Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга К,

Никој за никого нема време: родителите за децата, децата за училиштето, даскалите за децата, државата за граѓаните, граѓаните за шалтерите (годишен одмор треба да земеш за да извадиш некаква тапија оти сите институции со шалтери работат во твоето работно време), роднините за роднините, пријателите за пријателите. Каде отиде, бре, луѓе, толкаво време?

Ако никој нема време, тогаш излегува дека живееме без време. Односно, ние сме мртви, затоа што само мртвите немаат време: во еден канонски текст стои прекрасна формулација за смртта: „Кога ниту ти ќе бидеш во времето, ниту тоа во тебе“. Значи, мртви сме. Немаме време да помирисаме како мириса косата на љубената, немаме време да го пофалиме фустанчето на ќерката, немаме време да појдеме на гости кај роднина, немаме време да ја прочитаме писмената на синот со која добил пофалба. Тие мигови никогаш повеќе нема да се вратат. Ќе плачеме по нив еден ден, ќе ги бараме, ама ќе ги немa...

-Венко Андоновски.

Последно уредено:
Чувството кога ќе фрлиш око на некоја глумица, и сега и ги гледаш сите серии и филмови што ти искачаат на IMDB дека во нив глумела, независно дали имаат добар или лош рејтинг и се нервираш кога некој од тие филмови и серии не се ни достапни за гледање.. Све манијачишта еј :нинџ:

Чао, математико...чао
400 евра појќе во мој џеб.
Олку луѓе за роденден не ми честитале мајке ми.

Opa masala koleskeee ajde ajde za arno za ubo neka e :D :D Pa od zastedenite 400 euraa da pocastis nesto u letnata sezona :D

10371461_643690442381885_3186304440005978285_n.jpg

она кога неколку пати во низа те паѓа на испит ВОЛ од професор иако солидно си напишал и си мислел дека има за некоја обична шестка барем , а ќерка му ти била генерација и ја знаеш која ебиветарка била и колку си немала врска од животот и ја пуштале лесно да пројде по сите предмети по системот "лижи тука гз да не го јадеме" .

Сепак , да не забораваме каде живееме.

Слави пресно цариниче, младо пастувче, вредно вмЛовче роѓенден. Постарите му колеги се договараат што да му купат за роденден.

- „Да му купиме некој најнов модел на VW голф?"

- „Шо ќе му тоа? Минатата година си купи Туарег."

- „Да му купиме нов стан тогаш, негде накај Кисела вода, тамам блиску Грујета?"

- „Абе не! Шо ќе му тоа, пред 6 месеци си купи голема куќа на Водно."

- „А да му препуштиме водење една дневна смена на царина?"

- „Ууууууууууууу! Многу би му дошло."

Најмногу се нервирам кога сум со Џенифер Лоренс и коа ќе ми ѕвони Миранда Кер. :mad:
Разбуди се чоек треба да полагаш...

Туку дојде денот, почнувајќи од денес па се до максимум 1/8 (иако најверојатно до крајот на групната фаза) Англија е најјаката фудбалска репрезентација, она е Господ додека сите други се обичен народ, додека играчите на Англија седат на врвот на Олимп пиејќи амброзија цел свет треба да им принесува жртви (тие жртви да се играчите на другите репрезентации), ако Англиската репрезентација би била човек, тогаш таа би била склоп од Алберт Ајнштајн, Достоевски, Хичкок, Никола Тесла, Мајкл Џордан, Лионел Меси, Роналдо, Чарлс Дарвин, Марија Кири, браќата Рајт, Дан Близериан, Адријана Лима, а сите ние останатите сме спојка на Џастин Бибер, Ники Минаж и Роџер Брадрс. Таа е колевката на фудбалот поради тоа головите треба сами да им идат, они се едни и единствени сите треба нив да им се покориме, како е можно сите ние да замислиме финале на големо натпреварување без Англија. И најбитното од се они се НАЈПРЕПОТЕНТНАТА НАЦИЈА НА СВЕТОВ!!!

Последно уредено:
Две работи:

Прво, лајкот ти е само за првиот дел. Да му го јадеш газот на Руни.
Второ, и тоа не ти е точно, исчистив се на колоквиуми. :cool:

Na sekoja strana pocnav da iam ignorirana sodrzina hahaha :-D
Mi se spie ama ne mozam da spijam.
Aj ke probam da spijam :-D
Aj cao :-D

Cekaj da ti spodelam vicot denes so se smeev.
Sto i vika spanska krava na trevata?
- Ќе те паса :-D
Sum se iznasneala za cek zuvot da znaes hahaha budali se lugevo :-D

Драга,
Вчера си ги заборавив/ми ги украдоа наочарите што си ги најдов на плажа пред 2 години :place: Одамна немам ништо заборавено и ептен ме погоди :place: А се вратив после 3 минути на истото место и ги немаше. А имаше и друга кола во близина. Мамето. :place: Не дека беа некоја марка или многу добри. Дури и пукнати беа на 2 места. Мислиш никој нема да ги сака такви, ама не. А беа единствени што ги имам. И не ми се купуваат некоја шкљ марка наочари. Кога ќе купам ќе купам асални (читај РејБан :D). Ама сега нема да биде тоа сигурно... Оу уел. Ќе си носам капчиња летово :unsure:
Верверичкиве ми се многу интересни кога не ги замараат кучињата :D Ги гледам како неуморно пробуваат да им ја украдат храната на птиците :D И си се засолнуваат од дождот на тераса :D Паметни се бе. И многу многу упорни.
Понеделник кучкава иде на тешките дроги :( Душа....
Јадев смокви :D После мнооогу години. А баш ги мислев пред некое време....
Бандерата е скоро готова иначе. Може ќе биде готова годинава :coffee:
Темава некако има многу цитирање за тема со правила за не-цитирање :P Just sayin'....
Се прашувам што ми се спрема за роденденот :свиркам:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom