Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
доде, пуше ми се трева.. најозбилно... оддамна немам пушено... и да: после та кампања на кока кола за пишување имиња на етикетите, по истите стапки почна да оде и Нутела. знаш, питам се само кога ке почнат да печатат имиња на тоалетните хартии... и да: имам неколку имиња шо би сакал да ги видам на тоалетна хартја ;)

Драга

Се осеќам ко да ме силуваат.
Фамилијарно, социјално, образовно и физички .
Како до лакт да се во мене, ама би им го земал и до рамо.
Пичка им матер, драга.
Ама не ги прекинувам, пошто сум глуп.
Можда таму негде, потсвесно, сакам да ме дупат у мозок.
Пичка ми матер, драга.

Драга, добро е не беше ладно денеска, па потчав малце се изморив но нема врска. Утре сум дома цел ден, ќе одмарам и ќе гледам филмчиња (ако не ме фати мрза). Сакам да врни дожд утре :love:

Вечерва во киното се прикажа документарен филм за старото охридско кино и тоа е втор филм во кој и покрај другите раскажува дедо ми како дел од историјата на тоа кино. Работеше од 1954 година до 1995. Интересен беше светот кој го прикажуваше филмот и луѓето во публика се присетуваа со насмевка на сите настани што беа раскажани. Внуката на основачот на охридското кино кажа дека најмногу публика што некогаш се собрала да гледа филм, било на Снежана и седумте џуџиња. Се тепале да земат карта за филм на Чарли Чаплин, а за Тарзан и вестерн филмовите улицата била целосно блокирана. Јас ја фатив последната успешна ера на новото кино кога се прикажуваа Титаник и Бетмен и Робин, а последниот аплауз го слушнав на крајот од Мумија 2 кога типот ги спаси со воздушен балон на врвот од пирамидата. Џабе сега и синеплекс и минеплекс, и 3д и 7д кога ич не ме пали новата технологија, а згора на се, аплауз после завршеток на филм е изумрена работа. Вуди Ален убаво го прикажа ова во Midnight in Paris, сите сакаме да се вратиме во некое друго време. Во уметноста секогаш "порано" ќе биде поубаво од "сега".

Се' зафатени и растрчкани луѓе у пм - нема кој ајвар да направи. Останавме без зимница годинава :eek::place: ! Тешко иначе мала, тешко. Арно ќе одам во сабота до БГ да си се изжуркам малце и да се оттерасам од секојдневиево кое во психата ме боде .. :coffee:

процес на изолација и надоградба

веќе не функционира стариот одбранбен систем

не за долго

Ја сакам пријателу,повеќе него секоја жена во светов,секоја најголема креација.Ја сакам повеќе него секоја родена сестра или брат.Без нејзе не би можел,воопшто во целито мој живот,а сега го живеам.Без нејзе,без нејзиното име,надимак во секојднивиот мој живот,никој не ја спомнува,освен јас.За нејзе прашувам кај секоја познаничка,пријателка,дечко,бивши....Сите тие знаат повеќе од мене,можело и ова се случи?Јас што знаев се за нејзе,што бев се за нејзе,сега ти знаеш повеќе од мене...Е до таму дојде пријатели мои,да се откажам од мојата сестра/љубов за 5 чаши виски и исто толку алкохолни пијалоци на буквата В....Ова изгледа како да е од МР.Џамбазов,но не е така,тоа е токму од истоеминиот мој идол...Авиридерчи

Tajze или Тајзи како се изговара имаше феноменален концерт пред прилепската публика,ууууупс пред дечуленцата. Онаква детска радост не паметам уште од времето кога одевме во прво одделение на екскурзија. Раце горе, весели деца(максимум до 7-мо одделение) играа во ритамот на песните а овој мртов озбилен им рецитира-Парите се како дрога, после нешто како жена ако не ги работиш ти бегат и најпосле гасат музиката и одат само овие две реченици на рипит, исполнети со детски хор во позадина :facepalm:

Ај во наше време ја пеевме како кучето мое и ја сфативме ко пораснавме. Во таа песна имаш подлабинска метафора бе, овде шо не ја бива не ја бива. Капак на се, со четири души обезбедување го носеа до кола. Деца трчаа, сакаа да се турнат, да го погалат џоа Бибер е мамата. Радосни беа, но ме подзагрижија тро од тро.

1375819_641987122515862_694862181_n.jpg

Кајг шо да ти кукам веќе, ај демек се средив... Али оваа досада веќе не се трпи... ќа си џокнам шприцот вчело и ќе се напрам лом... па да ти ебам шо ќе беше ова, во 1200 души место се осеќаш сам, онака, немаш заедничка фреквенција со никој. Поточно, сите мислат дека имаш, а ти си камелеон во ова па никој не те препознава, јбг... се дешава...
Друго, со надеж дека ќе ти пишам почесто, го искасапив кабелот од мрежата, никако мрежа да добијам... 2 саати го преврзував ова она, нејќе бе... а овие сите сакати сите си легнуваат во 12 сатот нема ни кого да прашам дали воопшто има мрежа или си го ебам мозокот за џабе... Абе бош работа бе, бош работа.
А да, и неможев да најдам батерија за далечинското за да си ја направам сијалицата (уствари најдов али за 300 денари ќе си купам и далечинско датиебам... )
Озвучењето го средив колку толку, пак еден излез од системот отишол упм, незнам дали да ги чувам паралелно врзани на еден (некако не е тоа тоа) или да го правам, ИЛИ да најдам адаптер (уствари може трафото од системот да го искористам) и да го спукам моето појачало од 3та средно што е само склопено и не е ни пробано.
Бев на некоја бош презентација за картици ау ова она, ya know, play their game, изигравај наивен иако не е се така розево... Не се бунев пошо баш и не ми беше гајле. :D

Незнам што друго да ти кажам, одморив убаво онака и ко за инает утре одам дома :( не сакам дома, што барам дома... океј можда да си дособерам нешто али пак, не ми се оди.

И нешо скршено да го составуваш цело време и тоа не е работа, дефинитивно. Значи нејќе, порцелан, го лепиш па пука на друго место. Па по потрага по „нескршени“ работи, пак слабо оди, некако ги нема. Ненене, проблемот е до мене, изгледа предолго го бркав тоа совршенство од „некој друг“ јас и кога видов дека тоа постои само на лист, дека се е теорија, прекинав да го барам. Сега, сега гледам дека сум несовршен и пак тоа ми смета, гледам дека нешто не оди пошо сум несовршен. Али и не треба да сум совршен бе, нема да сум интересен така :D

Now I guess I'll go to my room, light a candle or two, put on some music, do fucking nothing and fucking complain about it. Or no, I'll just do nothing...

A možda samo blesav što večito budan dremam
i serem koješta, serem tamo gde čuda nema.
Al' čudna neman ipak mi sela na dušu večeras...

кајгии сигурно и ти имаш поминато некоја вечер на излегување како што имав јас денес и сигурно знаеш како си имам поминато : испадната и келнерот само ти ја полне чашата со вотка и тоа дупла а во позадина ти ги свират и пуштаат песните кои те дираат длабоко е така кајги знаеш како ми е сега и знаеш како си имам поминато :) и кајги ајде пак ќе те замолам шепни и на една особа дека ми недостига премногу и и прачам безброј бакнежи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom