ДК
Во 3 дена ми се промени животот колку на некој во 100 години. Ни сам не сум свесен сеуште што се случува и до толку се е искомплицирано што незнам дали да се радувам или да тагувам.
Втор пат во мојов живот добивам 6ка и за прв пат да се радувам бидејќи со тоа завршив со сите испити, па редно е дипломската.
Ај што бидна факсот туку во рок од 1 ден добивам 2 понуди за работа и тоа од професори, едната во мкд, другата за надвор од тука со преинтересна плата али и преголема одговорност. Дури и потслушнав инфо дека сум имал шанса и државната работа сум бил доста високо котиран и неа да ја фатам од пред недела дена што аплицирав. Сега сум со измешани чувства и за прв пат уплашен како да изреагирам, прв пат незнам како да ја одбијам еднава работа, на кого да верувам и дали да одам надвор да работам на таа работа бидејќи ќе биде во доста комплицирани услови, глава на тимот треба да сум јас одговорен за прескапа опрема и работа каде се вртат огромни суми така да нема место за кикс во никој случај и целата тежина е на мене така да трудно што би рекле бугарите ќе биде и тоа многу. Секоја нуди поволности и загуби, нешто ќе мора да се жртвува сакал или не ќе мора да одлучувам премногу брзо, а дали правилно и паметно ќе видиме, пред се се надевам дека ќе добијам поддршка од оние кои ги сакам и се околу мене иако ќе морам да бидам доста долг период далеку од нив

Пред се се радувам од една страна што професорите стекнале толкава доверба и сигурност во мене да ме бараат и да ми нудат толку одговорна работа, значи ќе биде инжинер од мене
Andrew Братко 3 месеци одлежав во кревет за иста повреда како тебе на отскочен зглоб здобиена во баскет при доскок, болките се страшни особено ако е многу оштетена така да само одмарај и чекај време да си помине да се залечи повредата...ајде со помин нека е.