Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
dbitch

arno mi kaza....treba da jadime da pijme da sirime ljubov mesto za drugari se u edna den,a ne deneska edno utre treto...

damn

ic ne a izmisliv kaj sum gresel ccc

K,

Отсекогаш ми биле интересни членовиве на форумов кога станува збор за турбо фолк, изиграваат уво за музика и кењаат за турбо фолкот, а кога ќе ги седнеш у кафана и коа ќе им пуштиш некоја шабанска песна не им се знае крајот... :icon_mrgr:

dancingdoctor11_zps98d78837.gif

Драга Кајгана,
Абе денес на работа една скара што сум подготвил..... блазе на тие што ја нарачале :)

Сапунот од рацептот на АнФем со мали мои измени конечно ќе го употребам за викендов.... да видам што и како е :)

Се гледа дека зимава дојде.... смрзнувачка :)

papaversomniferum-------- е и миљон долари (ама не од Архангел) туку вистински
да ми дадат нема ова да можам да го кажам-повторам или правилно прочитам,
ниту пак сум знаел што значи до пред половина час - а го употребив како наслов.
Да наслов на тема за афионот, и за едно мое ХОБИ за мелници на афион,
а во Скопје повеќе го викаат Мак, а јас пак на таквите
веднаш им одговарам: Од Ниш нагоре е Мак,до тука е Афион.
------------------------
заборавив и ова да ти го кажам, и еве ти го кажувам.
Дај пренеси им на твојне членови дека ако не отворат тема до петок со наслов:
„Кафе-мелници-слики “- во Хоби......отварам јас,тоа да си знаеш .
А скоро повеќето имаат таква бар по една дома од времето на маршалот. А јас 100.

Бев на кафе the other night, со еден пријател, кој веќе е женет, дете има.
Јас уште не ги перцепирам пријателиве и колегиве мој женети, со деца. Се подзаборајв малку, а?
Нејсе... дете ко дете, почна беља да прајт. Му даде крај краева побратимов лист, пенкало, да цртал нешто малиов.
Претходно на малиов му извршив истрага околу неговите афинитети. Ми кажа дека не му давале да оди со татко му на Металург Вардар. јеби га, му велам, ама на друг јазик, неразбирлив за него моментално. Му се вртам на стариот негов, со прекор. Му велам: не го лоботомирај детенцево уште сега, не го гоцеворасизирај, со ракомети и други глупости.
Али не се сите јас. Тоа го сфатив во 2009, ама не ми иде умот.

Детево нацрта некоја недоквакана мачка, и некоје прасе, небаре шлогирано.
Браво му вика татко му. Ама му вика (демек да не слушнам јас): оди кај чичко (тој и тој), тој е учител, на школо деца учи, да видиме што оценка ке ти стави.

Дојде детево, го гледам рудиментираниот мачор, и базедоболесното прасе, и ко социјална конвенција, му напишав петка, во заграда на малиот.

Забележав дека детево го облеа некоја среќа, некое чувство, кое јас го немам доживеано деценија.
На стариот негов, исто така. Оти го виде детево негово такво.
Колку едноставно. Од еден компромитирачки мачор, и едно неартикулисано прасе, преку фиктивна вредност на наставен авторитет, двајца луѓе на планета, најсреќни на истата.

Јас со моливот в рака, си велам самиот:

Цркни. И ти, и твоето до сега што имаш напраено. Ко е ништо.

И плукни, пред да цркниш.

Драга,
Дојде време кога е полесно да најдеш друштво за на концерт на Харис Џиновиќ и Амадеус, отколку за Елементал :cautious:
Немам ништо паметно да кажам, дојдов само да си се пожалам.
Ете така.
Поздрав.

Утнав тема. УТНАВ ТЕМА! :vozbud:
Ок. Кога си го имам на копи-пејст, за секој случај да се одлучам да го постирам. Еве бе, на.
п.с. се засрамив. :нинџ:

Пишувам, за да се изненадам од своите материјализирани мисли, и за да веднаш потоа избришам.
Како што притискам бекспејс, на мојот ментален екран се испишува - ‘‘што ти е бе?‘‘.
Е ајде де, што ми е?!
Тој ми е!
Знам, и да се изгубам во некоја голема метропола, и да поминат 20 години, пак ќе налетам на него. Неговата рака совршено ќе одговара на моето тело, мојот поглед секогаш ќе го топи, а усните ќе го маѓепсуваат - секојпат одновно и одново, како што ми вели. Како залиени. Како два спротивни полнежи, два различни света - искриме, се привлекуваме, неизбежно. Магично.
Колку и да сакам да избегам, секогаш се враќам.
Ладна сум, ме стоплува.
Јас и тој, и нашиот кружен тек. Пошто сега се нели, модерни, и економични.
Кајгана! Девојката се заљубила. Ситуација е сериозна, за некој кој не верувал во вакви работи, во бајки и љубов, во душевна болка...се‘ додека не примив тап удар во гради. Од никаде, од никого.
Добро бе, што не ми го пукнаа носот?
Карма, п**ка ти материна!

Gluposti. Mesto to keep it real, lugeto na internetot se fokusiraat :D
I toa gi prainretardirano da zvucat uz muabet
"Znaes kolkublajkovi iam na slikata? Normalna si da mi kazes grd sum?"
"So ne pises nekad na fb? Ili ti prva ne pisuvas?"
"Adni me, ke bideme prijateli."
Retardirano e kolku se zamaraat site so sliki, lajkovi, pisuvanje, muabeti...
Ne ni adnuvam nekoj, nit pa pisuvam na nekoj. Screw u facebook.

Zaboraiv pesnicevo
https://www.youtube.com/watch?v=yHhBW4t_omk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom