Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Можни две сценарија за вечерва.
1.Станува татко ми и ме фрла од балкон.
2.Сите спијаат без нешто да сетат, јас се доизгазувам од смеење и си легнувам да спијам.

продолжение

Tибам се оболив, уште не можам да се соземам :pos:

Зачитав кои ликови живееле во Челзи Хотел.

Literary artists

During its lifetime Hotel Chelsea has provided a home to many great writers and thinkers including Mark Twain,O. Henry, Herbert Huncke, Dylan Thomas,Arthur C. Clarke, William S. Burroughs, Gregory Corso, Arnold Weinstein,Leonard Cohen, Sharmagne Leland-St. John, Arthur Miller, Quentin Crisp, Gore Vidal, Tennessee Williams,Allen Ginsberg,Jack Kerouac (who wrote On the Road there),Robert Hunter, Jack Gantos, Brendan Behan, Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Thomas Wolfe, Charles Bukowski, Raymond Kennedy, Matthew Richardson, James T. Farrell, Valerie Solanas, Mary Cantwell, and René Ricard.
Charles R. Jackson, author of The Lost Weekend, committed suicide in his room on September 21, 1968.
Actors and film directors

The hotel has been a home to actors and film directors such as Stanley Kubrick, Jonas Mekas (was long-time resident from 1967 to 1974), Shirley Clarke, Mitch Hedberg, Dave Hill, Miloš Forman, Lillie Langtry, Ethan Hawke, Dennis Hopper, Vincent Gallo, Patricia Chica, Maria Beatty, Eddie Izzard, Uma Thurman, Elliott Gould, Elaine Stritch, Michael Imperioli, Jane Fonda,Russell Brand, Abel Ferrara's Driller Killer film star Baybi Day, Gaby Hoffmann and her mother, the Warhol film star Viva, and Edie Sedgwick.
Musicians

Much of Hotel Chelsea's history has been colored by the musicians who have resided or visited there. Some of the most prominent names include Grateful Dead, Tom Waits, Patti Smith, Iggy Pop, Bobby "Werner" Strete, Mod Fun, Virgil Thomson,Chick Corea, Alexander Frey, Jeff Beck, Dee Dee Ramone, Johnny Thunders, Mink Deville, Neon Leon/King Lion, Phil Lynott,Henri Chopin, John Cale, Édith Piaf, Joni Mitchell, Bob Dylan, Alice Cooper, Alejandro Escovedo, Janis Joplin, Jimi Hendrix,Peter Walker, Canned Heat, Sid Vicious, Vivian Stanshall, Richard Hell, Jobriath Boone, Little Annie, Rufus Wainwright, Lance Loud, Abdullah Ibrahim/Sathima Bea Benjamin/Jean Grae, Vasant Rai, Jacques Labouchere, and Leonard Cohen. Madonna lived at the Chelsea in the early eighties, returning in 1992 to shoot photographs for her book, Sex, in room 822. Falco, Ryan Adams, The Libertines, The Fuse (UK), Michael McDermott, Melissa Auf der Maur, Tim Freedman, and Anthony Kiedis have spent time at The Chelsea

Доволно е само да се разбудиш и слезеш еднаш по скалите, разменеш едно добро утро со било кои од нив за да имаш некаква инспирација.
Сега се разбудувам, викам добро утро и заминувам побрзо да не ме застанат.

Ах Њујорк, Њујорк...

Драга.....старите кажале "секое лошо за добро е"....
....се надевам Анчо заслуженото отсуство ќе го искористи за исполнување на своето ветување
Баш тоа и го приметив,но само кај инструментите,
тревата и цвеќињата гледам редовно ги одржуваат(бар некој)
еве ветувам дека наскоро ќе ги средам и инструментите кои пропаѓаат,
бар за тоа ме бива,а боја,жици, штици и железо имам колку ти душа сака.
и ќе го направи тој дел на Ново Лисиче поубаво место за живеење

Беше сладок, додека не ја фана мајка му за рака! Или можда не му беше мајка?
Како и да е пред стопанска банка беа. Тоа е корзото во Велес.

Драга,

Преку глава ми е од луѓе кои едно зборат, друго мислат, а трето прават. Ама ако. Си научив ја одамна дека за некои ствари не вреди човек да се замара.

Синоќа изгледа претеравме малку, ама бар се изнасмеав колку што со месеци не сум се смеела. Вечер сме пак иста постава, осеќам дека ќе биде забавно. Додуша следнава недела ќе биде доста интензивна, а ја толку време бев скарана со ноќниот живот што не сум сигурна дека имам доволно кондиција за да издржам :)
Иначе прееска ми се јави првата љубов, ќе доаѓал за викенд па да сме се собереле старото друштво на кафе :vozbud: Се немаме видено добри 5-6 години, нема да ме препознае кога ќе ме види. Забавен ми е периодов, некои луѓе заминуваат од мојот живот, други се враќаат и се така у круг. Битно нешто да се дешава.

И денес решив дека годинава ОБАВЕЗНО ќе одам на Пиволенд. Не дозволувам ништо да ме спречи.

На кратко, тоа е се Кајги :) Ти посакувам убав ден

Абе шо ксмет ќе беше ова, кај појди врата пред нос ми лупнаа никаде не работат а патот ме отепа и денот го поебав.
Нешто не е во ред со мене, оваа година се наопаку ми е, дури и на тие што беа околу мене му го заебав животот. Толку ли не заслужувам барем на телефон да ми одговорат луѓево кога ги барам, вака само нервози дали е добро или не збудалев, изгледа по заслуга ми се враќа сето ова како бумеранг.

Крај на месец дупка ќутете :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Сега ќе треба ајвар да се прави и кечап правиме, една канта феферони има цела уште една ќе има :icon_lol:. Се органско природно, брокулата во супа што беше ме направи да се чувствувам благословено, и никако да навикнам да не се изненадувам од чуввствата што ми ги дава моето тело, после алкохол се знае како и после брокулата и тоа се знае како :icon_lol:.

Крај на август самоубиство :icon_lol:. А бе кого треба да тепаме за на плоштад на видеобимот да се гледа македонската кошаркарска репрезентација а?

ништо не мора,ништо не е задолжително,ништо не мора да биде "така"..... нема правила,тоа е измислено од кромањонци некои.

сеа изгледа ми е убаво,комбо од среќа кога ќе се случат убави работи у рок од 1 ден,ама не скокам и не славам,ништо посебно,ама чисто за промена е океј.

вчера,јадев тост и му дадив на тоа кутрето со жална фацка малце,така ми дојде и убаво ми беше......пред малце у дуќан и оставив кусур ситни на продавачката и си заминав. ;)

онака.

Драга Кајана,
Конечно дојде моментот повторно да ти пишам, по толку долго време... одмори, шетања ова она.
Бев на одмор и прекрасно си поминав, едвај чекам да дојде наредното лето за повторно да одам на одмор и така убаво да си поминам.

Сфатив дека пред да направам некоја грешка треба многу убаво да размислам дека не треба да ја правам. Но сепак рекле дека од грешките се учи... па така и е. Чим веќе сум згрешил ќе настојувам на тоа веќе таа грешка да не се повтори.

Сега малку да ти раскажам за денешниот ден.
Денеска денот ми започна навистина многу убаво, но секогаш мора да постои нешто што подоцна денот бар малце или пак целосно да ти го уништи. Но сфаќам дека човек никогаш не треба да му се предаде на лошото и да му потклекне, туку да се бори со него се дур да не го победи, зошто само така ќе го отстрани лошото и ќе живее во хармонија.
Освен тоа сфатив и дека насмевката е вистинското оружје против лошото и дека треба да ја употребуваме постојано за се да изгледа поубаво, па така и јас ќе го завршам овој мој коментар со една насмевка, односно смајли :)

ДРАГА ...

ПОСЛЕ ТРИ ЕБАНИ ГОДИНИ. ТРИ. ТРИ. ТРИ. КОНЕЧНО. МЕРНА ЕБИ СЕ ВО ГЗЗЗЗЗЗ!!!!!!!
ФАЛА БОГУ! :vozbud:

Јас сум морон, јас сум морон, јас сум морон, јас сум морон, јас сум морон ...јас сум морон.
Се уплескав!
БАМ !
FUCK YOU BRAIN !

971225_579443208772655_1368215698_n.jpg

Ми приога девојка пред пола час во кафич нудејки ме да ги разгледам парфемите од Космо...Се заљубив во еден парфем...Преубав,нежен и таков едноставен.Убава понуда беше тоа но се удрив по чело со дланката велејки си:Taка е кога никогаш не носиш пари во себе...Идиот сум...сега ке заспијам мислејки на тој прекрасен мирис.
Денес сум ко отепана,ненаспиена и неодморена....Не личам на себе...Две кафиња во рок од 1 час испиени само за да ги оставам очите отворени...И не,не се предавам.Ке успеам барем уште некој час...Или нема?
Да не е оној чоколданиот ? A.C CLASS ? Ако е тој, јас го користам :D

Хахаххахаха!
Петочната изјава на другар ми: "Од денешниве девојки да ти е кејф геј да бидеш..." :ROFLMAO: :LOL:
"Абе ваквиве шмизлина и разгалеми женски да ги вратиш едно 50-60 години назад и тоа во прилепскине села кои сега се иселени, да живеат со снаи, девери, свекрви и свекори, заедно со едно 10-тина души па да ги видам шо ќе праат... они мене ова, она" :pos:
Хахаха! Цар е бе човекот, драга, зарем не? :pos:

кај сабајлево ми се заеба со веста за бен афлек, денеска решив да прошетам со кучево до кај езеро, ама одевме од другата страна од кај оранжериите пошо не сум одел од таму, на пола пат почна да врни, па моравме да се вратиме, то гојдото немаше кондиција еба му дебелиот,требаше да го влечкам за назад само седеше :pos:
и за крај да ви го покажам the fatty ако евентуално не сум се пофалил досега :)
8FAvsNp.gif

he bad :cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom