Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Имам многу трема...Многу, многу, многу...Утре е голем ден, имам една важна презентација на англиски, која треба да ја одржам пред многу битни луѓе...Доколку биде све во ред, конечно ќе започнат работите да се одвиваат онака како што јас сакам...

Кајг, the good ol' me again... онака, знаеш како пукаат дијаманти? Е ја незнам али така некако ми пукна филмот... кога некоја перфекција едноставно ќе... испука. Епа драга, да, пробав да сум среќен... и не можам да лажам, бев, барем на некое време... сеа се што ми треба е еден подрум, и добри звучници... може и неколку литра ракија онака да се избистрам. So I could put my poker-face and pretend that it's everything okay... as always. Now, on the air, Sadistik + Eyedea + нешто рандом што ќе ми се бендиса...
Барем да, уште еден час како да заебеш/уништиш нешто. И едноставно е... just you ruin it beyond repair. Е тогаш ништо не ти помага... дап, ништо не ми помага.

here's a song, then I'll go drown another me in my own misery, then invent someone new me, or something that defines the one that is long gone...

again, the choice of today:

When all I wanna do is go and search for something beautiful, in me...

п.с. фала што ме направи среќен за момент, што ми покажа дека чувството е убаво...
и фала што ми покажа што не треба да бидам.

Што мислиш ти,драга кајгано моја колку луѓето всушност размислуваат?
Хм?
Само јас ли размислувам за конфликтот во Сирија и која е позадината а?

draga ti pisuvam od net kaffe eden period sea edno mesec den ke bidam v kriza ali idat rabotite na podobro osekam draga
inace gazdava mi dolzi sko 65000 deari cetiri meseci ne sum zemal plata a na benziska rabotam ali ajde go znam cobekot vo kriza e ali ke se opravi
moze pa site plati odednas ke ni gi pusti ako ne dae do 10 septemvri si baram neso drugo
neznam draga sto e rabota vo koja firma i da vlezam site propagaat :P
inace zapoznav edno devojce onaka go iame moabetot i mislam deka ke izleze nesto poseriozno so nea pa ostanuva da vidime
kako i da e kajgi
ako stojam slabo so pari se osekam onaka srekno ne e se vo parite iako ne se moze bez niv ida uste nesto kajgi
dosta bese zalenje i mislenje na odmazda mi se desi neso so sto sfativ deka sekoj si go dobiva zasluzenoto ne traba odmazda draga tuku samo trpenie koga togas sekj ke go dobie toa sto go zasluzil ne sakam da se sitam na tuga nesrreka megutoa sega mi stanaa nekoi raboti jasni
draga bidi mi pozdravena i slediot pat koga ke ti pisam ke ti pisam od doma na nov laptop
midi mi pozdravena so pesnava ;)

Драга,

Да споделам еден совет кој „пали“ во Македонија за наплата. Не се ѕвони во прва смена на неплаќачи, него во втора и трета. После 20 час треба да вртиш на телефон и тоа од друг број со гаранција ќе ти кренат телефон. Еден мој пријател наплаќал на тој начин што на неговите клиенти им вртел во 3 по полноќ и силно врескал на телефон додека не ги извади од памет. Вели наредниот ден уште банката не е отворена он застанал со налогот да ми плати. И саатот си го навивал во 3 :pos:

Гледај Кајгано на кое дереџе ти е доведена Македонија, судство не функционира апсолутно никако, наплата ти иде само со закани и шамари со бонус клоци без видливи траги на насилство или панично ѕвонење на телефон во три по полноќ. И после ќе речеш ние сме биле земја или сме се движеле кон вистинскиот правец. Кој правец Македонијо?

Драга само да те поздравам, онака без никој позначаен повод. Што би се рекло од икиш, Август е сеуште е топло, мириса на лето, а мене ми се ближат испитите. Ама овој пат сум решен сите да ги исчистам и да ја средам годината, па од октомври со нови сили ја започнувам апсолвентската година.

Ејјј до апсолвент стигнав, а кој би рекол . Ајде идната година па дипломска (y)

kajgo zavrsi mojata bebisiterska rabota,si bev so vnukata dve drugarki i edno drugarce na kafe,epten ubavo si pominav se dodeka vnukata ne pocna da vristiiiiiiii :facepalm: so i stana neznam ama zatera inaet da i se kupi nekoj glupav balon i jas zainaet ne i go kupiv takvi ligavi raboti kaj mene ne!:свиркам: ja odnesov doma i fino lepo rekov na nejnite da si ja malku stegnat abe ligava razmazena so da ti kazam a sea pa i bratceto ko ke i se rodi kaj ke i e krajo...odam kajgo malku da se rascitam po tvoite ubavi strani...nego ti arna si ma? ke izlevas vecer?

Кајгич
пресреќен сум денес значи без некоја главна причина, ко мало детенце коа бев коа си скокавме од таа напуштената куќа еееееееееееее па кога сакаше да ме бутне мартин а ико ми го спаси животот еј, должник сум му до дене денес
абе чекај ми забега муабетот
се караа моиве нешо дома и јас пошо сум реален им кажав кој е у право и се смирија :pipi:
после собирав смокви од доле и се прашувам колку калории потрошив
пошо малце тешкичко е знаеш, клекнат цело време, па буташ гранки па ти доаѓа да пцуеш а не можеш зашо комшиите си седат на тераса а те знаат за примерен дечко нели, ама нема везе така коа сум нервозен а не пцујам си се осеќам ко победник
а да и ми текна дека треба да си напишам едно ливче што ќе си го залепам на ѕид
"анонче, ова најверојатно го читаш затоа што си нервозен или пак случајно си го фрлил погледот навака, е вака сеа анонче, ова го имаш пишувано откако си се смирил и вака стојат работите.
мораш да ја издржиш нервозата и да пробаш да не мислиш на тоа, едноставно ќе си го фокусираш умот на други работи и ќе ти помине. да глупо е вака коа всушност знаеш што треба да правиш и ти доаѓа така вештачко ама ќе ти помине верувај"

треба да го средам нешо у овој стил ќе биде

а да, една другарка е пресреќна и ја сум среќен за нејзе :D

шо ми останува сеа... дааааааааа кучето да си го наранамммммммммм
што и да се случува во денот кога ќе си го видам кучето и ќе ми ја размафта опашката и ќе почне да скока ко лудо на сите страни... се ми поминува а ако ми било топ како денес уште боље :D
отидов
леле петок вечер е
нолајфер сум омг

1186092_544549258933941_599001872_n.jpg

Ни он самиот сигурно не верувал дека ќе ја плеште иринчето......

добра прикаска за пред спиење,онака think positive пошто е све црно ;)

Пак ќе ја направи истата грешка, не ми е сеедно, ама и овојпат нема да и кажам. Не е глупа, не знам како не сфаќа до сега. фмп, иам за учење.

Д.
од која положба ти пишувам не си свесна.
на пенџере на 15ти спрат седам со лаптопот фаќам нет од комшиите на братучед ми.
ако излезе таква слика деновиве да знаеш јас сум.
инаку сеа пред некој ден идам од одмор. бев кај црногорциве. идам дома немам нет. скренав.
идам кај братучедов и тој нема. ми пука филмот го земам лаптопот идам лево десно да фатам и оп овде се фати. мораше нозеве да ги вадам низ прозор лаптопот во раце и конечно нет да видам и јас после 100 години.
воопшто не ми е удобно седењето ај те поздравувам, па се читаме следна прилика ;)

Драга К...

Шшшшшшшшшшт :нинџ:
1238925_10200388586268410_908600643_n.jpg

Инаку добар виц но работата е што навистина има вакви болни луѓе... :cautious: не само машки туку и женски... не можам да ги поднесам... :sick:

Љубоморен маж ја бара жена му на мобилен:
- Абе срцка, кај си?
- Еве, го шетам кучето..
- Ај шутни го да чујам како квичи!

ООО кајгич
ти реков дека не се знае денот како ќе заврши, лошо е што сум се родил со ваква дарба да дознавам многу работи на несакање. Јбг то е то, али многу мразам да ме прават будала наочи иако се трудам да му удоволам на сите,па се трудам чат пат да научам нешто повеќе.:cautious:
Животов почнува да ми станува интересен, колку повеќе се трудам толку повеќе испаѓам будала али јбг на светов мора и будали ко мене да има за други да се прават паметни ;) . Се сретнав со некои луѓе кои ги немам видено одамна, научив нешто ново, добив еден куп пофалби и критики и доста идеи пред се. Ме израдуваа кога дознав дека за неколку месеци ќе заминат од овај пекол со надеж за подобро утре.
Тој шо се фали дека е чорбаџија е фактички ѓуптин ;) пак излезе по моето куче шо лај не каса.
Денес нешто по мисли кажување сум, ама не се научив и не да преќутам понекогаш туку се шо ми лежи на срце ко низ пушка влице, ебати клошаро шо сум поарно е чат пат да се поќути и да се остај да се курчи некој до крај. Ајде се ближи изгледа пак период на ставање катанци и повлекување од светов.:(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom