Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
ДК
Денес мн рано завршив со работата, вчера се помачив малку повеќе за денес да се извадам со 3 сати само на терен и да ја киднам домче :)
Малку одмор од се до утре , малку да размислам за некои работи, да прочепкам по дипломската и ако ја стигнам до утре да ја пратам на корекции.
Колку само ми годи болката после добар тренинг, не за џабе е NO pain No gain :D
кулирам со Енигма, голема енигма разбираш е :unsure:

го промашив автобусот сабајле у пм :facepalm:
сега да си пријавам отсуство, се гледаме привремено преку мобилен, а за 5-6 дена ќе ти пишам пак, in the meantime stay cool
убаа таа

Isn’t a person just a collection of their mistakes, and also their, kind of, undoing of their mistakes? I mean, what else are you? You know, you’re always…you’re always just the reaction to the bad parts of yourself, I think. And I think that’s what is kind of like, a driving motivation behind any human being that’s…who wants to continue to grow and live life. ‘Cause they’re looking at their flaws and trying to, go beyond it. And I think that a person, you know, essentially dies when they think that they found themselves, ya know? Unless you want to admit that you, yourself, are not an individual, and are just part of a whole…movement of ideas, and thought, and culture, and humanity and, furthermore, the universe, and everything -- unless you really feel like that, and you’re walking through walls, you know, you are always trying to find yourself. And it’s usually a person who believes that they’ve found “the answer” -- found “the end” -- that there actually is a psychological end. And then what’s the point of, you know, doing anything after that? - Micheal "Eyedea" Larsen

:cuc::cuc::cuc:

why do people like this one die?

.....
Не ти доаѓав често, да не речам ич, ама ќе се потрудам да бидам повеќе тука од денес.
Навистина, кај и да одиш, на крај ќе се вратиш на местото каде што ти било најубаво...

На страна тоа, денес е пак петок, денот што едвај го чекав пред некои 4-5 години, го славев како празник и го чекав со душа, да излезам, да се видам со пријателите, кои патем ги имав безброј...
Па немаше ден да се вратам разочарана.
Дури и на мои 16 години, кога одев на Џуниор забави и во 00 бев дома, поминував подобро од сега. И до ден денес ги паметам тие денови како вчера. И се би дала да се вратат.

И со друштво од 30 луѓе немаше расправии јас сакам ваму, ти сакаш таму, мојот симпатија е тука, ти намерно сакаш онаму, како сега двајца и очи ќе си извадиме кај да одиме. И се нешто се сфаќа во негативна смисла, се некој ти љубомори,се нема вистински пријатели, сите се исти покварени, зависни, злобни...
Одиш некаде за да бидеш виден дека си таму, да се чекираш 9 пати, да се сликаш 109 пати за на 3 албуми, па уште 70 пати во ВЦ и замина вечерта.
Не знам ни што се троши енергија и пари да се носат вакви диџеи, онакви ѕвезди кога никој ни слуша ни гледа подалеку од носот.

Времето е она што се промени или луѓето?
Јас пораснав или можеби уште живеам во детството?
Или можеби замина во неповрат заедно се.. И добрите времиња заедно со добрината и оргиналноста на луѓето.
Среќа имаме што сеуште сме различни на фаца, па може да се разликуваме....

Драга,

Не дека ми е мило некому да му се случуваат лоши работи, но мило ми е ако тоа барем ги натера да сфатат дека не е убаво да се потсмеваш на луѓето, да се замислуваш којзнае колку поспособен од нив и да кажуваш понижувачки зборови за нив истовремено преценувајќи се себеси. Епа во иднина нека се подзамислат малку пред да го сторат истото.

од сожалување да ти ебам светот.....не го прај уопште бе грдо е. од сожалување му дава преку ред,од сожалување пие кафе оти бил сам,од сожалување му вика убав си.....

На шо налетав еј,мислам дека исус го пратил баш кај мене......ми вели а прочитал библијата,и почна да ми расправа булшитови......па ако господ така сакал бе да се молиш шо кур цепиш дрва како улав цел ден за мочани пари ?! :tapp:

испрани мозоци.....

осеќаш негативна наелектризираност ? е тоа е од курвата по хемија :pos:

Ако доволно долго набљудуваш што се дешава на некоја скопска центарска улица, ќе видиш колку многу народот живее во погрешни приоритети и неизживеаност, според тоа колку многу се фенси. :)

Ќе видиш и многу други работи, ама за тие, другпат, да не испадне прегенерализаторски. :)

Копнеж.Тоа проколнато,илустративно чувство на еуфорија,на глад без желба за ситост,чувство на порив да трчаш а имаш затворски синџири на нозете,посакуваш да си слободен но ограден си само со ѕид а пред тебе е само еден излез кој води кон Дантевиот деветти круг на Пеколот.Ахххх...еднаш,само еднаш Драга...мерак да ми помини.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom