Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
http://thenostalgiamachine.com/

I+refuse+to+watch+that+movie+purely+for+that+reason+_bee08cbefbf7521b7a21194a59b6093e.jpg

Влегувам во темава да си напишам нешто за тоа колку го сакам дождот или нешто слично, налетав на час по македонски јазик и литература, се зачитав и заборавив што сакав да пишам. :icon_mrgr: За денес часот: македонски дијалекти.(y) Очекувам кога и да е, наредниот час, некој да направи обработка на “Чекајќи го Годо“.:icon_lol: А ќе ја избрише некој таблава? Ќе каже кој е отсутен?:свиркам:

Гледам во весник рекордни триесет степена ова лето. Триесет во црвена ѕвезда. Во позадина слика од весели деца во вода.
Овие да дојдат кај нас ќе цркнат!

Драга Кајгана,
Дали од прејаденост, дали некој вирус, стварно незнам, ич не ми е добро, ми се повраќа........., а само што отидов на годишен одмор и тоа две недели и види како ми тргна :(

Нема ништо на торентот денеска само Longmire, а имаше и по осум епизоди од разни серијали. Си купив бурек со месо од Жито Прилеп и го чекам дождот и бурекот да излади онака опуштено...

Кајганче!
Не знаеш колку слатко синоќа сум си ја гушнала перницата и сум потонала во сон. После таков лудница ден не ми се веруваше дека сум толку среќна што сум дома :ROFLMAO:. Прилеп не ме пушташе да си отидам а Марфи такоџе замеша прсти. Три утнати автобуси ( не по моја вина ), шлаење 5 саата низ градот, за после 20мин од тргањето за Скопје да се расипе автобусот :pos:. А, за малку и куферот ќе ми го снемаше :D. Уште се чудам како ми издржа батеријата на мобилниот и цигарите со оглед на тоа што планирав до 8 вечерта да сум дома ( а дојдов во 12 и нешо ) :icon_lol:. Во Прилеп си поминав одлично, удрив сефте на Пивофестов ма да не испив толку пиво колку што испив вино и узо:oops:. Добро дружење падна а Прилепчани и овој пат се покажаа како солидни домаќини:pipi:. Уште наредниов план да ми се оствари и дефинитивно ова лето ќе ми остане во меморијата како едно од најепските :LOL:. Стискај палци!

Се почесто ќе чуеш: Е порано поубаво се живееше,епа еве и една причина и зошто.
Порано бре се знаеше која жена чија е и точка. Затоа пред бунар, на поле, кај фурнана или на река ќе чуеш: ене иде
Стојаница, Трифунуца, Ангелица, Кироица, Добреица, Крстеица, Пероица, Павлеица, Благојица, Трпеица или Најденица.
А денес бре ,не да не се знае она чија е, може да се дознае, туку тие жените аман не сакаат така да ги викаат, да ги врзуваат со некој, па макар тоа бил и мажот. Си бараат и тие слобода. Ја дигнаа и муцката и опашката. Си се тоа што се - самостални.

Denov e nekako mrtov a me cheka kniga,serija,film,neskafe i shto ti ushte ne. Use malku od odmorot.

Loshi naviki be da ti ebam.....

Imam losha navika da ne biram i praznam flashi
imam losha navika da nemam vlakna jas na jazik
imam losha navika da pravam grimasi i faci
imam losha navika da zemam sam se shto mi fali

....................

Koga kombiniram drogi sekogash go jadam
se naogjam vo nepoznat stan i freestyle maam
Se deshava lil neshto tamu sme
Ima gaga drinkanje tamu sme
Srekjen slavish rodenden tamu sme
Ako ne sme viknati tamu sme!!

##

kajgo ti pisuvam nabrzinka oti najdov vreme da ti pisam i da tti kazam deka ovde nema leto za mene ili sum na rabota do osum ili koga sum slobodna vrni se istura so deka imam plaza :(

Драга Кајгана,
Поглупа работа од тоа да се разболиш за време на годишен одмор нема:(

Башка тоа што ми дадоа 500 лекови....:(:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom