Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Moрам да престанам оние со ######вакви никови########## да престанам да ги замислувам како заградени личности.

Кајг... кога висиш од работ се е еден чекор, да отидеш напред и да завршиш се, или да се вратиш назад. Секогаш се враќам назад изгледа... Иако милиони прашалници ме фукнале во главава, да, згрешив. Некој од моето влакно што извадил јаже е друга работа али сепак има нешто, сепак тоа влакно беше тука. Yeap, I'm sorry, I tried to change, tried to do something of me... but sometimes you forget who you are, who you were, what you did, and just... go on, make mistakes, hurt people. And yeah then you realize that it's not you, stuck by confusion you don't really know what's going on. Through all those moon staring and waiting for the sun to rise even you don't want to see that, yet, I waited. I was there. I did it. I made it wrong and I guess it's okay to feel like shit. Maybe one day you will realize, you will understand... as I said, I'm a rabid dog chasing cars... now I'm trying to stop, because the more I run, the more I hurt myself...

This song is called The Beast, it's about... feeling ugly...

I studied every single eyelash
On her little face and they look like venus flytraps
I always knew I'd meet a nice catch
I didn't think that she would bite back
So please fail me now, you with the pitchfork hey bail me out
Man I act like a man-i-ac I just can't fight back
When this greyscale surrounds me

dobro utro kajgi.. :pipi:
slusaj resiv cigari da namalam pa da gi ostavam na celo...vcera bese uspesno cel den so 2 cigara...denes namesto kafe-caj...:oops: se nadevam ke upeam denes poveke od 2 da ne zapalam :confused:
--- надополнето: 28 октомври 2013 во 08:50 ---
dobro utro kajgi.. :pipi:
slusaj resiv cigari da namalam pa da gi ostavam na celo...vcera bese uspesno cel den so 2 cigara...denes namesto kafe-caj...:oops: se nadevam ke upeam denes poveke od 2 da ne zapalam :confused:

Не се лутам каде, само да си знам дека не ме почитува колку Оливера курвата и Тинка ретардираната :icon_lol:.

Лу Рид отиде. На другата страна. Не знам дали ќе почива во мир. Мене секогаш ме фаќа некоја светска тага кога музичари умираат. Ко да умира цел еден свет на композиции. Па посилно е од мене. Забивам заби во крушава, ко зелен гремлин и молкум дремам. Алишта за диплење - мора да се средат. Вака, хаосот ми царува во собава и чека да ме проголта. Ме чеша ракава, изгледа некое пајаче скијало врз мене вчера, и имам плик на лактот
emoticon-0101-sadsmile.gif
Бар плик со евра да ми оставеше, нели пајаци пари носеа?

Сонував како инсталацијата во соба нешто потпукнала, и сите ѕидови се обоија во темно, модро сино, како најдлабока точка од универзумот. Се подзамислив и ме фати језа. Сега шарам барам по толковници и си читам за тажни облаци и мудрости од некои замислени мундани астрологии. Надвор пролет, мене сина позадина. И капе од петти кат, комшиката има расипана центрифуга. Живот ко исечок од филм на Фелини.
Сакам само да дојде мигот кога ќе се претвори сево ова во јарко црвенило. Ќе дојде, го мирисам, го чувствувам како аждаја што блуе оган, секој месец. Се вика менструален циклус и ти ги реди коцките ко што треба. Раат си. Бајче. Веќе не патетизираш, не драматизираш, ти смекнува телото, ти омлитавуваат рефлексите и биваш Жена. А до пред тоа? Лудила, бои, интензитети, надразнет нос (од кафе ми се приповрати вчера), презир кон сите и секого, урлање зошто капе чешмата во кујна, зошто книгите што ги прередував, некој ги извадил и преместил, ама... Неподносливост сам за себе. А свесно знам - ќе помине бре. Хормониве играат салса, со сласт. Слушам албуми на Mike Oldfield и ми текнува на сите документарци по биологија, за размножување и оние грди укочени кадри кога мајката демек го раѓа детето, со пискав проблесок на дисторзирана гитара и византиско пеење. Полудувам кога сум во хиперсенс. Па денес ќе чистам како домаќинка чии лалиња се вивнуваат високо над холандските брани и ќе војувам со себе.
Најтешката војна.
Ќе падне крв, сигурно.
М.

Драга,

Го зјапам дрвово надвор може цела недела веќе. Пред некој ден лисјата му добија совршена, преубава златна боја. Може да сакаш дрво? Зошто глеткава ми е нешто најубаво што сум видела во последно време.
Ме потсетува на нешто што мајка ми ми спомна пред некое време.
Во глобала, кога сум била бебе (5-6 месеци) и ќе ме изваделе надвор, сум се смеела ко нездрава кога сум гледала како ветрот ги дува гранките. А дувне ветре, јас ко ѕвонче. :pos:
Затоа не му треба многу труд некому да ме насмее мене, кога веќе и на гранки сум се смеела.

Како ќе живеам деновиве? Како? Ќе ме убие метеопатија!
Препорачале да се купи храна унапред за четири дена и да не се излегува надвор воопшто. Дури најавиле дека ќе укинуваат возови... Ало! На остров живеам! Ќе си загинам неславно во земјата на курварлукот. :(

Fuck you England! You bloody bastards!

Врага.............

значи како да ти кажам,ништо како кога ќе прснеш цела сезона од Саут Парк,и кога знаеш дека те чека уште една и пол за гледање,сум заборавил колку добра серија беше у пм.

Убаво ми е кога не се замарам веќе за апсолутно ништо,искрено. :) Како викаат старите,што е твое ќе си дојде,знам дека е клише и заостанато ама така е.

Ајт врага,поздрав и не им давај на лошите луѓе да те скршат.

Други луѓе...
Други места...

Најверојатно и некое друго време.

p.s: Горан Михајловски од Вест да ми исплати кумовски права за нАиво ќОрав.

Драга Кајгана,
Колку убаво поминува денов. Среќен сум што сум на работа ( само да ме фати шефот дека си правам муабет со тебе за време на работа) , запизнав нови колеги... прекрасни луѓе....., ден исполнет со радост, смеа и труд.

Освен тоа ми се посра птица на палтото. Се надевам дека тоа значи среќа.

Сфатив дека со голема сила лесно ќе го скротиш непријателот.

Засега толку од мене, се читаме :)

3 дена по ред неможам да спијам ама ич, ако задремам некој саат одма некој нагон на адреналин ме тепа, сабајлево се разбудив во 04:45 и почнав да се побркувам почна некој дефиниции од наука до нутриционизам да врткам низ глава, концентрацијава ми е катастрофа, 2 реченици да напишам ќе ги изгрешам максимално :(
пијам чајови и јадам супа цел ден.
a и сега сакам да ја купам книгава од амазон, пак ме мава некоја book shopping треска.
тешко мене

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom