Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
d

eve rucek spremame toplo vremeto sakame skara da curime na parkingot ama pafka veterce se ce zadimime

1688072_10203302650076374_1117474168_n.jpg

навистина сум баксуз. Утрово ми ѕвони фиксниот, кревам слушалка.....И почна некоја да ми се претставува, за анкета, дали ќе сум гласал. И и спуштив слушалка.
По 15 минути, ете го мобилниот.......Пак истиот глас...Исто прашање...Па наместо одговор јас одма контра:
-Ај дека не можеш и на другиот мобилен да ми заѕвониш.

Наравоучение: Не кревајте слушалки, анкети тураат во телефоните.

јас „сабајле“-бев изгледа робот - не се најавив, а отворив кајгана да видам што има ново(ова ли е одговор за КУЛ)
------------
Да ти ...м денот, т.с. точакот кога најповеќе ти треба ќе те заебе,ми се дупна гума на пола пат во 9 часот,
па ај назад лепи и тргај пак, ама кога нејќе-нејќе ни со боринка да го молиш,па издиши по пат,па ај назад,
и му ја седнав па ајде да прочитам нешто, и тоа „Збогум,мои петнаесет години“ од Клод Кампањ...
( дали да ти кажам,дека требало оваа и други книги да ги читам пред 50 години,нели така се согласуваш,
и немаше да лепам гули од точаци,ќе возев нешто 4х4 или ќе ме возеа други, ама сам сум си ковач на среќата,знам)

Многу ми се смешни оние родители кои се гордеат на своите деца што се партиски газолижачи. Ги потцнуваат другите дека се неспособни и ништо не виделе, затоа работеле во приватен сектор наместо да уживаат во државна адмиистрација. :coffee:

Мали кафански мудрости vol.1

Јас сметам дека луѓето кои работат во кафани и тие по бутиците треба да си ги заменат местата. Келнерите (рецимо у Ваго) ги нема никогаш кога ти требаат, а бутикашите ти стално зујат околу главата.

Последно уредено:
Мајка ми нешо од брашно ќе прае, ваљда за јадење.. И глеам ја брашното така стое у една вангличка и докачив лажицата и почнав да го мазнам брашното. Од куга го немав праено овоа, ауу.. Бесценето чувство, маме му. :love:

,,Барам во сонот да се наспијам". Е вака одеше дел од текстот на една песна од Ласт Експедишн. Како помал ми звучеше само добро, како постар ја разбирам суштината се повеќе и повеќе, особено за време на колоквиумска.

некој рече Плоштад, а јас еве сум тука, цел ден , а не сум таму
факт дека не сум лепач на плакати и разнесувач на програми во 100 чекори,

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom