Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Вечерва додека седев на клупа и чекав да ме собере друштвото за излегување, сфатив дека јас всушност тоа и правам цел живот - чекам!
(Настрана ваквото чекање кое ќе треба некој ден дополнително да го помислам или пак да применам едноставно решение и да го наместам саатот 15мин назад зашто онака се нервирам кога не сум стигната на време и покрај тоа што знам дека никој друг ќе нема дојдено.)
Поентата ми беше дека мислев на друг тип чекање. Нешто што јас си го викам трпение - спасение и за кое сум добро психички истренирана, а кое тие околу мене го парафразираат како -чекам да ми падне од небо. Сеедно, и така никогаш не сум била човек од акција. До душа во моментов не ни имам нешто што ми значи и за кое би сакала да се борам. А тоа и е мојот проблем во основа. Празно ми е ептен. Али ај...
И ако не си најдам некоја обврска за кратко време ќе го изгубам паметот -буквално. Два месеца на распуст и си насобрав повеќе нервози и негативна енергија отколку преку целата година на факс.

Ако се запишам на факултет Драга Кајгано, it's time to get my shit together and grow up. And by that I mean, stop playing LoL as mad gamer on ecstasy.

Драга Кајгана, првпат ти се исповедувам тука. Ме мачат многу работи. Последно што дознав е дека од бездомник се станува милионер, но никако да дознаам како, дали погрешно ги перцепирам работите како и оваа статија?? " Како сонцето наеднаш да ја осветли, чудно но како шолјата да ми зборуваше " исчисти ме ма, труе цело веце". Го знаете она чувство кога сте свесни дека морате да направите нешто што несакате? "

тоа шо никогаш нема да го имаме.....

станав у 3.....шо ќе ти кажуам дарк кинг се знае пред време :icon_lol:

Животот почна да се движи во права насока, а јас правам catch up. Yay! :LOL:

Драга,

Едн пут кд ми раскина девојка имаше осеќај дека ќе умру а после тој сфати дека како и да е, кд тг ќе умру па сга ме боли кур за њума.

Поздрав

Сега му ја разбирам болката на Екремчо.

Има некој наш(а) во Софијава, пукнав од досада :(

Passed down to you...

Чувството кога последните денови не си ни-за-што, кога патувањето ти трае пократко од очекуваното, кога стигнуваш дома, едноставно ги фрлаш куферите и се џапнуваш в постела, кога сакаш да кажеш „ми недостасуваше“ ама немаш повратен одговор (пошо нели, тоа е кревет и перница), коа ќе се отрезниш од испиено вино после бурна вечер... И коа ќе речеш, ма дај гонете ми се у курац, сакам да поќутам малку.

Дома. Беше пред месец и кусур како вчера. Не би го нарекол како постојано прибежиште поради мојот немирен дух на трагањето на промени, но би го нарекол како сигурно прибежиште. Во дадениов момент ми е повеќе од потребно.
Летово беше празно се` на се`. Можда поради слабата сезона. Ќе да е тоа. Или па научен од минатото лето каде коцките не можеа подобро да се вклопат. Не дека кукам. Ама доста празни одови имаше летово. А можеше перфектно да биде. Али шта чеш. Битното е имаше еден вид на претумбации на периоди. Душевна храна во изобилие. И ко шо вика Суси во еден предновогодишен пост као демек праење планови за промена. Која црна промена бе, робови на нештата постануваме лека полека. Но ќе видиме. Не ветувам.
Црногорците оваа година може фино лепо да си земат охридско државјанство. Бар оние кои работат по шалтери. Такса за ова, такса за она, струи, сим картички, евро по евро и ете ти туризам на ниво дивљи запад.
Стоки.
А вода не можат саглам да дотераат. Башка нозе им се пресекоа од 2-3 грмотевици и еден поебан трансформатор. Пали гаси, кажди ден - ко шо викаат русиштана на плажа. Тоа е. Ме разочараа.

So says Saladin..

Вчера и` реков на другарка:" Нејќам да те видам никад више у живот." Периодов ги очекувам додатните женски драми од типот на "одбери ја таа или таа за искачањето, не можеме и двете да ги викнеме" и "таа била лошата, штом и викала на оваа дека нејќе више у живот да ја види и ладно си отишла".

Рецимо праиш поента составена од 5,6 "делчиња", а соговорничката се фаќа за една од потточките ко да ти е главната и единствена поента. И после почињаш пак од почеток да ги објаснуваш, набрзинка за да не те прекинат. Ја нејќам да се карам. Следен пат само ќе им напишам на луѓето, така нема да ме вадат од контекст земајќи 10% од тоа што сум објаснувала.

Жал ми е, ама и онака немавме повеќе допирни точки со типката (се сменивме и двете), освен што сакавме слични филмови и книги ... што кога ќе размислам сепак е голема работа.

После со кајганџиите топ беше, нека извинат што не им ги донесов другарките што ги најавив.

Кајганче!
Спарново време опасно ме напаѓа, не ми дава од кревет да станам мме.
Вчера - доста нови познанства, убајни! :pipi:
Друго, си открив уште 700 слики во друг фолдер на апаратот :icon_lol:. А се прашував дали сум сонувала или стварно сум го изнасликала Монте Карло... :))). Времево се мачи да заврне како јас што се мачам со дипломскава. Уште не ми зализгало пишувањето како што очекував, ама мора да го биде кај и да е!
Додека ја глеав рекламана за кошарка, се ежев и солзи ми надоаѓаа. Дали е стварно толку добра или до мене е, иам вишак емоции?:cautious:
И ми се иде во кино, онака ептен :).

Кајги сериозно сега, 29 степени во 11 навечер, со 75% влажност на воздухот? Преку ден исто но 35 степени. Нема дожд од Мај ! Не се трпи ова веќеееееееееее :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom