво, пиво.....
Немам некои големи последици по здравјето, само вилицата ме боли. :cautious: Кој знае што сум ....
Денес продолжуваме :ROFLMAO:

xoxoxo Поздрав од Дојран

Драга К,

Дојдов пак во џунглата звани Скопје. Одморот заврши, прекрасно си поминав но мора повторно да се вратам на џунглата ах и да не ја заборавам мојата "прекрасна работа".

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom