Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга, денешниве деца не знаат да го ценат тоа што го имаат, во Валандово направија фонтата голема, убава на врвот има имитација на калинка, голема, внатре ставаат петарди и ги пукаат. Голема работа направиле се гледа.

Еј Драга

Светот е гнасно место за живеење
Каде што се почесто странец е
Секој оној кој се двои
Од таа толпа народ
Каде што секој сака врв да стигне
И да повреди и да дигне
Се пред себе
Само на врв да биде

Но има надеж, има верба
Се што овој свет го нема
Бог го има!

Фала ти на внимание, инаку денот ми е премногу лош.
--- надополнето: 4 декември 2013 во 18:10 ---
Еј Драга

Светот е гнасно место за живеење
Каде што се почесто странец е
Секој оној кој се двои
Од таа толпа народ
Каде што секој сака врв да стигне
И да повреди и да дигне
Се пред себе
Само на врв да биде

Но има надеж, има верба
Се што овој свет го нема
Бог го има!

Фала ти на внимание, инаку денот ми е премногу лош.

Кајгано знам со која песна сакаш да ги поздравиш овие шо ред мрсули ред солзи ред лиги ти пуштаат овде на темава и те силуваат.
Од кај дојдовтееееееееееее да не дојдетеееееее
Да богда ви се рука исушила кога на маус кликнете
кога на маус кликнетееее драга кајгана отворите
отворите да се лигавитеееееееееееееее
наш ни форум у црно завивтееееееееееееееееееееееее ееееееееееееееееее
идетеееееее на пшсихијатар бреееееееееее
или изигравајте ееееееее болниииииииии мајмнунииииииии иииии
на плоштад бре фалинки ииииии иииииии забеганииииииииииии иииии
на никого у стварииииии нееееееее му чуеееее шоо иматеееееее да кажетеееееее
секој деееееен истиииии КУРшлуц стеееееее
не сте саглам бреееееее еееееееее ееееее ееееееееееее ееееее еееееее ееееееее
На сон ми се јави кајганава и неколку пати ми ја пееше,викам ај да не ме дави у сонот и да не ме мачи конечно да ја пишам.

Драга

За сите момци

1461057_10202020247060629_1077968591_n.jpg

Почнав да собирам фискални уште пред да се донесе законот.
Дали сум хипстер? :oops:

:pos::pos::pos:

Знаеш, во последно ми се дешава една ствар кој тотално ме иритира.
Седиме со рандом луѓе со кои не сме нешто нај-нај али по некоја ситуација сме се нашле на исто место во исто време. Чоек ко чоек ќе почне муабет и ќе тргне се во ред, за момент ќе се изненадиш од дотичниот пошо пред тоа да речеме си го мислел глуп, сељак етц. етц.
Добро завршува вечерта си идеш дома, седнуваш на компјутер, се логираш на фејсбук и што да видиш! Известување..
Отвораш известувањето и типот за кој си се изненадил ти објавил слика на ѕид од темата за која што сте праеле муабет со коментар цитирам „А БРАТ? ЈАКО А?“
Мислам оно, unfriend после тоа е повеќе од разбирлив.

Де.

Од никаде, ми текна на онаа старата „женско петле, шарено девојче ! “.
Ех, колку бевме деца. Колку бевме млади.
Се сеќавам, на секој ебан ден од тоа детство. Се сеќавам и на првиот ден на школо, кога мајка ми ми кажа „со лесно да ти оди“ а јас не ја сфатив и и кажав „де бе мамо, па јас веќе одамна знам да одам “ .
Се сеќавам, како се спријателивме со луѓето, немаше чудни погледи и разговори - само играчки кој ги делевме и баравме да бидат споделени со нас.
„Еј, може да ти го видам екшнменот?“
„Еве, може јас твојот?“
Е, да беше денес толку лесно да најдеш пријател. Да беше денес толку лесно да споделиш.
Па, ми фали и онаа детска живост. О, господе, колку бев жив.
А сега? Сега знам дека сум остарен. Не сум стар, ама остарен.
Не земам повеќе залет, не прерипувам барички со вода. Сега, моето детинасто јас би ме мразело.
Би ме прашало зашто се плашам да ги испрљам новите патики, зашто не си дозволувам да го изедам тоа парче торта, зашто ги чувам тие 100 денари место да ги потрошам на бомбони...
А би ме прашало и зашто сум тажен, зашто сум несреќен, зашто морам да упалам телевизор за да го стишам размислувањето, зашто морам да заспијам со туѓи мисли.
И не би знаел да му одговорам.
Незнам каде се изгуби сета таа волја, незнам каде се изгуби сета таа среќа и небрежност.

Е, што не би дал да сум пак дете.
И пак детето јас - би го мавнало повозрасното јас, во тестиси.
Детето мое сакаше да порасне.
Само не сфати, во каква особа ќе порасне.
Не сфати дека ќе стане како сите други, дека ќе стане обично, некреативно, рутинско зомби.

Не сфати дека ќе стане јас.

Драга,

Сум и фалела на цимеркава, или воопшто и фалело зборење, уста не затвори цели 15 минути. Ова нонстоп зборење, после тоа уште слушав секако. :LOL:

Од девојче ко што обично рандом фаци ме викаат денес ми извадија и деминутив - девојченце.

Ме нервираат некои мислења на форумов, Кајги.
На оние што слушнале како треба да се размислува и тоа и го пишат, ради тоа што као демек било тоа правилно, а не како мислат они. Симпатии собираат, филуваат, што прават? Или сите ќе се правиме фини овде?
Ептен фини луѓе, тоа не се фини луѓе.

Истурање нервоза по форуми....
Убаво си пиша еднаш Грегор, ова нас ко терапија ни доаѓа :icon_lol:

Денес грмеше, грмеше! Колку е убаво чувството кога ќе и го расплакаш мамето на некоја опајдура што цел живот со врски глуми јака „интелектуална пичка“ (интелектуалка де)!
Сега лабав сум, онака :D Компот?

ДК

Никад не замарам за фудбал на теми надвор од подфорумот фудбал, али светот подобро треба да се информира кој е Луис Суарез. Толку!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom