Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Драа

Знаеш дека родители посебно мајке никад не треа да се мешаф у врске. Прост пример е легенда за Николу aka. Кољо и Биљану од Охрид.Они преко песне си ги искажасфа муке и невоље у врску сс сфоју љубаф.

Прво она запоја Никола Никола нешто чудно ми се случува(..... тоа знае мајка ми, е мама ме подучува)
Пораснасфа они такој и Никола се избацуе сс песну
Учи ме мајко карај ме, како да ја земам Биљана. И она туј га советувала да остави кафене и вино, серенаде и пичиња, да продаде чифлиг, да си направи куќу а и може некое дуќанче у Стругу..Али џабе, Биљана опет се избацуе сс хит Не си го продавај Кољо чифлигот, мама не ме дава Кољо за тебе.Демек Никола курвар.
И еве дн днска Биљана платно си белееше на охридските извори, осамена и изгубена,се наведнала та натежнала,живи од туристи летоска,издава стари собе, а и Кољо пропадна,продаде за џабе чифлиг, прокоцка ги сфите паре и ке бега у странстфо сс бугарски пасош.
На крај Никола си гу запоја Параходоооооот, мииииииии, пристигнаааааааааааа

Ах мајке мајке.А можесфа добри сфаќе да бидеф.

Последно уредено:
Драга хејтам глупи хејтери.
Незнам зошто се нервирам ни сам неможам да си објаснам али ете ме нервираат тие глупи и излишни коментари за ice bucket challenge.
10348459_818975401468905_4082140157183713202_n.jpg

Сликава што еден твој член ја има стаено 2-3 страни поназад сака да каже дека кофава со вода од чешма шо ќе си ја истури некој на глава треба да ја прати во африка?
Не сфаќам треба да се осекам јас виновен што имам чиста вода за пиење, храна и мирна околина?

A за ова?
2959790.jpg
korban-di-gaza-berjatuhan-israel-terus-mengancam-UIm.jpg
Кулирање на кеј кафица мафица уживанција, meanwhile во израел гинат деца и жени. Некој се осека виновен за ова дека може да уживка кога сака и каде сака без да му фрчат бомби пред фаца?

Или пак за ова?
man-eating-burger-2749859.jpg
starvation.jpg
Некој осека вина што јаде у моментов, додека во етиопија умираат од глад? Ќе им помогне мојот сендвич? НЕ....

Ниту мојот сендвич, ниту кофата вода нема да помогне, али ќе помогне некој денар у донација.
Ако имаш некој екстра денар брату донирај, ако не кути си не се прај паметен, не само конкретно ти туку и сите оние кои мрчат.

No hard fillings...I'm just saying

http://www.alsa.org/donate/

Последно уредено:
Ех кајги сеа се имам видено... Пред зграда собрани беа 5 дечиња по шорцеви, се полеваа со леѓен а еден снимаше со ајфон.:tapp:

@.:MadMan:. Со сликата сака да се каже дека додека некој скупи гзиња кофи вода си истураат и терат други луѓе да си истураат 5 литра вода, некој таму Африка умира затоа што нема капка вода во уста да стави или умира од болест бидејќи пие вода помешана со канализација од очај дека умира за вода. И ти сигурно немораш кофи води да праќаш во Африка, ама може свеста да проработи и да не се троши водата на вакви банални глупости, бидејќи никогаш не знае човек кога ќе се најде во слична ситуација како тие во Африка.. Денес 5 литра вода им текнало да истурат, утре ќе им текне со леб да си жонглират... да се ценат малку повеќе ресурсите за живот :)

Драгичка знам дека се губам од време на време ама еве ме :)
Си ја слушам Celine Dion, баш ми е опуштено...
Ете, тоа е тоа накратко, само да те поздравам а и сите форумџии овде исто така :cool:

Постојат луѓе шо и после педесетина изгледани епизоди од некоја серија и понатаму не можат да ги запаметат имињата на повеќето ликови. Па кога зборуваат за нив имаме ословувања од типот: „Црвената со добрата цицка", „црнецот убиец", „жената на главниот"... Или посликовито:

got-650x860.jpg

П.с И чичкото со право збесна тогаш у една епизода со тој дилерот на мет (конкурентот на тој чикен нигерот) со кој он требаше да склучи зделка:

IMAGE-Breaking_Bad-Say_My_Name.jpg

И тека.

10636200_10204506390962115_3258833443404748669_n.jpg

Посветено на девојка од градот која ја објавила сликичката.
Твоето газе чупе, не вреди ни дени. Цел град има поминато низ него.
Живеев за овој ден Кајги. Живеев. Пред 6 години ме изиграа, денес јас ја изиграв.

ДК
Ајде сите добри самариќанци што не сте за трошење вода, не си мијте раце повеќе, нема бањање после потење и особено нема трошење на вода од казанчето за растерување на гомната сопствени, тука чумки највеќе вода оди.
Него јас повеќе не можам да сфатам како идиотине од Биг Бенг Теори земаат по милион долари од епизода.

Последно уредено:
Драга Кајгана,
Го прочитав ова сабајле и сега цел ден се смеам....

Македонец објаснува дека има глушец во хотелска соба...
- „Халооо, рецепцион...
- Јес.
- До ју ноу Том енд Џери?
- Јес.
- Епаааа Џери ин рум....

:pos::pos::pos::pos::pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom