Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кајги, фала му на Реал шо конечно си се олеснав не бев во ВЦ појден од вчера, сеа раат да си учам Пенологија. Ај со здравје.

Кога бев мал, секогаш кога ќе видев авион викав „Чичко пушти летки.“ И никогаш не пушташе летки.
Сè до еден убав сончев ден, кога авионот навистина пушти летки, кои паднаа на земјата низ целото маало.
Кренав едно од земја, го свртев од страната каде што пишуваше нешто и сфатив дека не знам да читам што пишува зашто бев забавиште и го фрлив на земја пак.

Sembra tanto tempo fa, da quando eravamo seduti davanti alla tv e abbiamo guardato la Champions League. E 'stato solo un anno fa e si erano in una splendida condizione di salute. Ma stasera mi sentivo un vuoto e lacrime. Tu non eri sul divano. :place: Mi manchi molto, quattro mesi sono passati e non riesco ancora a venire a patti con la tua morte. Perche? Perche? Perche non qualcuno che vuole essere morto su una base quotidiana? Perche tu? Ho scritto questo in italiano solo per essere piu intimo, o sentirsi come tale. Mi manchi zio. Baci :(

годинава нешто не ми иде со аплицирањето, за странство denied за во невладина denied, во друга невладина denied.
незнам оти ама кеиф ми е што сум си онака ладен тип, си го сакам филингов онака и некако полесно си ги решавам проблемите :)

ладен ... denied

па и не е толку тешко да поврзиш. Али на двете ко ќе додајш и токмак, е тогаш се е јасно.

Кајги ^ ред станал фраер и пол, види го ти него :P

Инаку по лудило не сум си поминала, шо период ќе беше ова незнам....
Како и да е, неам друг коментар освен многу јако.

ДК

Гледам веќе е пишано, но морам и јас да изразам револт. Значи не е можно таа песна за светско да ја изберат. Ако нема протести низ цел свет за ваква глупост ќе бидам длабоко разочаран од човештвото.

П.С Кој беше тој со два грама мозок што му дозволи на Пит Бул песна за светско да пишува? :mad:

И уште еднаш,
Кој беше тој со два грама мозок што му дозволи на Пит Бул песна за светско да пишува? :mad:

Се сеќавам на една ваква ситуација со авиончиња и јас. Сестра ми имаше 3 годинки, и мајка ми и вика ајде кажи: - Авионче, пушти ми бомбонче.
А сестра ми: - Авионче, пушти ми бомба. :D

Последно уредено од модератор:
Драга ги гледам викендов комшиите се дотерале се спремале, насмевки до уши си ги спемале и децата им облекле маички и капче, им боцнале по едно знаменце у рака дете ко дете се насмеало очиња му светнале, сирото незнае ни што се дешава знае дека ке иде "папа", а тие невработени (а пресно високо школувани со две деца и две шајки повеке на ѕид) и двајцата од камионот на татко му живеат, кренале глава гордо и ти кажуваат дека на митинг ќе одат, а тоа го кажуваат така мелозвучно како мед да им тече од уста. И не само они драга сите се така автобуси и автобуси отидоа, се вееа знамиња се пееа песни, драга сите беа среќни со сивило у очите сите се надаат за подобро утре, бабите и дедовците за внуците, мајките и татковците за чедата, а чедата за сами себе.... сите за нас драга сите за нас!!!
Светлата иднина на Македонија!
Ги гледам драга мои врсници, уште не испилени ко шо вика дедо ми, седат по штабови со дигнати глави и се маваат у груди ја бранат нивната партија, не се свесни дека од мавањето само модрици остануваат. Драга им ги бацуваат рацете, се ракуваат со нив си ја подаваат чистата рака да им биде опрљана, си ја продаваат душата на ѓаволот за подобро утре. Драга ама они ете баш тие се криви, овци за стрижење, сите чекаат државно вработување, драга тие со главите во облаци они не се потценуваат, они не си го потценуваат интелектот, они неможат да работат било што, оти драга работа за секој има, али полесно е да седиш у штаб и да бистриш политика отколку да го запотиш гзот и да створиш нешто. Мора да се сите началници и началнички...:pos:

И шо праат драга на тој митинг? Си чула некад шо зборат? Ја знаеш изрекава...Нullum est iam dictum quod non sit dictum prius...
Е тоа е драга ако си чула еднаш, доволно е.
Драга политиката не се основа на морал, баш напротив превише морал може да штети на успешна политика, на кој му е за морал нека иде у манастир ова драга нова мода е. И да драга водени од големиот Макијавели и верувањето дека во политината нема стварни пријатели, туку само стварни интереси, дека целта ги оправдува средствата, секој си го гледа својот гз...ами како, секој најсрекен е на туѓата несреќа толку ли не научи и ти драга кога све и свашта си видела и прочитала.
Не дека ти бистрам нешо знам дека ја отупев туку да си кажам шо ми лежи.
Јас драга сум одбирал, одбирам и секогаш ќе одбирам да бидам добар, оптимално среќен увек, можда ја сум таков или можда ѕвездата ми е таква како и да е I don't give a shit about politics...Luv YA, peace OUT....

God morgon!

Вчера на школо дискутираме за партии. Едно глупо копиле, емигрант, се изјасни дека ќе гласал за една партија. Небитно е што партијата и не е толку расположена за емигрантите, небитно е тоа што цели кон тоа богатите да останат богати, а сиромашните - сиромашни, човекот беше убеден во тоа што го ветуваат, дека е вистина. Покрај другото, партијата е прочуена дека не исполнила ниту едно од своите ветувања. И после ќе се чудиме зошто светов отишол во мајчина... Идиоти имаат власт, а уште поголеми идиоти одлучуваат за таа власт.
Да ми извините, ама пола од лицата кои гласаат во Македонија, се со пречки во развојот, а другата половина лижат задници(ова до некаде ми е разбирливо, секој се бори за егзистенција, но тоа не значи дека го оправдувам).

П.С. Админи, не ме бришете, не спомнав никаква политичка партија. Го почитувам предизборниот.... молк. :icon_mrgr:

Draga Kaygana,

Dur ne mi se javi dzesika da mi se izvini ne i zboram.
Pa nejkela silent treatment, a neznae ni da go napise pravilno..

silence treatment :D:D:D:D:D:D:D:D

Me mrzi da stanam... :-D
So da jadam mi de jade neso...

Диплома од средно - парче хартија за кое си учел, препишува, бегал од часови, часови над книгата, 4 годишни напори. За сега да незнам кај е. Дали е некаде закопана во архивите на Технички факултет Битола, или одамна отишла како хартија за потпал? Така и ми треба кога 4 години не сум се нацртал факултет.

Ми недостигаат времињата кога единствени грижи ми беа микроконтолерите интел 8051 кај Емил, или како да ја нацртам шемата по пракса. Ако на 23 г. станав носталгичен за времето пред 5-8 години, што ќе правам на 50тина?

Барем Челси тепа сношти... Утеха...

uU3yHha.gif

Дијр кеј

Не сум по модата, не сакам шопинзи, мразам распродажби...ама кога имам специјална покана за распродажба на брендирани ствари и тоа се за 5-10€ и јас се претварам во крејзи фимејл шопер!

Башка пропуштив еден тон родендени и свадби, време е да си ги опремам другарките :D

Кајги,мака ми е.
Ама то је то.
Треба да се мавни една генералка ама слабо и тоа ми оди.
Треба да го искористам денов.:love:
Да се изнаспијам и изнагледам тв.
Не идам во школо.
И пак,си ја отворив книгата.
:sick:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom