Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Д.
комшивката не престана да пее :tapp: баш оваа до ѕид што ми е, значи око немам склопено цела недела. да не зборувам за другите наоколу, што ја отвориле вратата в крај, се собрале 100 души викаат и се смејат. ова е бетер од нашиве студенски :tapp:
јас како теле никого ни знам, ни познавам. не можам и не смеам ништо да им речам, а овој комшијата од другата страна секој ден кова шајки на ѕид.
ај спиј или учи да те видам.
господи помилуј :cuc:

ДК
Напорен ден, на работа, дома секаде активен уште од раните часови. Денес дури и грозје берев шо ич не ми е по кеф оти не сум некој мераклија на вино и ракија така да то го праев чисто од што мораше да не ја навредам мајка ми.
Интересни се луѓево преку цел ден се заедно, а си го мислат најлошото еден за друг и се озборуваат зад грб постојано :facepalm:, не за џабе рекле „човек на човека му е волк“.
Вечерва канет на родендени али нема да одам, пред се не ми е до веселби дојдено многу многу, а и со време сум слаб имам уште многу работа околу дипломската така да останувам да си работам и понатаму дома.
Инаку има една изрека „глуп народ силна држава“, епа за некоја година ние ќе бидеме најобразованиот народ, дали паметен или глуп ќе видиме, а дали ќе имаме држава :unsure:, е то е најтешко да се одговори.
П.С ме искинаја бубрезиве последните 2 дена дали дека се откривам ноќе или што е незнам, па и некоја болештина ме има фатено веќе некое време и некое скокоткање низ стомаков ко бубачки да имам ама нешто леков лут ќе да ми е :(

Ebeno mi se ode.u teretana,a nemam vreme I uslovi:mad::mad:
Otrov ludje,energijata Im korne na 10 km od negativnosti I omraza....

I taka
Sent from my HTC Desire C using Tapatalk 2

Драга Кајгана,
идам да пишувам тука оти ти си ми единственото место дека шо ке бидам само читан без да бидам разберан зашо така размислувам па дури и да бидам разберен немам никаков проблем.

знаш кајги, сигурно низ твоите сервери имаш сретнато една вест од тај тип? дури и да немаш јас ке ти кажам шо се има случено. еден тип кој е бил газда на една фабрика за производство на елекронски компоненти од Модена, додека сите се биле на одмор тава ѓубре преместува фабриката во Полска без знаење на работниците. кажи на шо личе тава? не дека директно сум погоден од случувањето ама едноствано можам да се соживеам со тава низ кое минат тие човеци шо се без работа оти и јас бех така. кајги, тие човеци му беа испратиле екипа од Le Iene за да го најдат и да дадат објаснување ЗАШО го има направено тава. типо си кажа шо кажа и до тука нема никаков проблем ама да им се исмее на работниците у фаца и им каже најдејте си др раб е незамисливо! Колку се ѓубриња некои човеци еј... Газдите се исти срања како у Македонија така и на Западот. Нема разлика! Само питам се кој е кривиот: обичниот смртник шо дозволува да му ебат мајката ко е и ко нее за ебане или па тие ѓубриња од газди (чест и почит на исклучоците)? кажи ми го ти тава... мислам оти да гледам фамилија со платата од таа фирма и газдата така избега, ке го најдам на крајот од светот да го исплукам у фацата...

Никогаш не сум ја сакал нарочито темава, ама очигледно и јас зачестив со пишување. Очигледно, човек има потреба да напише нешто, без желба да добие одговор, туку само да се испразни од тоа што го мачи. :)
Очигледно, кога имаш некоја шанса, што ја сметаш ретка и ја испуштиш - имаш на ум дека не би се повторила. Искуството ми кажало дека не се повторува таа шанса. Изборот е да продолжиш понатаму или да останеш, да се залажуваш и да патиш веројатно. Мене секогаш ми било посимпатично тоа второто, не знам зашто.

Драга К

Онака навратив до кај тебе нешто да ти напишам да го издувам тоа од мене... знаеш што? сабајле одам за берово после работа со кола а сам или со другарот ќе видиме тоа но како и да е одам чуството во кола да си музика чилаут пуштено плус таму кога ќе стигнам по крај вода... езеро тишина едноставно полнење на батериите! Бидејќи веќе доста ми е од ова сивило во Скопје :confused: само работа - дома - работа... доста беше!

Фала на прашање добри сме се држиме не се предаваме :) и уште нешто... знаеш нешто ми недостига... уште тоа да го имам мислам дека многу работи ќе тргнат на сосема добра страна.... но тоа е само една надеж во себе да се надеваме нема да згасне :)

Кај најдов па јас да влагам во дискусии со религиозни фанатици и да барам логика во нештата...

Sent from my компљутер using Tapatalk 98.

ДејКеј меј леј ... енивеј

Мој Чаци* биднаја баба канибал, прееска ручамо и еде бре бело мефце од кокошку :eek:
На ист тј ручак глеамо рекламу за Симпо и нешто вика на крај Васина столица за само тамо неколку си денари
Какфа е бре тај Васина столица? прашуе мама
Иста како Васина торта... само столица : ) вика тато

* Чаци мој папагал нинфаш лудак

Драга
добар сум после толку време да ми светни ламбичето, it's over ко шо ми се гледа замената ќе да е најдена многу брзо ;) така да ќе бидам уште некој период „слободен уметник“. Жал ми е што сум толку слеп за некои работи и верувам на луѓето :unsure:
Редно е да се напрај еден убав тренинг ко за старт во домашни услови ќе се задоволам :vozbud:

ДК
кога станиш на сабајле и кога ќе видиш објава од Röddást на ФБ дека архангел ќе имаат концерт неможе денот да лошо да ти тргне
иначе денеска е од тие денови кога ќе ме фати носталгија од некоја серија која сум ја гледал прогресивно на ТВ, во овој случај Scrubs

Кајгано баш е интерeсно како се менуваат времињава.

Кога бев во основно за време на големиот одмор на теренот позади училиштето учениците од 8мо одделение играа фудбал а ние се безгласно се нервиравме зошто баш поголемите мора да играат за време на големиот одмор.
Ама добро ај ќе издржиме бар години и ние еден ден ќе бидеме 8мо и ние ќе играме фудбал за време на големиот одмор.
После часовите одевме во една компјутерница во која што некогаш и немаше доволно компјутери за нас поради тоа што некои од учениците од локалното средно не отишле на час за да одиграат партија Кантер. Ама добро и ние еден ден ќе бидеме средно и ние вака ќе правиме.
Вечерта ќе отидеме со фудбал или баскет спремни да одиграме некоја партија кај игралиштето а таму веќе полнолетни дечки се собрале играјќи фудбал или кошарка притоа зафатувајќи го теренот и оневозможувајќи ни нас да играме.Ама добро и ние ќе пораснеме и ние вака ќе играме.

Дојде и 8мо одделение. Ние ни го зафативме теренот за фудбал нити мислевме да одиграме фудбал за време на одморот. За време на средно не "гејмавме" после а камо ли за време на часовите. А да не ни спомнувам за собирање меѓу другари за одигрување на една партија баскет.
Лета времево..

Нема мрдање нека проба да се истурка :icon_lol:, еј онака да се да се истурка да е со мене било која тука да стои небитно роднина, другарка, поблиска другарка :icon_lol: ко ќе му ја пукнам една и в шанк сосе компјутер па после ќе му ја мислиме, овај па вика Раде сам е ќе го турнам по скали надолу од старо Вип му го имам :pos::pos::pos::pos::pos: . Ама Господ не чува па сами бевме и немаше поголема глупост, а мене тешко да ме турни :icon_lol:.

Еј ќе ме чести кафе за роденденот, ајде среќуле мое :icon_lol:, за тебе...

Тежок ден...мноооогу тежок!

Драга,

Не знам што ми стана, Каролинка што ја слушам денес...
Еве да те поздравам и тебе со неа. Чат пат, има и по некоја добра песна и она. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom