Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Герардо Тата Мартино, е тој бев вчера
ziveli12.gif

Picture 1737.jpg јас со мајка ми и браќатаPicture 1738.jpg потоа во МаџарскаPicture 1736.jpg денес тука...

Како и да се завртиш за мене не постои друга освен втора смена.
Дома Кајгано, брат ми не го имам видено од ко беше јакото невреме ко летаа контејнери. Тој до 5, јас од 5.
Носталгична сум и по бившите колеги. Секогаш знаат да ме расположат кога и да отидам таму, еве денес на пример место вода со кафето ми туриле спрајт. Добро е, уште памтат кај им одеше пола наливен спрајт.
Овдека сега дури да се вратам дома ќе убијам некој.
И така ќе си трпиш секакви глупости, ќе се расправаш со секој човек како немало 20% пена во нескафето и 10% вода.

Некое време веќе барам објективни информации за состојбата во Газа. И после сите слики од натрупани мртовци, осакатени кафеави луѓе, разрушени колиби и куќарки, пожари, плач, чад и фб статуси, наидов на ова:

И во право е. Мислам, нема зошто да лаже. Изгледа како доста искрена, чесна и воспитана девојка. Ако таа за својот народ вели дека тоа се топли, питоми и гостопримливи луѓе, искрено не наоѓам НИЕДНА причина да не и верувам. Политичарите се производ на народот, а штом народот е топол и гостпоримлив, таквите политичари по автоматизам се неспособни да нанесат едно вакво холокаустично зло. Нели? Нели. Следствено, оние гнасни цигани очигледно биле и провокатори и извршители на најголемиот дел од зулумите, а Израел само нерадо се брани. И од денес навивам успешно да се одбрани од овие зли наци лудаци кои сакаат да и ја окупираат земјата и да и го уништат животот, меѓу другите, и на оваа умна, скромна, невина и веројатно исплашена мома.

Драга Кајгана,
Какви се не луѓе имало... не дволични, ова столични биле. Глуми дека е друштвен и добар човек, а всушност на секој човек му замачкува лице. За да успее во нешто и тоа за минимални и небитни работи, ако треба народно кажано ќе оди од човек на човек газот да му го лижи, а кога ќе сфати дека е заштитена и дека никој нема да дознае за тоа, ондека каде ќе виде поголема опасност од неа покажува заби.

Но верувај Кајги, вистинското добро секогаш победува, а вистинското лице на столичниот ќе биде дознаено од сите кои мислеле за таа личност дека е добра....:)

Значи жени, кога е слободно машко ВЦ се иде у машко, што е ова редови? И онака све им зедовме!

10514331_726879847386118_8899215905823589752_o.jpg

Шахот е битен....битно е и кој ќе те науче да го играјш.Он ме научи дека животот е шах.Некогаш ти дава со белите фигури прв да потегниш потег,некогаш немаш право да бираш и си втор.Он ме научи дека мора да се бориш за да победиш,нема попуштање.Кога го победував бев многу среќен иако тоа било намерно од негова страна само за да го види тоа лице.Седев и по 10 минути тврдоглаво (на него на кој друг) и го убедував дека не сум шах и дека мора да го најдам излезот. Некогаш бев во право го имаше (со блага насмевка од негова страна бев ставен на тест ).

Сега шахот е сам.....ги нема лекциите повеќе.

Драга,

Ќе престанат ли некад да ме пуштаат од работа 5 мин пред да ми тргне возот за накај дома? Секогаш трчам, а 50% и го пропуштам возот, и после саат време дремење на перон :(

Пред 45 минути на темата Љубовни проблеми, Саншајн и дала љубовен совет на Веселинова, во време кога MIL си го избришал профилот, а Сунѓерот ги заслушал Рејдиохед.
Сега ќе одам в двор и ќе ја погалам мачката...

Последно уредено:
Кога слушнав за бактеријата листерија која што е актуелна деновиве, прво што ми падна на памет е дека тој збор би бил одличен рефрен на турбофолк песна.
И пошто јас сум човек што ги реализира идеите (не заборавајте да го дадете вашиот глас за мене), voilà !

Телото ми гори, снагата ме боли
облоги ладни, грчеви гадни,
температура, во стомак бура,
леукоцити, еритроцити...

Дал чумата се врати ил клетва ме фати
целата горам, на еќим ќе морам,
е-книшка немам, нит картони плави
о боже мој, што ли ќе се прави

рефрен:
Листерија, листерија
масовна хистерија
Листерија, листерија
опасна бактерија...

За музиката ќе мора да се погрижи некој друг, а што се однесува до изведувачот, првична замисла ми беше таа чест да и се додели на Гавазова, ама таа се омажи во дијаспората, па раке пуке раке шлаке ми е втора варијанта.

Последно уредено:
Драга,

Знаеш колку сакам розева боја, така?
Секако дека не знаеш, форум си.
И плус немаш розева варијанта шо е многу тажно...

Како и да е, пред некој ден на брод изгорев и сеа сум розева, well, малку почнувам да станувам кафена ама that's not the point...
Денес семејствово ми кажуваат дека немале ништо розево дома дур не дојдов јас. :P
Малово, 9 години има. Ми се врти и ми вика...
You like pink so much that you became pink....
Motherfucking BURN from a 9 year old... ахаххахаха
Ѕвер, ѕвер, ЅВЕР!!!!
После уз друг муабет, кажуваше колку членови има семејството и коа го прашаа да ги наброи, ме наброја и мене.... :pipi: Се стопив малце.....

Драга Кајгана,
Деновиве најдов така послободно време, башка уште малце и ќе бидам целосно оздравен, па се решив да пробам да го изработам/нацртам Македонското знаме, ама тоа да изгледа онака професионално.
Денеска го почнав, а утре ќе го довршам.... еве неколку слики:)

1.jpg
2.jpg

Исто така сеуште не е сигурно, но најверојатно во следниве две недели ќе започне снимањето за Пачавра:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom