Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Незнаеш како е чувството да си НАД СИТЕ И НАД СВЕ !
Просто НЕВЕРОЈАТНО и СРЕЌНА СУММ! НИКОЈ НИШТО НЕ МИ МОЖЕ! Апсолутна среќа кајгич тоа е тоа ..ЉУБОВ даааааааааа!!! И да мрдне со мал прст да ме спушти НЕМОЖЕ ! Ја знае казната! Останува без СОНЦЕ плаво..о дааа знае и он да да...нема боља од мене...не не ...ниедна...се освести конечно...

Она ко ми е сјебан денот (а @AnFem одбива да биде оросена на камера) си одам на сајтот и после се, сепак има кој да ме гушне. Free Hugs за мене, Free Hugs за сите!

http://thenicestplaceontheinter.net/

Си направив профил на goodreads.com и сега сум како мало дете во слаткарница.:pipi: Цел ден си се радувам и дремам на сајтот, ама буквално цел ден. Барам рецензии, цитати, книги. I think I am in love. Ми требаше ваква занимација. Прекраснотии...:love:

Деновиве хит ми е Френк Синатра, а бе го слушам и така едно убаво ми е на душава...

Иначе еден период хит ми беше изреката “Ќе си направам харикири со џамлија“ и сега ги забранија. :( Каде да се обратам?

То је то. Фин периодов некако, шо знам. Без повод и причина. :noze:

,,Шо ги ебам ќе ги сечам...."

-Џејсон, петок 13-ти, 1980 година.

Е така кајгано да си знајш.
Ја дочекав илијадарката на Бамберите и то, сТрејчен сум по тро и то.

1451419_288309231294149_1086553854_n.jpg
Што е точно е...

Инаку драга К, не се осеќам баш најдобро... ми недостига член од фамилијата. Почуствував дека не обврнувам премногу внимание на моите најблиски личности се поради брзиот тек на животот во нашиов град Скопје. Работа - Дома - Работа - Дома тек тук негде настрана ќе залутам како и да е премногу брзо поминува времево ко да сум во река драга К, која тече премногу брзо и не можеш да спречиш... Сакам да сум мал кој нема никакви грижи освен тоа дали сум се извалкал од што сум играл или пак дали ми ќариле џамлија, и дали сум изгубил партија фудбал.

драгичка

Абе зашо луѓето се неблагодарни ? И зашо отпосле викаат -"не те познавав како ваков"... ? Па не сум јас крив... Нели ?
Тоа е уствари една нормална работа во ова скапано општество, тоа е секојдневие. А многу е нелогично.
Ама ако, шо ги ебам ќе ги сечам.
мвац :D

Wat.
Елитен минимализам на дело.
НЕ. Сериозно. Не ве знам. Кои сте вие луѓе?
Да, не не... Да.
Шо д фак се дешаа со кајганава бе пер. Не сфаќам.
Нешо не е арно. Ко 1Q84 само шо K4JGANA се дешава.
Да не имате и две месечини случајно? Или мали луѓе?
Не знам. Не ви е арно.

Драга, да ти го претставам министерот Иво Ивановски.

Во 2001 година дипломираше во областа на Информатиката и информатичкото инженерство на Државниот Универзитет Охајо Стејт во градот Колумбус, Охајо (САД). Своето образование го продолжи на Франклин Универзитетот, каде се здоби со магистерска диплома во областа на информатика во 2003 година.

Својата кариера м-р Ивановски ја започна во 1997 година како специјалист за техничка поддршка на компјутерска опрема. Подоцна беше унапреден за ИТ менаџер на секторот за развој и одржување на компјутерската технологија. Неговите одговорности како ИТ менаџер беа да ги пронаоѓа најдобрите бизнис вредности на инвестирањето во информатичката технологија, да раководи со буџетот за информатичка технологија, да ги усогласува инвестициите со бизнис стратегијата на компанијата, да обезбеди високо ниво на услуги и да ги подобри целокупните оперативни способности на компанијата.

Пред да биде именуван за Министер за информатичко општество, тој беше менаџер на ИТ секторот во компанијата „Plaskolite Incorporated“, еден од најголемите приватни производители на плексиглас во светот.

На 21 декември 2006 година, м-р Иво Ивановски беше именуван од Премиерот на Република Македонија и избран од Собранието на Република Македонија како министер без ресор задолжен за развој на информатичкото општество.

На 01 август 2008, по втор пат беше избран за Министер за информатичко општество.
Други функции

Како претседател и како член се јавува на повеќе комисии и тоа:

Претседател на Второстепена комисија за премер и катастар (Јан. 2007 - Јуни 2010),
Член на Комисијата за Човечки ресурси (Јан. 2007 - денес)
Член на Комисиајта за политички системи (Јан. 2007 - денес)
Член на Комисиајта за политички прашања (Август 2008-денес)
Претседател на Национален совет за информатичко општество (Март 2009- денес)
Претседател на Управен одбор за Националното интегрирано гранично управување ( Април 2009 - денес)
Член на Управниот одбор на директори на Глобалната Алијанса за Развој на ИТ од Обединетите Нации (Април 2009 – денес)
Член на советодавното тело на ICANN Corp.( Интернетската Корпорација за Доделени Имиња и Броеви) (Септември 2009 – денес)
Комесар во Комисијата за Широкопојасен интернет, дигитален развој на Интернационална Телекомуникациска Унија (Јуни 2010 – денес)

Е сега драга, не ти е чудно како човек кој се образувал во САД и е инжењер и министер воедно да има вакво познавање на англискиот јазик?

https://twitter.com/iivanovski/status/411105873554329600

Не бе не, и да сакаш да молиш да си олку глуп и неписмен нема да можеш, како им успева, не знам. Исто како ЦВ-то на тој ботот што го постира Бранчез често, прво вработување на функција што му е.

Драга,

Каков флеш ме удрил еј. И тоа случајно.

Ти текнува ли на ова? Кој сценски настап еј... дечково ми беше идол ко мал. Кога и да ја пуштав песнава на VCR, облакав кожна јакна и застанував пред ТВ пеејќи ја песнава. I cant be the only one.. Ах времиња... :unsure:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom