Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Моментот кога Google ти честита роденден! :X3:
0a381621bce30f50037d987f3470927b.png

Повели Драга, да се почастиш...:pipi:
six-layer-chocolate-cake-33-600.jpg

Драга Кајгана,
Како и секогаш, па така и денес да го прокоментирам времево. Колку е прекрасен денов. Надвор е сончево, се надевам дека сега сонце грее и во моето Скопје.
Се чувствувам среќно иако нема некоја причина за тоа. Се чувствувам исполнето со позитивна енергија, па затоа реков тоа да го споделам со тебе.
Тука во Гостивар е се поинаку, местото за мене е ново, нови се луѓето, се ми е некако чудно... ама добро сепак тука сум само месец и пол, си се утешувам дека има време и ќе се навикнам :)

Но сепак постои една работа која секогаш ме дружи тука, а тоа си ти Драга Кајгана :)
Освен тоа сакав да станам модератор на некој твој под форум, ама ништо... знаеш како рекле повеќе среќа наредниот пат. Но тоа не е битно, затоа што сепак тука, на овој форум стекнав голем број пријателства.

Жал ми е што најпрво на форумов се претставив како малолетен, жал ми е што објавив слика со јадење кое не беше мое, но и јас самиот не знам зошто направив така. Многу Кајганџии ме запамтија како малолетен и непосакувана личност, иако тоа не е така, зошто сум полнолетен и сум навистина пријателска личност.
Но сепак сум многу среќен затоа што е многу поголем бројот на Кајганџии кои останаа иако анонимно, но сепак пријатели со мене и дознаа дека јас сум навистина една голема пријателска личност.

Се надевам дека моето позитивно расположение ќе продолжи :)

ДК,

Изгледа не можам да избегам од песнава. :P

Прво, пред околу две недели седиме со другар у кафич на кеј и едно од циганчињана што просат застана пред мене и почна да ми ја пее, очекувајќи да му фрлам 10че за тоа. После, пред десетина дена одејќи накај дома проаѓам покрај една кафана, кога слушам од внатре свири песнава.

И сега додека седам и го пишувам ова, слушам има свадба негде у близина и пак истата песна. :D

Д.

Си имам снаа за братучед...Рипна и тој во тавчето :pos:Ајде,со срека нека им е...Пресрекна сум за нив. <3

Драга,

Многу работи и нешта се менуваат, но некои остануваат. Засекогаш. The mind is tricky and fucked up thing.

Имај убав викенд.

Ете, и јас настинав.А знаеш ли колку се нервирам кога ќе ме фати таа проклетата настинка?Ама нејсе, ќе си се напијам некоја ракиичка и после одам на рок свирка да се расположам.И ќе се опијам вечерва, е така да знаеш.:P

Ме боле курот,газот ме апе,не сум седнат цел ден,алергија ме фана.....чипсот смрде изглеа рокот му е при крај,едино кока колата ме крева......ама така е .....

пичкин дим....и оти пцуењето асоцира на агресивност сварно незнам.ја ептен сум фин....говорна дисциплина бре......

и овие 2 дена наместо да се одморам максимално ме умреа......сеа фале да ми речат чушки за пинџур да лупам......ебан свет

Арно се исрала сред естаблишмент, ама тоа шо си пишала на фејсбук, ќути таму затоа што тоа нема да и го заборави градов. Како го зализгале тоа лајното во гужвите на плочки коските му ги искршиле :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:, сликал некој ненормален :icon_lol:.

1239409_396833960444433_1030973249_n.jpg

ДК

Цел ден во работа го окукав, сега преведувач изигрувам али за арно нека е само :)
Таман реков ќе трчам, инсталирав Runkeeper, средив плеј листа за трчање времево ме пресече во најубото и се истури :(
Денојве треба до главниов град да одам и едвај чекам да бидам искрен. Планирам да работам уште 2-3 дена и да му кажам на газдата да не ме бара 1-2 недели барем, а можеби и подолго оти мора да одморам малку и јас, да ги завршам обврските на факс и да земам конечно дипломата, а и уште 1 куп други битни работи низ скопје чекаат :)
Инаку кој знај шо ми текна пак ја читам Chaos -James Gleick веќе по втор пат па се надевам дека ќе навлезам подлабоко во оваа теорија иако со вакво читање само навечер пред легнување по нецел час ќе ми треба многу долго време :свиркам:

Цел ден перење,и чистење. После враќање од одмор се разбира.
Понесов за таму на лепог Јадрана неколку книги и си ги вратив непрочитани.
Џабе таа тежина-пола кофер.Само назад по пат пола од „Скакулци“ прочитав во автобус а таму ништо, еве и зошто.
Кај се видело да иде читање книга и голи нозе во околина.што не иде не иде,
а не да не пробав,ама не бре книгата во раце очите бегаат лево-десно.
И видов-невидов,баталив и после удрив и на сликање.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom