Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Dear one :P

Ако пуштат инспекција во темата Што слушате во моментов, темата, ако не и форумов кајгана ќе го затворат на некое време поради непочитување на она 70% или колку и да беше мак. музика што мора да се емитува :icon_mrgr:

Шала на страна, викаме јазикот не ни го бива за музика, но не се согласувам, може текстописците, а и композиторите да не ни ги бива, ние сме огнен и богдан, а јас не сум ни еден од нив..... слушајте македонска музика :icon_mrgr:

Последно уредено:
Кристина,
Си купив модли за мафини :vozbud:
Земав силиконски и за секој случај и алуминиумски.
Посети го Гурманско катче до после, ќе има слики :pipi:

Последно уредено од модератор:
Е моја Кајги на времето кога сакав да си фатам дечко беше сушен период , удварачи ни за лек :tapp:
Сега кога сум во долга и среќна врска се некој ќе се закачи. Пак марфи меша прсти. :mad:

К.

BvjldGnCUAAp9EM.png:large

Среќа денес ја видов сликата, иначе..

Сабајле си идам од работа, влагам у бурекџилница да си зеам бурек, и и викам на продавачката добро утро ај две четвртини пица бурек со месо и 2 јогурта. :facepalm:

Ако се прашуваш зошто секој втор повозрасен е болен и е зомби, ова е една од две, трите главни причини:

"Jedan od osnovnih problema je u tome što se sada hrana koristi kao neka vrsta zadovoljstva. Ranije su ljudi hranu koristili isključivo da bi zadovoljili svoje potrebe jer im finansijska situacija, u većini slučajeva, nije dozvoljavala više od toga. Uzimalo se samo toliko koliko je zaista bilo potrebno. Današnje poboljšanje kvaliteta života omogućava uzimanje hrane i kao zadovoljstva. Ranije su porodice samo jednom nedeljno uzimale meso i neki veći obrok, u toku nedelje obrok je bio lakši, sačinjen od nekih vrsta žitarica, hleb od integralnog brašna. U današnje vreme meso se može jesti više od tri puta dnevno. Osim toga, hrana je mnogo više zagađena nego ranije. Industrija i preterano korišćenje veštačkih đubriva zagađuju u ogromnim količinama hranu koju uzimamo. "

Стварно коа ќе видиш, премногу се потпираме во секојдневниот живот на некои ситни и моментални задоволства, пред се` храната и интернет комуникацијата ... Да почне човек да пази на тоа што стварно му е потребно на долгорочна база (кај секој е различно), е тоа би било фино.[DOUBLEPOST=1408819766][/DOUBLEPOST]Обожавам коа ќе напишам пост против мнозинството жени и одма ме цитираат сите женски форумџики. :)

Последно уредено:
Драга овие два дена пиев, се забавував, играв ко лудаа. Преубаво ми беше! Баш сум среќна што имам луѓе кои се толку многу слични на мене и со кои можам да се глупирам , да се смеам , да пеам. Се , се што сакам јас, сакаат и тие. Некои ги знам подолго , некои за мн краток период, Битно знаат да направат да ми е убаво. Не, најубаво. Среќна сум, ама и уморна , ми се затвораат очите,, незнам што ти кажував, Ајде, одам да спијам.

Драга К. :)
Јас, твојот нов член од неодамна решив моето прво мислење да ти го посветам тебе ;) Долго се двоумев дали да се дружиме. Ти ветувам искреност, верност и многу поминати моменти заедно.
Целосно твој Mikey. :D

Драга Кајгана,
Го знаеш ли она непријатно чувство кога одиш носејќи ги на нозете овие влечки наречени шлапатарки и осеќаш како да ти го сечат стапалото?
lajnarki-jpg.55717

Но знаеш ли дека во овие влечки лежи дел од спомените на Македонците. Нашите баби, дедовци, мајки, татковци ги носеле, а покрај нив и ние како деца ги облекувавме иако беа 100 броја поголеми од нашата нога.
Влечки кои секогаш се ладни, влечки кога одиш осеќаш чувство како нешто да ти го сече стапалото, а тоа всушност е ладната и тврда пластика.
Кога бев дете ги мразев, но сега верувај ми недостасуваат, едноставно ми се омилени, ми фалат.........., кога ќе се сетам на нив или кога ќе ги видам пред нечија врата, па дури и на пазар одма низ главата ми минуваат спомените од детството.

Убаво рекле.......... некои предмети/работи можеби не се скапи да ги купиш, но некој ако ги има и за грмни пари не би ти ги дал, зошто во нив лежат спомени, во нив лежи едно цело богатство и сеќавања за еден човек:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom