Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Од евидентирани 2 милиони жители според последниот официјален попис од 2002 година, околу 80 проценти се помалку или повеќе, ретардирани.

Ниту една држава не е блиску до ретардацијата на оваа скапанарија наречена Фиром.

Од евидентирани 2 милиони жители според последниот официјален попис од 2002 година, околу 80 проценти се помалку или повеќе, ретардирани.

Ниту една држава не е блиску до ретардацијата на оваа скапанарија наречена Фиром.
Severna Koreja. Your argument is invalid.

Dear friend...
Феудот ќе си остане феуд се` додека си ја паркира колата насред булевар пред кафуле.
Иначе интересен сплет на околности се случува деновиве. Ме плашат неколку психолошки игри да не стане работата сериозно од играчка-плачка. Но едноставно не можам - посилно е од мене. Ваљда луѓето ќе сфатат.
In other news убаво претпладне со испиено кафе со луѓе кои за жал малку поретко ги гледам. Но во голем дел и се сложувам со онаа премиса - пречестата посветеност води кон монотонија. Сепак треба луфта за да си имаме што да си кажеме. Радије би избрал да се гледам со некој еднаш во месецот, но тоа еднаш посекако да го направам со добар повод и да имам на што да се сеќавам отколку да се гледам пречесто за да после тоа работите отидат вон контрола. Ко што има изрека „За сваког госта, три дана доста“ така и ова. Иако има уште многу матерјал накалемено што баш во тој момент не ми текнал. Но ако не ми текнал, тоа дефинитивно важи како спореден муабет кој не тангира никој од нас.

Love always
Saladin

Драга изгледав 1 филм денеска и неколку заостанати епизоди од серии, цела ден бев дома, па викенд е ебаго сега имам една проектна да довршам и идам да спијам, се надевам утре ќе се разбудам со снежна покривка надвор (обожавател сум и на снег и на дожд).

Драга
images

драа ма,
нешо сум даун ма..

И имам нешо мистерии у главата одамна ги думам, а никако да ги разјаснам. Ебати тоа љубопитното биче шо сум.

Си враќав флешови од детството и ми текна на првиот(воедно и последен) ,,графит" кој го нацртавме заедно со братучед ми, уствари тој црташе, јас му ги држев боите.

Мислам дека беше недела, или пак беше мирно како во недела, време ручек. Се прикрадивме во визбата од зградата во која живеев. Лоциравме едно така фино местенце, зад скалите кои водеа на првиот спрат, онака закосена површина, таман за чкрапање. Убо памтам дека напиша Кurt Kobain, е вака. Ми вика овај е пејачот од Nirvana, тие на касети шо ги слушаме. Јас уште толку кефој. И бидна шо бидна та работа, па се качивме горе во станот. По некој ден слушав муабети од комшиите демек некои манги, бељаџии ја разгрдиле зградата, али гајле ми беше.

Секогаш кога ме праќаа во визба било по тегла ајвар, било по кисели крастајци, го гледав нештово, да речам растев со него. Уште в ум ми е хаотичниот начин на кој беше истото исцртано, сини букви со црвено околу нив. И знајш шо ми текна сега? Печатна грешка сме напраеле бе. Дури сега ми текна дека наместо Ц, Cobain, сме чкрапнале К. Уствари тој чкрапна, не јас. Јас не ни знаев тогаш кој е тој. Ако нештото сме го напишале отприлика кога бев забаваче а то е 97-98, од тогаш поминале речиси 16 години. Се поднасмејв во мене за глупоста, но ми недостига човекот за да му кажам дека ја утнал работата........фино беше тогаш, безгрижно, чиниш засекогаш си дете кому домашните ќе одат по газот, а ти ќе го прчиш како ти сака.

Ми иди во блиска иднина да појдам во зградата и да видам али има некој остаток од истото. Ионака од 2003-та немам цапнато во неа.

Ја изгледав третата сезона од Премиерка и доџе ми да вриснем.

Сакаш да идеме после на Водно? Врнело не врнело накај 8 пред Кочо? Еве, еве јас ќе направам тостови и ќе земам фризби. Па што, и онака одамна не сум играл, а ќе ти покажам и каде за прв пат ја сретнав. Нели еднаш ти раскажував, сеуште ја сонувам... Ќе се вратиме до пладне, другиве сеуште ќе спијат... Доагаш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom