Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
драга, за инает ми е убаво
за инает локав вечерва
за инает ги спичкав сите пари на пиење
си го кренав носето до небото
...
за инает,
на сите.

Драга ...

ја на одмор, сите тука ... сите на одмор, ја тука, САМА! Ќе се вратат сите ја ќе треба да учам ... битни личности ми го забораваат роденденот ... интересно ...

ДраКа..
Знаеш дека имам најубаваа цура на светот, што си ја обожам најјмногу!
Ми приреди невидено изнедување..знаеш ти кажував дека пред 2 дена славевме 3 месеци као што сме у врска, и..другарките нејзини доаѓаат кај мене и ми викаат дека доживела несреќа и дека е у критична состојба, и јас целиот уплашен поверував..и отидов со нив у Скопје боштум у болница, и гледам ме носат у ресторан кај што излагаме со цурата..ја целиот вчудоневиден и ги прашуем што правиме тука кога болницата е одалечена 30мин, и слагаме од кола и шо ќе видам..на цурата ништо не и е, и ме чека у ресторанот со свеќе и шампањ..романтике ма :) .И за малу ќе ги убиев другарките нејзини,зашто таков стрес ми дадоа..што неможев да поверувам..но важно си пројдовме убоо ние.
Сеа имам опет гости..едни ми заминаја, други дојдоа :) ако ако нека биде весела куќата :) .
И по се излеа не ќе можем да гледам Тетекс :( у пм!
Ајт сеа..идам да те зрнам шо имаш нешо ново, и да идам да се туширам.
Ча0с:back:

Драга еве ме мене повторно
во последно време сигурно сум премногу осамена што ти пишувам почесто овде тебе
сношти се препив, се избудалив, и си дојдов дома . лежев на креветот и дишев брзо за да ми помине нервозата која што ја имав.
размислував на една глупа тема
и денес размислувам. Знаеш, драга, за луѓето околу мене. За оние прекрасните и оние скочените.

Да бидеш кул? – не знам, не знам како е да си кул
Си претпоставувам затоа што не сум добила таква етикета при самото раѓање. Тоа е нешто што се носи отсекогаш.
Не знам како е да му свртиш грб на некој, не знам како е да ги искористиш сите резерви на добрина и трпение што може да ги поседува човека и да се свртиш на друга страна.
Не знам како е да потпаднеш под туѓо влијание само за да останеш кул.
Не знам како е да се насмевнеш во најтешките моменти само за да останеш кул.
Друга кројка ми следува мене.
Си ги валкам рацете секој ден со различни срања и се трескам од земја поради прекинатите пријателства, поради прекинатите врски, поради донесените грешни одлуки. Си претпоставувам затоа што не сум КУЛ, ама сум своја.
Денес ме боли, и утре ме боли, и наредниот ден , и тој после него, ме боли подолго време, ми кочи, боледувам подолго се дури не ја искоренам болката од себеси, ама сум своја. Ама сум луда!
Сакам, мразам, обожавам, ветувам, си останувам доследна на ветеното, си останувам доследна на принципите кои по правило се згазнувале за да бидеш кул.
Не знам како е да прекинеш долгогодишно пријателство заради нечиј ќеиф, ама знам како е да се бориш за да го задржиш тоа пријателство
Не знам како е да му ја плесниш една на некого “преку светила” или да го свртиш и другиот образ кога ќе ти ја залепат една, само за да бидеш кул. Ама знам да бакнам наместо да удрам.
И сето тоа ме прави нешто посебно. И не жалам, за ништо не жалам.
Само , жалам затоа што на овој свет таквите душички завршуваат лошо.

отидов драга, ме чека поручек Кајгана и салата со домати
:)

U no wat?
За прв пат после доооооооооооооооооооооооооооолго време...I kinda feel fine.
And seeing how it's my fault I'm feelin fine it kinda gives me even more positive energy.
Знаеш онака задоволен сум од себеси.
Aint bad.

I'm much wiser now
A lifetime of memories
Run through my head
They taught me how
For better or worse
Alive or dead
I realize
There's no turning back
Life goes on
The offbeaten track

И стварно...life rocks.I wouldnt have it any other way.

Кајганке станат су рано остај шо станав туку и други испобудив уште сабајле ради мене и се извинувам јавно на особата , цел ден маки на работа нема време да поучам трофка . Чекам да си одам да одмарам и да учам не ми е денот како што треба ама се надевам дека попладнево ќе е убаво за мене и покрај тоа што велат по утрото се познава денот ... и друго од што е жешко ќе почнеме да се растопуваме веќе , што е многу - многу е !

Добро било на Палма Де Мајорка така ми кажаа :icon_lol:, а и нешто посебно не ме ни интересираше.
Освеже малку времево некако облаци има далеко надалеко, а и што да прави го разбирам не му е лесно ни него.
Се немавме видено долго време а и добро се издруживме, вечерва пак...
Треба да се видам со братучед ми за настанот што е планиран, не знам можеби е подобро и да не биде, хммммммммм сеедно....
Се видовме со другарчето што сакаше да ги/не тепа затоа што му кршевме шишиња, деца бевме :pos::pos::pos::pos::pos:, и кога вчера П. се прашуваше дали сме заслужиле, објаснив дека нема дилема за тоа дека претерувавме. Ама добар е сега добри сме и ние :icon_lol:.
Извини затоа што можеби, не можеби сигурно претерав. А и неофицијалната глупост некни што ја направив јас знам дека можи трагично да заврши за мене, и не ми изговор дека досадно ми е и дека не се плашам, едноставно го гледав како занимација.....

драга
надвор се истури. грмеше повеќе од 3 часа :nesvest:
сега ми е срам да ти кажам ама мене ми студи. облечен сум по долги после толку време.
инаку цел ден сум дома. имав гости ти реков-ми рече, во најголемите невремиња. ми мириса ко пак дека ќе заврне.
низ градов тапа, пак згора на се и времево зафркава..така да, вечерта ќе ја поминам завиткан во ќебе, гледајќи го филмот Парите се главни :pipi:
ај да те разгледам, па да ѕирнам и надвор шо има како има

Драга,

Се уште се чуствувам ко да се наогам на море.Го чуствувам и мирисот на врелото кафе и крофните кои се продаваа на плажата.Ги чуствувам и брановите и вкусот на солената вода од која многу се наголтав.
Важно се испеков ко рак.Друго не ме интересира.
И за на крај...Замисли да ставаш капки за очи на кокошка:vozbud::pos:
Aj ке ти кажувам нареден пат за тоа.Одам да одморам!

Драга Кајганче те напуштам на 10ина дена одам на Охрид на одмор !

МЊА ! <3

Киммм, душо! (:
Можда плановите не ми се одвиваат баш ко што јас сакав.. се` шо ми остана е да се надевам на чудо. Сите, буквално СИТЕ можни опции ги искористив. Останаа оние шо најмалце ми одговараат, али ок е.
Доста јадев бед. Шо да праам, во замена за тоа си најдов друга занимација (: И се почиња да ми паѓа од небо!
Многу убав ден денес, иако времево не сија баш. И синоќа беше убава вечер, само музиЌето и јас..
Ама да, време е малце да летнам со мислите во некој друг правец.
Уствари сакала-нејќела .. :) хм хм.
До следеЌа десилица.. buh-baaai !

Драга Кајги,

Многу се нервирам кога ќе видам дека Крстот пак не свети ко што треба. Да знае овој Љубчо како му редам се по список има да му стемни. Има комарци денес и ме нервираат. Ууууууууупс некаде удри гром, срце ми застана, а јас наредена ко албанска снаа сум се истопорила на тераса и се ми е рамно до Косово. Ептен се вознемирив. Џабе пишувам вицови за плавуши кога очигледно рамен ми нема. Сега вредам ко 10 плавуши :pos2: Шит, утре е понеделник. Треба да завршам многу работи за многу кратко време. Треба да допишам и да предадам 3-4 буџети. За мерак ќе бидат проективе и што е најважно ќе има пари. Пијам чај (баш сум ко у чаршија :pos:) и уживам додека ми помине мрзата која ептен ме здрма последниов саат, изгледа ова ќе остане за утре. Среќа комшиите едни се на одмор, а другите се спремаат да идат. Раат ќе бидеме некое време. Кајги не ми се верува, додека ти пишувам јас тебе, две комшики оговараат под тераса :pos: ц ц ц кај отиде светов :pos: :pos: :pos:

Ајт поздрав Кајги

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom