Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За сите што се жалат дека кавалерството е мртво.

I9FCTWx.jpg

:icon_lol:

Kej,

Denes si kupiv Pez bonboni. Posle tolku godini. Sama ke si gi jadam, na nikoj ne davam. Uste Shiljo mi fali, da mu gi naredam vo usta i edna po edna bonbona da gi vadam i da gi grickam. Kako nekogas, koga bev dete. Koj znae kaj mi e Shiljo sega...

каква коинциденција(не оти точно занам што значи овој збор)ама и јас пијам кафе и џвакам пез бонбон од малина
пази старо дртало па се уште фали ем со маршалот ем дека научил КОПИ-ПАСТЕ кое за пионерине е лук и вода.

Убаво е да се дивиш што си дипломирал ( си излегол на крај со испити и професори), ама треба да размислиш два пати пред на себе да си ја стаиш титулата "дипломиран тоа и тоа, магистриран тоа и тоа", пошо може не ја заслужуваш, посебно ако си учел само од скриптите што ти ги давале.

И оние честитките "побрзо вработување" ... може сакам дома да поседам на раат ладејќи се после зафатеност толку време, за работа има време цел живот и не ми се брза.

Ова не зборам за мене воопшто, туку онака ... лабаво. :) И уште нешто ај коа сме на темата ...

Онака, сите имаат идеја што и како треба ти да работиш и најчесто се некои амбиции кои ни на тебе не ти доаѓаат на ум пошо не одговараат на твојот стил на живот, или се стварно премногу. У стилот, ај сеа да докторираш, па после иди во странство да правиш space shuttles и после сите да се дивиме колку си успешен/успешна.

Ако за некој среќата е успех (посветеност на една работа, немање време за друго), тоа е друга приказна ...

Него, морам да споделам. Сабајлево бев разбуден од тенденциозно - разбудувачките звуци кои доаѓаа од мојот прозорец, со епицентар - дворот од комшијата. Група деца, родени кон средината/крајот на десеттите години на овој век како да имаа намера да ја убијат/истераат секоја промискуитетна женска која учествуваше во тој утрински сон кај мене. Им успеа. Ме разбудија.
Ме разбуди нивното дискутирање за... којзнае што. Она што ме погоди најмногу, беше нивната насоченост да ме разбудат. Нивните полемики за Барби и Кен можеа да бидат водени далеку од мојот прозорец. Но, не! Мора точно под него.

Интересниот дел во неинтереснава за мене приказна е следниот. Комшијата е син на постар комшија кој пред 30тина години се пресели во Немачка. Со тоа, комшијата син е прилично германизиран, додека пак внуците негови се оригинал Немци (заради ова ли се бореше Анчо во четрсдруга, а?).
Да, дискусијата која ме разбуди во ниедно време беше водена од дечиња кои зборуваа на германски.

Да слушаш деца кај што врескаат на германски во ниедно време сабајле е еднакво на чувството да џвакаш лименка (или конзерва).

Немав друго чаре. Станав. Го уклучив shit-ов наречен компјутер. Го бувнав другото срање на AUX. Еден од звучниците го поставив на прозорец.

Доста силно (не најсилно) го пуштив клипов.
https://www.youtube.com/watch?v=AnpTWKKWQ1o

Децата стоеа под прозорец. Слушаа. Јас, троа ненаспан и мамурен, очекував, кај да е, да ме отпоздрават. Знаете како.
Заврши говорот. Отрчаа кај дедо им.
Тој отрча кај мене.

Му реков

„следниот пат Гебелс.“

Па сеа види.

:D

Сега некој работи ми се јасни, познато е дека конзумирањето ( сакајки или несакајки внесување во организмот ) метали предизвикува тешки мозочни оштетувања посебно кога се работи за алуминиумот и цинкот,јбг:(

Драга...

@DaniBMW појма си нема од игри... треба да му се одземе компјутерот :pipi:

:D

ДК
Мотивиран од постот на @blue ladybug јас денеска си купив чоколада животинско царство,јаболко потопено во шербет на стапче и зашеќерен памук исто на стапче и сега лепам,целиот лепам, ама не ми е гајле јас пак сум дете...дете...исто и кафето го заменив со Nesquick за чувството да биде комплетно.This was the best day of my life, сакам паааак!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom