Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кајги,
Мислам дека 2012 ми се повторува дали е можно тоа:( Ако е така дефинитивно ќе мора да ставам крај на се за да не ги повторувам истите грешки.Доста ми е од нервози од другите што ми ги прават, некои не знаат да го ценат тоа што го имаат се додека не осетат страв дека ќе го изгубат.

Поглупо чувство амин.
Настинка недолечена, фервекс, затнат нос, пак апови и безвезно чувство во нос. Недостиг, наелектризирана коса, лошо претчувство и книги, многу книги за да си го олабавам умот.
Може Амели ќе го гледам по стоти пат за да ми се смири срцево. Патетика, ама лична.
Не знам што планира универзумов да ми каже, ама се кладам дека ова е зошто горам на клада како вештерка во некој од минатите животи. Чудесно е како мазохистички сакаме да презираме нешто за само да се чувствуваме самите подобро. Тоа е таа несовршеност на простото човечко битие.
И за да не филозофирам напразно, само сакам да му порачам на светот - знам дека сакаш да гаѓаш со камења, со парчиња леб и мафини, но барем еден ден направи ме невидлива, сама, во штама, да се исплашам од себе!

Читам Ајнштајнови сништа од Ален Лајтман и има една неповторлива мисла која сум ја подвлекла со зелен маркер уште во 2010, а гласи вака - Најголемата трагедија на овој свет е всушност фактот дека сите сме Сами.

Да, секој се раѓа сам, така и умира.
Разликата е во тоа дали меѓу тие две точки ќе држиш некого за рака.
Јас, одбрав кого, само да видиме дали ќе ни остане топло.
Не ми замерувајте, полна месечина е, ми влијае јарецот во неа, пијам планински чај и посакувам и јас да бев на планина. Да стигнам до ѕвездите без да се претворам во прашина.
Заборавив всушност, што сакав да кажам.
Сакам да се чувам подобро, а некако изгледа не умеам доволно. Ми збоктиса. Ми фали неговиот допир, кој така далечно и топло звучи истовремено.

Јебига, функционирам во двојка, и овој индивидуализам, колку што ме прави своја, толку и нецелосна.
Не мора да разберете, бидете само случајни минувачи кои дознале нешто повеќе.
Лесно е да се суди, тешко е да се живее.
Но, убаво е истовремено. Макар со палома марамици набутани во ноздрите и волнени чорапи.

М

Кајганче!
Не дека се жалам, никако.Али себе си ќе почнам да се презирам кај и да е.Кај ти е Мартино паметот, каде?!:tapp: Повторно и повторно истите грешки ги правиш:facepalm:
Кајганче, ќотек ми треба, дефинитивно.Не сум за мазење, галење и пољубување, само ќотекот додека не ми дое памет.
Толку.

Кајгааа
Абе криза е еј, дај да фатиме нешто од светското и да поврзаме нешто со АО, шо викаш ти?

Драга,
пет саати ми поминаа на смена, уште пет останаа. Досадно ми е и неудобно ми е столчето. :( И ми се спие зашто 3 саати само спиев. Ми иде да си пуштам музика и да си ја гушнам ташната и да си сонувам еднорози. Ама нема. :(
Ај бар неам за учење :icon_lol:
Музика он, спиење оф.
Ајт!

Драга кајгана
ова ми е прв пат да ти пишам...гледам сите пишуваат па ајде да видам како е.... само што се прејадов и страшно ми се приспа...али нема време за спиење...треба да се учи..во понеделник се полага....ах....да си земев на време да учам...да си положев ко човек на колоквиуми па сеа да си го прчам...ја тогаш си го прчев...и што е уште пострашно тоа у навика ми прејде....епа тоа е...кој не учел на време...али пострашно што е дека увек планирам навечер да учам а последнава недела ич не сум се прибрал навечер дома...се негде акам...по се изгледа и вечер иста прича...така да посакај ми среќа за во понеделник пошо стварно ќе ми треба
ај да не го тупам еве една песничка...
:)

Не оди вака работава. Too much шлајм низ државава. Полизгав е од секоја подмрзната улица. Пази кај паѓаш........пази кај газиш......пази....

11-ти јануари никогаш нема да биде добар ден
Afterlife другар

ДГК.
Ако сакаш да си ја тестираш својата меморија,пробај да се потсетиш за што последно си се грижела пред точно една година..............Чекам............................(нема сигнал)...........и сега сфаќам колку тие грижи биле безпотребни.

Здр Кајгано. Јас свратив накратко, да те ѕирнам само , да видам кај си што си...
Си се здебелила гледам и баеги проширила...ради празнициве ваљда.

Кај мене, така, исто, ја скратив косата да ти се пожалам само...
Иначе ја имав мојата прва мини свирка пред јавност, онака срамежливо и ненадејно беше се...се свиреше Tracy Chapman,Klapton, The Doors,Hendrix,Babe i'm gonna leave you od LZ и за на крај немаше кој да ми ги пее 2 песни од DMB бе! Ме гледаа шарено..ваљда грдо беше или ради фактот шо пред то се свиреше сосема друго...

И така, се читаме догодинадветричетири, можи ќе биди за соло албум...ќе те канам на промоција да знајш.

Ај биди поздравена засега,се читаме некогаш..

Live long and prosper -\\//

Драга...
Откако на 2ри не се прибрав дома сега ќе скитам цела година ко луда.....не дека е лошо ама на татко ми и не му е баш по мерак. Вчера се случи нешто што со месеци го планиравме со другаркава.....ко што знаат да речат од женска беља подалеку. Две глави поопасни од една, но јас и не толку бев среќна со исполнувањето на целта, очекував нешто многу поинакво, но нема везе битно се деси. Сега се обидувам да излезам од овој срање период и да си нафрлам еден мал милион обврски зашо без нив не ја бива работава.....:pipi:

My ambition killed my private life, but I'm not using the same excuse for u.......I just decide to let u go.....Maybe the best, maybe the worst decision, but in the end It's all about going forward. :свиркам:

ah kajgi mi treba promena na karakterov, remont draga, od koren. do koga ke gi stavam drugite pred sebe?
ke naucam li nekogas nesto da napravam za sebe a ne za drugogo? mi se place draga ...melanholija me faka, si go sozaluvam sopstveniov karakter.
sano eden covek me razbira da ne e on ke poludev do sega. no vecerva nitu toj ne e dovolen...koga li ke dojde kraj?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom