Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кеј

овој ден тажен е за нас...16,10.2007 македонија можеби го изгуби најдобриот пејач што некад го имала... А и го знаев лично...комшија ми беше еден период...И покрај сета слава и популарност секогаш беше скромен...никогаш не се издигаше врз останатите ...секогаш љубезен и насмеан...знам му досаѓавме со друштвото од маало ама никад не одјеба ..а знаеш деца ко деца досадни...секогаш праеше муабет со нас иако некад се прибираше касно од обрвски и уморен ама пак наоѓаше време и за нас..понекогаш кога беше послободен ќе заиграше и со нас некоја маалска игра ...може на некој не му значи толку ама ние бевме деца се радувавме....За жал прерано си отиде..ама тоа е животот добрите луѓе страдаат... Шампионе почивај во мир и никогаш нема да бидеш заборавен...ќе им раскажувам за тебе и на моите деца и внуци..... еден ден ќе се видиме повторно кога ќе дојде и моето време...дотогаш лесни ти земја и почувај во мир легендо...

Крушевчанец сум, го сакав Тоше. Таков човек на овие простори нема да се роди во скоро време. Права легенда. Кога ќе шеташе низ крушевските улици и кога ќе се разминеше со "обичните" (мада за него и тој беше обичен човек) луѓе, тој прв поздравуваше. Ова ми се има случено и мене. Под мојата куќа, имаме дуќан кој го издаваме под кирија и до пред неколку години, таму имаше Интернет кафе. Тоше доаѓаше со неговите другари, играше кантер по цела вечер, како најнормален човек, дури и другарите му се дереа понекогаш ако партијата не ја изиграше добро. :D

Голем човек, голема харизма, прва и последна икона која ќе го краси Крушево. Но искрено многу ме нервира овој ден, кога буквално секој објавува песни и статуси за Тоше. Секоја чест на исклучоците, но каде сте да постирате песни и статуси од Тоше во некој обичен ден? Зошто баш сега? Несакам никој да прозивам, знам дека беше и е сакан од сите, но ова е малку претеризам.

Поздрав и секое добро.

Еве да разбијам монотонија од Тоше пошо преку тоше ми е... Умре, вечна му слава и слично али претерано е.

А успат на денешен ден има уште една легенда која пред 4 години прерано замина од овој свет... Или можда само се пресели во неговиот перфектен апстрактен свет. Човек кој долго време ми беше инспирација и низ неговата музика преживував одреден период.

Isn’t a person just a collection of their mistakes, and also their, kind of, undoing of their mistakes? I mean, what else are you? You know, you’re always…you’re always just the reaction to the bad parts of yourself, I think. And I think that’s what is kind of like, a driving motivation behind any human being that’s…who wants to continue to grow and live life. ‘Cause they’re looking at their flaws and trying to, go beyond it. And I think that a person, you know, essentially dies when they think that they found themselves, ya know? Unless you want to admit that you, yourself, are not an individual, and are just part of a whole…movement of ideas, and thought, and culture, and humanity and, furthermore, the universe, and everything -- unless you really feel like that, and you’re walking through walls, you know, you are always trying to find yourself. And it’s usually a person who believes that they’ve found “the answer” -- found “the end” -- that there actually is a psychological end. And then what’s the point of, you know, doing anything after that?

Micheal "Eyedea" Larsen... R.EYE.P

I told my Dad I bought this G4, he said "congratulations son, by your age I had 3 "

10665853_1540835416153721_1955641843534624926_n.jpg

Драга,
Дефинирај „дрон”, те молам!
Плус, да ти кажам дека колку што денес додека читав шпанска серија прераскажана на фејсбук од едно лилјаче и неколку стотини други лилјачиња под него имам лупнато вакви - :facepalm:, никогаш друг пат не сум. За тоа ме боли челово!

Драга...

... нема да се сложам со муабетиве дека е лицемерие, претеризам и не знам што ако постираш песна од Тоше денеска. Не знам зашто се гледа на тој начин на тоа, како некој демек привлекува внимание ако постира песна. Па тоа си е еден вид искажување почит, како на помен на некоја почината личност да и отидеш на гробишта и некој да ти каже "што не му идеш обичен ден туку баш на поменот?". Глупости. Ден посветен на него е, и секој има право да си посветува и остава песни, ништо не е претерано. А ако постираш песна сега, а не постираш друг пат, не значи дека не го слушаш стварно. Од кога постирањето песни у "Хит на Денот", "Што слушаме во моментот" и на wall на ФБ стана еден вид "доказ" дека ти уствари слушаш некој? Може некој го слуша, а не го постира тоа? Морам да постирам тоа што го слушам, иначе немам "доказ"? Think about it.

Слободно оставајте песни од него луѓе, ова е ден посветен на него, ништо не е премногу.

Прееска работев 4 часа без престан слушајќи ја песнава на рипит :vozbud:

@Zlatikevichius дрон е летало кое можеш да го контролираш со управувач, нешто како даљинско. Се користи за нормални цели како снимање спортски настани одозгора, снимање на тешко пристапни локации како кањони и нездрави работи како пропагирање територијални претензии на спортски натпревари.

Драга Кајгана,
Кај нас тешко е еден човек да стане пејач/пејачка и дел од естрадата. Ако се обиде да го направи тоа, 90% од коментарите ќе бидат...... педер, курва, не те бива, гнасен, зошто постоиш.......... и тоа без разлика дали песната е добра или не.

И после тие истите плукачи ќе се јават........ зошто нашиот народ слуша српско, а не му текне да слушне Македонска музика.

Успат погрдо чувство одкога ќе добиеш корпа нема:)

Кеј

Некој ако успеал да сфати некоја жена алал да му... отсекогаш биле енигма...јас што сум израснат од жени и сум едино машко во фамилија пак не можам да ги разберам...не се ни обидувам...најпаметно климај си со глава и свиркај си ...

Друга работа многу нејќам коа ќе му кажеш реалната ситуација на работите на некој , а тој те прави незрел пошо муабетот не му одговара...

@Sungerot Bob
Има милијарди полоши чуства од тоа корпа да добиеш...на пример коа ќе изгубиш некој сакан, кога си тешко болен, кога немаш ебан денар, кога нема што да јадеш, кога нема со кој муабет да напраиш ..итн...затоа не се замарај за една корпа,,,

К,
Што да ти кажам, имам многу да кажам, ама не сакам да ти кажам...
Глуп човек, ќе си остане глуп, џабе што јас сакам... Клет човек исто ќе си остане клет, џабе колку му објаснуваш.... Само ме мачи бе К, што толку глупост и клетост има околу мене. Ме мачи тоа што немаме абер да се смениме и да напреднеме. Ме мачи тоа што нашите очајни животи мислиме дека си ги подобруваме со тоа што ќе навредиме некој друг, не дека има причина, туку онака бе, нека страда копилето... :facepalm:
Не се сите силни драга, да ги издржат навредите од другите. Кај некои многу лошо тоа влијае, ама сме застанале ли да размислиме пред да почнеме да „јадеме лајна“? Не бе драга, ние сме најубави, најслаби, најпаметни, најшармантни, најсовршени.. Сите останати се грди копилиња кои не заслужиле добрина и почит, иако ништо лошо не ни направиле во животот.

п.с. И да постот е напишан за некои од твоите членови да се пронајдат во него....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom