Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга.
Се мислам дали да станам металка. Исто се мислам дали после вчерашната дешафка сепак да продолжам да конзумирам цимет со сок од наранџа? Друго за што се мислам е каде ми е венчето од вчера. У паркот кој шо седевме или негде по пут накај дома паднало?
Треба да чекам некој да се врати од пинг понг. Некој од одмор. Некој од еднодневна екскурзија. Како и да е,треба да чекам. Сите шетаат само јас мувла фатив во Скопје. Знаеш?
Знам дека знаеш.
Ајт позченценценценценценценценценценценееценеценеце.

Еј драга моја
Кај си ма?
Оддамна не сум те глеала, читала, мањачела... не знам шо ми е не сум јас ваква : )
И? Ново има? Има, глеам и не можам текот да го ухватам.
Ја еве добра, фино си седам. Почна маалце по мааалце да иде угоре.
Ако!
Него не можам да учам, а може и нејќам.
АААААААААААААААААААААА муки мои најголеми.
Терет ми е бе нек си тит матер.
Негде прочитав дека со 19 години не си достоен да даваш совети.
Да, а?
Не дека ми се советува, али ало! Зашто па да не. Ај да си напунам едно четриесче па да се праам паметна.
А сеа ќути си дур моеш. Важи!
Нека цркаат сите а ја да се вадам.. Абе мааааала сум не ми даваат.
Ајајај.
Сањам свашта. Аугх! Гадничко мало више него пре. Би значело дека имам проблеми со совеста. Па имам.
Си признавам. Но, тоа е тоа. Ќе го поправам коа ќе можам. И ќе се осеќам лајт, претпоставувам.
А знаеш као ми тежи, нели?
И шо да ти кажам. Непродуктивно крварам. И ете, све ме пизди ко по обичај.
Али не секад. Иам и нормални мигови проследени со убав филинг дека се е океј. А ич не е океј.
И шо? Терапии мајке, терапии. Како сакаш сфати ме.
И не знам шо друго да истресам. Стварно периодов ми е у инспиративна апстиненција, а и не ми е ни прв пат али ај. И расположениево варира многу и така.
Идам да јадам роденденска торта!
Ај сеа чао.
Може ќе ти пишам пак утре ако ми текне да те посетам. А може и не.

Драга Кајги,

Денес сум преморена, физички сум за никаде. Имав премногу обврски кои ми ги натрупаа сите оние за кои тврдев дека нема никогаш вака да ме остават на цедило. ДЕЧКИ БРАВО! Не се секирајте средив се`!

Поздрав предавници!

драга....
Гледам слики од пред неколку години. Избледени, со куп настани после нив, со многу ликови - малце од нив луѓе. Слушам различни приказни секој ден, ми ја јадат психата, заборавам на себе поради сите тие плачења од сите страни, некогаш имав МОЈ живот - сега имам вреќа проблеми од други натоварени на грбот...
типичен предлог : да се смениме со местата за краток период, дојди ти на моето јас на твоето, да видиш ти како ми е мене!
- исто е, fuck!
... секој го боли нешто, не сите подеднакво, некој повеќе, некој помалце.
Заборавив како е да седиш со часови, да се предозираш со цигари, кафе и алкохол и да го мозгаш ТВОЈОТ личен проблем низ тиквето дури не ти се здосади и дури не најдиш некое решение кое некогаш можи и да не е решение. Ама безразлика дали прашањето "за живот или смрт" е решено, ми се допаѓа самиот чин на преоптоварување со самиот себеси, тој егоизам. Ако порано се трудев да го избегнувам за да не ме казни Дедо Боже, сега страшно ми недостига.
А денес, ги слушам само тие напатени муцина како непрекинато се жалаат за "рецките" што не ги добиле од нивниот партнер, за тоа како нивните родители им го скратиле џепарацот, за тоа како другарчето што седело на испит во другата клупа помалку научило а добило повеќе од нив...

- некој нема партнер за да гo изнервира затоа што денес не се јавил, ја нема ни таа лажна "Друга половина"
- некој нема родител за да му го скрати џепарацот
- некој работи за дневница од една кутија цигари затоа што не можел да се запише на факултет.
.. па пак се смеат и останатите немаат поим како им е.

верувам дека некогаш, нешто ќе се промени.
верувам дека повторно ќе ги земам уздите во свои раце
верувам дека повторно на грб ќе го ставам товарот таканаречен МОЈ ЖИВОТ
... верувам затоа што е време.

Dear ME, wait for ME

заминав јас, да си го живеам животот :)

Кара миа...
Идам на планина :helou:

ииии ќе заборавев да ти кажам дека те сакам и дека ќе ми фалиш маааааа:baeh:

драга
летово имам лоши искуства со кучиња :jaj:
мразам кучишта и такви срања. дај нека си им направат нешто на скитниците, не можам да се расправам поќе

Драга,
на скала од 1 до многу, колку е патетично да си пиеш сам дома? И притоа да се опиеш?
Ич не ми е гајле! :pijan: И утре ќе ме боли глава, осеќам од сега, и уште помалце ми е гајле!
Ако некој сака некакво признание од мене, нека праша сега, се' признавам. Освен, нели, тие неколку работи кои за жива глава не ги изговарам ни пред себе.
Ај, одам да си легнам.
o/
Н.

драга....
Гледам слики од пред неколку години. Избледени, со куп настани после нив, со многу ликови - малце од нив луѓе. Слушам различни приказни секој ден, ми ја јадат психата, заборавам на себе поради сите тие плачења од сите страни, некогаш имав МОЈ живот - сега имам вреќа проблеми од други натоварени на грбот...
типичен предлог : да се смениме со местата за краток период, дојди ти на моето јас на твоето, да видиш ти како ми е мене!
- исто е, fuck!
... секој го боли нешто, не сите подеднакво, некој повеќе, некој помалце.
Заборавив како е да седиш со часови, да се предозираш со цигари, кафе и алкохол и да го мозгаш ТВОЈОТ личен проблем низ тиквето дури не ти се здосади и дури не најдиш некое решение кое некогаш можи и да не е решение. Ама безразлика дали прашањето "за живот или смрт" е решено, ми се допаѓа самиот чин на преоптоварување со самиот себеси, тој егоизам. Ако порано се трудев да го избегнувам за да не ме казни Дедо Боже, сега страшно ми недостига.
А денес, ги слушам само тие напатени муцина како непрекинато се жалаат за "рецките" што не ги добиле од нивниот партнер, за тоа како нивните родители им го скратиле џепарацот, за тоа како другарчето што седело на испит во другата клупа помалку научило а добило повеќе од нив...

- некој нема партнер за да гo изнервира затоа што денес не се јавил, ја нема ни таа лажна "Друга половина"
- некој нема родител за да му го скрати џепарацот
- некој работи за дневница од една кутија цигари затоа што не можел да се запише на факултет.
.. па пак се смеат и останатите немаат поим како им е.

верувам дека некогаш, нешто ќе се промени.
верувам дека повторно ќе ги земам уздите во свои раце
верувам дека повторно на грб ќе го ставам товарот таканаречен МОЈ ЖИВОТ
... верувам затоа што е време.

Dear ME, wait for ME

заминав јас, да си го живеам животот :)
Едноставно нели, потполно се сложувам...Кога го читав се преплашив...Истиот сум и јас, истите срања и кај мене...Колку сме сите ние толку различни а толку исти..Страшно

ДраКа..
Се ишишаф :) и сеа се осеќам некако полесно и не ми е толку вруќина.
Сега само што дојдов од село, се растрчав малу игравмо фудбал и баскет у ливада :).
И ма..Тетекс изигра нерешено у Латвија :vozbud::olee::music3::icon_bigg:icon_mrgr и да ти кажам дека на 22.07.2010 ќе гори Скопје т.е Филип 2.
Ејјјј славам 3 месеци као што сум у врска со шмизличето..:wub::wub:
Ајт ча0..:back:

Сабајле у 8 иам финална презентација за Готиката а до никаде не сум, ни до пола :icon_eek:. Си останав у канцеларија на раат да си ја средам ноќва па сабајле директива на состанок ама веќе ми се спие а иам уште цен куп за куцање :icon_eek:. Сакам кревет :icon_eek:.

И облеката си ја оставив дома и ќе мора со маичка и фармерчиња да одам, не е најоптимално, малку ќе се изненадат ради смена на имиџ ама тоа е тоа, ќе се истера некако и онака сум уметник :).

Бар прсти да не ми се плеткаа коа куцам а и кафево не делува, ќе биде весело ноќва :icon_eek:.

Хеј кајгано (H)
Кулирам! Како и лета наназад нема да одам на некои спектакуларни одмори, туку ќе си зацепам на некој викенд накај село, да се одморам од Скопјево. Деновите ми поминуваат одлично. Скоро секој ден си се гледам со љубовта и се повеќе сваќам дека сум го направил вистинскиот избор :wub:
Повторно се вратив на играњето фудбал, ама кога некој не го бидува ств не го бидува. Се обидувам али јбг, не ме бива. Денес си го уништив и просекот од по три гола на натпревар :(
Иначе кајги, во недела конечно ќе излезам од Скопје. Идам до Велес за да ја возвратам посетата на твојот екс член Инфектед :icon_mrgr
Па убаво да си поминам! Чаос кајги :back:
П.С. заборавив да ти кажам дека имам мачиња, уффф какви се мали и слатки :wub:

Драгаа,
Дај намали го сонцево, неподносливо топло е..

ј0
Нема да ме глеаш едно 10 дена.
Ако не и јаче..
Фурам на одмор у Турција, у 5 тргам, така да, посакај ми среќен пат да не те одматам у јајце на око.
Јасен сум?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom