Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Ете кајг, дома. Е од тука ќе ти пишам нешо поголемо, иам приватност и време да пишувам... иако сега би бил на друго место, океј е :)

Фак, уште се мислам во шо ми е проблемот... Не дека ми се јавија од Београду и сакаат пак да ме видат, али звучеа исплашени, али ипак к*р ме боли. Туку што е со мене. Од пола лоши навики (барем што си ги имав за да си го ебам мозокот секојдневно) ги баталив. Логиката ми проработа повеќе од порано. И пак, пак фали нешто. Пак не е тоа тоа, пак некаде по патот се кочат работите. Не сакам да сум совршен, немам потреба од тоа, работата е зошто? Or I really need the dark today, to think while the stars decay and the sun rises... А не, и тоа одамна не било... Гледаш? Се менувам, само незнам на која насока, кај одам. Незнам, си постелив една вечер душа на маса дури си ја мотав цигарата... не најдов ништо чудно... А ионака нема многу што да се види, многу пати е празнето тука, што знам, ситници останале. Абе кајг, безвезе посекако...

И сеа тука ја мора последен да научам дека Архангел концерт ќе правеле... Абе шо да ти кажвам...
АБЕ ПУКАЈ БЕ БРАТУЧЕД, ПУКАЈ!

Драга,

Може јас и другарка ми не сме тие што бевме во средно (ептен бевме мрднати тогаш, муабетите само ние си ги разбиравме, и секогаш се смеевме), али уште си имаме свои моменти. Посериозни сме и посериозни муабети сега се вртат, али таа лудата (детска) жичка мислам дека уште дооолго време ќе ја имаме. :D

Ништо посебно не правам деновиве, али мозоков ќе ми пукне. Не знам ни сама од што, лош период за да си се разберам сама себе ме има фатено.
Затоа, си земам ќебе сега, симнав комедија, ќе си го пуштам филмот и ќе кулирам само. :X3:

Утре одам да ми ги тргнат конциве конечно, а потоа најверојатно по штикли.
Првово, лошо искуство, се надевам нема да имам белег, а да не зборам колку сум уште нервозна бидејќи друг ме зафркна. Да бев јас виновна, ќе беше во ред.
Второво, потреба! Никакво задоволство, туку потреба. Давам пари за да кукам колку ме болат стапалата после тоа ... :/

Dear friend...

Некои муабети што денес ги направив засекогаш ќе останат недоискажани но отворени за подлабока дискусија.
Негативната енергија а особено личностите кои ја цицаат позитивната и ти праат рокада, нема никогаш да ги разберам. Муабет од пред некоја недела. Седиш во друштво и си поминуеш топ, и глеаш намргоѓена персона, нон стоп се туфка со сурат демек последен рок за кредити и` е вечерта. И почнуваш да праиш муабет, да ја орасположиш, скренуваш од тема во тема, и само што добиваш е некакви си лаконски одговори. И ти пука при крај филмот, ја тргаш на страна, ја прашуваш шо и` е проблемот, и као онака арогантно ти спушта - па имам и јас лоши денови.

Лоши денови? Разбирам тоа да е ден два. Не разбирам тоа да бидат месеци и години во прашање.

Викендов иначе преполн со дешавки. уште некои 9 дена тука. А сакам повеќе да се.

Love always

Saladin

543768_581624271864443_950474395_n.jpg

Jesen, u kozi dolazi mi jesen
jesen, u krznu dolazi mi jesen

Mislim na voce i mislim na nju
mislim na zuto, na hranu i budju

Vidi, da nije mozda stigla jesen
trazi, i naci ces u sebi truo hrast

песниче :)

Ајде сега моја мачна душо
развесели се,
дека сега прв пат искрено љубам
да не излудам.

Четири факинг степени. Завиткана во ќебенце го слушам силниот ветер и си читкам анархо литература. Идила! Уште да имаше некој да ми стопли млекце или чај и да го прибере мачорот од надвор за да не му смрзнуваат јајцата, ќе беше супер!

Уствари темава врие од постови за кои nobody gives a fuck, aма ако, убаво е да се биде лејм понекогаш. Страшно е ако зачести.

За 2 дена набилдав 800+ km. Не се стои со душата спроти ветрот, таа секогаш мечтае кон идно време. И колку да сакам да планирам, џабе е се.

Где сте гуштери. Ако им дозволиш на глава ќе ти се качат, le строг me. :icon_lol:

Тука одамна не сум бил...

Пред некој ден дојде баба ми на гости и како шо е редо, сака да се виде на скајп со внуците у странство. Океј, не е проблем, уклучувам скајп се јавуваат, ја вклучуваат камерата и баба ми со раката го удара екранот демек да го погали внучето - Оооо синеее на бабаа леле милотоо! А ја мониторот го третирам исто како Смигл прстенот и стискам заби се вртам на другата страна да не гледам што прави, а нели баба е, не можам да и се скарам. А мама ме глеа и она знае што е работата и се кине од смешки.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom