Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Колку непродуктивни ми се последниве две недели. Само спијам до ниедно време и искачам.
Мечка во зимски сон, thanks mom. :вонзем:

od mal drzavata me nauci da si gi cuvam sranjata za sebe da si go siluvam/ebam mozokot namesto drugi raboti da praam. koga ce si ode covek go osloboduva siluvaniot mozok od traumite i togas e covek ne masina.

Драга

јас сум насмеана ко постер на заболекар
имам куп обврски, имам надеж ко беќар
по професија сум калеидоскопјанка
ништо не поседувам

чизми пембе џиш ко волна од шеќер
велат, сум била шмеќер
со себе танцувам на улица
и врвулицам

Џиџе

со небото, паѓам в кревет

нешто ми се деси... Ќе да е нов живот.

М.

Kajgi,

Odamna ti se nemam pozaleno ili pofaleno :) Pa eve odvoiv vreme da ti kazam deka mnogu raboti mi se slucija vo zivotot. I ne e taka loso kako sto mislev. Se vrabotiv, omaziv, go smeniv malku izgledot so toa sto se ofarbav crvena i si zedov novi ramki za ocilata :)
p.s izvini sto vaka na latinica ti pisuvam, ne e do mene :D

Мора еднаш годишно три дена да се мрсулавам, судбина е не се бега, една главица лук што изедов можно е да помогне, и затоа се наоѓам малку во себеизолација :icon_lol:.

Дефиницијата за лудило да ти била да повторуваш една иста работа, а да очекуваш различни резултати. Го најдов образецот што го повторувам и решив повеќе не, ама изгледа тешко ќе оди затоа што ни самиот не бев свесен за тоа, ама што се мора мора се :icon_lol:.

ДК
Овие Македонциве шо останаа у Америките и сеа демек сите слават тенксгивинг деј ми иде да ги запалам на клада. окпозз
ПОЗДРАФ МАЌЕДОНЧИЊА!! ВЕЧНА ДА Е!!

Е кој ќе игра со мене,никој не сака да си игра со мене,ете тоа да ти го кажам...
и многу, многу страдања овие денови,многу убиства,умирања и многу смрт.
а да и ова, вадам деновиве забите од ова стара глава,па неможам многу да работам со чекан и земав така да прочитам нешто,денес тоа беше книгата „Писмата до Олга“-В.Х.
епа еве нешто(о што се буниш,сакаш да ми кажеш има тема за литература) о не.
-... Мила Олга ----------------------------------------------------------10 0ктомври 1981
дека во секој момент можеме да умреме и дека еднаш мора да умреме,тоа се разбира,сите го знаеме,но сепак колку што може се обидуваме да не мислиме на тоа.Но ако на тој начин успеавме да ја отфрлиме мислата за смрта од центарот на нашата свест,тоа,се разбира,не значи дека сме ја избркале смртта и од нашиот живот.
Мислам дека свеста е многу влијателна компонента на нашиот организам и дека нашата желба за живот воопшто не произлегува од тоа што сме способни да заборавиме на смртта,туку напротив: токму свеста за смртта е вистинскиот аспект на секоја,вистински човечка,т.с. свесна желба за животот...
Смртта во нас не е,се разбира,присутна само како трајна опасност,туку не следи уште од првата секунда на нашиот живот,пред се, како наша судбина...“

Драга,
Си симнав една апликација за аларм и сега секое сабајле решавам математички задачи за да престане да ми звони алармот па ако и после тоа продолжам да спијам на нареден аларм бркам овчички низ екранот ама само тие со отворени очи. Супер е апликацијата ми врши работа ама не ме познава добро. Ми праќа reminder во 11.30 дека треба да си легнам а мене тек сега вечерта ми почнува.

Ноќта има 1000 очи, а градот милион сокаци. Но кога е тивко, само твоите чекори како ехо се слушаат до наредната кривина каде сиот спектар на бои и звуци се прелива низ твоите црвени очи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom