Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Денов тивок ми изгледа. Нека биде тивок, ке се потрудам како и секој ден да ги кренам лугето на нозе. Навикната сум на бучно и весело.
Не сакам мрачни фаци, сакам весели... Сакам раздвиженост по улиците, тоа ја отсликува убавата пролет :pipi:
Се ближат и изборите, тогаш ке гласам за тие што ке ги укинат турските серии.. Време е. !
А деновите се намалуваат... ги бројам деновите до еден датум кој одамна го чекам...
А тогаш ке заборавам на се и ке уживам во моментите.

Времето е драгоцена работа, најдрагоцената која ја имаме. Мразам кога треба да одам да спијам, 1/3 од животот го фрламе во неповрат.

Се чудам на форумџиите овде, најчесто студенти помеѓу 19 и 25 години, како им е досадно, или како минуваат саати и саати гледајќи ги клишеизираните серии. Еден ден ќе си го барате тоа време.

Последно уредено:
Ди Кеј,

Сите се потресоа за бездомникот што оставил оглас.
Мислиш, би го приметиле на улица?

фиром, вер сајбер загриженост хепнс!

Драга чист пример за survival of the fittest :

Скопјанец со камион тргнал од МКД влегол во Албанија, ја поминал и во пристаништето во Драч бил фатен со 2,2ТОНИ мара.А Гоца бркот искача на тв и кажува дека нашла 2кг хашиш кај некој грев.

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk

Draga Kaygana,

@CafeDelMar ne se ni sekava deka mi gotvela lazanji.. ama na @leandra posvetata od druga strana, mi e uramena u soba. :oops:

dscn0895-jpg.69453

Picture 412.jpg тука сум некаде и јас,или пак татко ми ме пратил до дома да ја донесам лубеницата ставена во кофа со вода.
Можеш ли да си замислиш,излегуваш од дома по кратки панталони и апостолки,а почесто и боси и за две минути од Еврејско или Пајко маало со веќе на жешкиот песок на Руска, Градска или Офицерска плажа, а ако си од Крњево или Маџир маало тогаш на плажата под Железниот мост. А ова може ли да веруваш,баш тука погоре под врбите ловевме речни,вардарски ракови. Кој бил знае.
(во позадина ене го Офицесрски и Банката и Музејот на Калето,горе.)

Тарасата ми е баш над центарот на случувањата, баш над местото на собир на старите добри трачари, т.е две три бабички, некаде околу 80 години, такви слатки, ама не и наивни.
Нив не можеш да ги излажеш ниту да им сокриеш ништо. Информации од прва рака, најточни и најбрзи вести во улицата...

Во рок од 7 минути додека ја пушев цигарата, ова се изнаслушав:
- Добар ден невесто, со лесно нека е, трето чекате а? Ако ако нека даде господ секаде.
И после тоа:
- Влашка работа за пари да земат од владата го направиле детето.

- Добар ден комшија, како во странството? Ако убо убо, шетајте дур сте млади.
И после иде:
- Гледаш дека е болен ти реков јас, гледаш колку ослабел.. Затоа оди по странствата да му ја сменат крвта. Кутриот, па ништо не кажува.

- Комшијаааа како невестата ја немаме видено откако ни дојде... Ако ако нека седи нека работи, нека се покажи пред свекрвата. Кекекекек
И:
Срам и е мори да излези една година тука е уште нема родено. Некни демек на митинг ќе оделе, беа да си го бараат чарето по градовите.

Што да кажам, што да напишам повеќе... :unsure:

@wot тоа ти е селективно бришење од меморијата, само затоа што сакаше и двете да не добиеш. :( Јас сум себична по природа, па нешто кога сакам не го делам. :P

Ај сеа сериозно, настрана што не ме ожени - ме дотрошија и почнав да заборавам. Ама не, не стареам. :cool: :cautious:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom