Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кајгано,
Поштено, имаш многу ретардирани членови. Ама една е отидена за сите пари.
She has no life!

Weve come too far, to give up who we are.
Lets raise the bar and our cups to the staaaars

Shes up all night to the sun
Im up all night to get some
Shes up all night for good fun
Im up all night to get lucky

ДК,

Несоница.

Ми рекоа дека треба да се опуштам, дека не треба да се форсирам, дека не треба да се грижам, дека не треба да бидам под притисок... Дека треба да биде спонтано. Дека треба да си дојде самото.

И пак несоница.

Ќе поработам малку. Тоа веднаш тера на спиење.

Добра ти ноќ.

Драга Кајгана

За разлика од Крусер, кај мене во соба комарците ми патат од несоница, саат време не ме оставаат да поспијам. Нозеве партал ми ги направија...

Кајгано го сакам времево. Вака ладничко ама не преладно само за уживање ми е некако.

Иначе не знам дали чу ама сме ги тепале Грчиштана. А и Бен Афлек е нов Бетмен. И то.

Научниците од престижниот јужноафрикански универзитет "St Abbdullaallah II" во Преторија докажаа дека личностите кои во своите виртуелни имиња покрај друготот користат скратеници од фудбалски фан групи, фудбалски клубови, фудбалери бивши или пак сегашни се за околу 20% поглупави од просечните корисници на интернет кои користат останати имиња во виртуелниот свет.
Ова испитување беше направено на неколку илјада волонтери кои се пријавија за овој експеримент.

Kajgic eve me nenaspiena ama srekna...znaes vcera od nisto ne planirano jas bev cel den srekna i izlezena se do sabajle...vcera napraviv glupost ( a mozebi i ne ) ja zaebav drugarkata ( ovaa nekni so me iznervira ama nenamerno bese ) i cela vecer bev so drustvo koe me pavi srekna...kajgic nemozev da ja zemam so mene,minatiot pat koga bese so nas me brukase samo zborese glasno za da e centar vnimanie,zatoa sinoka ladno i rekov teraj jas ne izlevam so vas...si pominav super konecno i jas malku da gledam mene da mi e dobro a ne samo na site okolu mene...denes hmmm pa ko pregazena od traktor ama ke se stabiliziram...odam da prelistam bilten ima sporska denes belkim ke imam sreka ;)

Кајганче!
Знам дека не треба да глеам по патики, особено затоа што во Март месец си купив два пара, али види ги бе какви се :eek:
V47305_01.jpg... боли глава :love:

Батали што од патикиве ме боли глава, од нервози и стресови дупло повеќе ме боли :icon_lol:. О, колку само ми треба добар релаксирачки ден со човек/луѓе кои ќе ми пренесе/ат позитивна енергија и ќе се изнасмеам здраво од срце. Добар тренинг исто би ме средил само што со здравјево се клатам па ми е страв 20 чекора да ги истрчам, камоли повеќе :unsure:. Додуша све ми се клати, не само здравјето. Али овој пат нема јас да бидам таа што ќе се замара и ќе решава загатки. Кренав раце, други нека тумачат :).

295552_10200753219182962_1599499172_n.jpg

Драга
По неколку месеци пауза на таа тема доаѓа ред пак да студирам, ете го пак чудното чувство се враќа во мене, некако почна да ми брчи и во умот и во стомакот ко тинејџер од 15 години станувам. Ќе биде тешко извесен период си знам тоа али зошто се плашам толку овој пат кога ме копка преку цел ден и само таму ми е паметот зошто сум толку несигурен, на времето ми кажуваа дека ако едно рипче се фатило на јадицата еднаш, али по некоја случајност спасило душа и се пуштило долг период ќе биде претпазливо и несигурно дали да јаде пак и нема да знае која храна е вистинска. Тежок човек сум за разбирање, живеам по многу поразлична филозофија од голем број врсници и трофеи како број не сакам, туку нешто што знае да врати, чувствува и ме разбере како што јас го разбирам него. Живеам динамичен живот, премногу динамичен според дедо ми не сум одел долго ако продолжам вака и стално ме советува да исфрлам некои обврски, али што да правам морам едноставно да живеам така, секоја секунда да ми биде однапред испланирана и за работа, барем јас така го разбирам животот. Се плашам од старост да не бидам како луѓето кои ги познавам одамна кои додека јас бев мал, а тие млади личеа на луѓе а сега се со стомаци до колена и еден куца на една страна а друг на друга.
Отепав за џабе 2 дена во “метрополата“, попромашени неможеше да бидат, барем да можев да видам тоа што сакам да го видам, али расположено, здраво и среќно али ете не било речено овај пат. Се искомплицира на факултет многу работата и излезе повеќе дена да треба да одам во скопје откако што беше планирано али јбг тоа е пробав да сменам уште дозаглавив така да оставам да си течи работата по природен тек. Мрачен период оваа година досега многу мрачен ме промени многу така да се надевам дека после дождот и сонце ќе угрее.
П.С ми се вежба премногу и купив еден стегач за раката па докторот можи да јади трици јас не чекам уште еден месец и почнувам вечерва да вежбам ко за почеток во домашни услови оти на секој чекор ме отруја „паднат си паднат си паднат си„ и ко гонг ми оѕвонува во глата тој муабет.

Форест ја победи гравитацијата. :pos:На момент. :cautious:

ДК

Финансиите се одлучувачи кој ќе се шлае по дожд, кој кому ќе слугува, кој ќе е газда, кој ќе е слуга, кој ќе е надреден, кој ќе е далекууу под него.

И немој да ми потенцираш дека факултетот е отскочна даска у живот. Отскочна е за у бутик, маркет или кафич. Ене ги се дават од работа и немање пари. Е, абе на 20 години си ентузијаст, на 23 оптимист, на 26 си веќе песимист. И нема бе измеѓу тоа е тоа што се нуди на пазарот. А се нудат ситни работички за без пари.

У една фирма ти нуди работа за слободна. :facepalm:
У друга фирма ти нуди работа на процент, у трета за нишо бе.
Онака маткај се по пракса, бити курирче по институциите за Н - И - Ш - Т - О.

Абе ја пак ќе речам РМ е рај за работодавци. Имаш евтина работна сила, ниски даноци, и еден тон изводливи опции за пониски трошоци. Иаме бе поевтина работна сила од Индија. И сите викаат нема, се работи за придонеси, а сите работат. Мрш бе!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom