Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Интересно ова што заврна, олади малце собава. Се диши. Ама ние метеоропатите што да правиме? Цел ден ми иди да си ја треснам главава од некој ѕид, и да ја снема.
Се изнагрми, па сонце, па дожд. И така три четири пати. А знаеш што е најлошо? Во мојана соба сум го заборавила прозорецот отворен. Цело биро, чистите алишта, навлаките, а и најлошото (од братми гитaрана (Можи ја му сум крива шо ја остава тука)) утоп е. УТОП. Паркетон до пола соба воден, оди бриши ти сега а глава ти прска.
--- надополнето: 17 август 2013 во 18:27 ---
И... ми фали бе...
глеај колку е сладок :(
1.jpg

Драга Кајгана...

... ја пуштив песнава и одма надвор почна да треска и пука нешто. Се осеќам ебано јако!

кајги, гледи и пржи си мозокот...

P.S. да беше loop-увано повеке време, подобро ке беше

кајго излегов 2 саати од дома, оти не работиш оти не помагаш дома само шеташ-> не се замарам
се брукам на фб цел ден заради една особа -> нема гајле не се замарам,таа губи
3 дена звонев кај братучед ми да видам шо пра како пра, не креваше, денеска се јави кај сте не сакакте еден денар да потрошите да крените телефон стегнати циции -> не му е првпат не се замарам]
уствари не се замарам баш, можат и така сите у курац да одат, се бројат деновите шо е позитивна работа :)

Драга,

Еден комарец ме утепа од касање, цела десна рака лом ми ја стори, од рамото, па се до прстите. И како сум го вчопала на крај за крилјата, маме му е*ав, со мерак меѓу прсти го стиснав, да видиш бре колку крв ми исцицал. Он на мене бе...

Ај сега у фрижидер по ракија за да не се чешам...

ДК
позаморен не сум се чувствувал одамна, станувам се понервозен од ден на ден што не е доста својствено за мене. Се повеќе страв иам што за факултетов што за други срања во мојов ебан живот. Многу соништа ме мачат секојдневно и поизморен станувам од тоа што сум бил пред да легнам, ако може да се каже дека спијам за тие 2 и пол часа. Понеорганизиран не сум бил никогаш, стварно незнам што ми е, бидејќи речиси секогаш живеам по распоред и не давам многу на случајности.
Ај нека е за арно конечно и дожд да капне после месец и пол, ко во пустина се чувствувам да живеам.

Цел ден вртење резолуции од синоќешната пиенка на Жељко и потсеќање на (по)стари дешавки и запознавања. Абе народска и крајно харизматична фаца, тоа ти е :D. Иначе сношти почнавме бавно и се топевме како сладоледи, ама завршивме ватрено и жустро .. Како и во многу други ситуации во животот. Прв пат иначе толку да ми се виде сладок штокот (на гостинот морав да го дружам, а ме поеба на крај), ептен се лзгаше, не знам до што ќе беше ама здрава работа. Иначе овој струмички домазет ќе го правиме бре, боже божееее :pos: .. Киниса будалата, толку. Веќе и мајтапот не ни фаќа, озбилна е работата до тој степен. Али ајде, ако му е нему убаво и нас ни е.
И да, УТД си ја отвори сезоната со (неочекувано) убедлива победа. Сеуште мислам дека е играчки тенка екипата во средината, ама ајде .. Победата е преслатката за да мислиме на тоа. Белким ќе не израдуваат со некој до септември.

Фотка на денот ! :нинџ:
999432_725095850863967_977284169_n.jpg

денес пак читав една книга,поточно почнав да ја читам вчера,
и замисли јас цел живот си мислев Корчагин е нашиот Раде, а тоа да ти бил
некој си Павка,односно Павел од „Како се калеше челикот“ од некој си Островски, а јас не оти не знам како се кали челикот, а сигурно и повеќе знам и од самиот тој некој си Островски,па малку ли сум им калел на моине паланчани штемајзи правени од арматура 26мм или на кумановци сатори правени од лиснеста пружина од стар автомобил, е оваа како се калеше челикот требаше да ја читам пред 45 години ама ја да сум ти бил по читањето тогаш немаше да останам на ова да калам челици 40 години.
(туку некаде ќе клатев врата и ќе гледав како други мават со чеканите)

Остарев дур ја чекам сестра ми да се прибере, ја остаив, изглеа времето и` дошло за први љубови.
Успат ги ислушав сите песни што ми параат душа и сум ги избегавала долго време.
Уствари, не знам што уопште се замарам, од утре не се ни стаам на нет, до септември, обврски куп .
На телефон имам само radiohead, изглеа фан ќе станам.

Passed down to you...

Некако ситниве часови ми се најпродуктивни особено во летниов период. Иам нешо ситни обврски и доволно желба да ги довршам една по една. Вечерашното џин-тоникче со друштвото ја потпали дискусијата на посериозно ниво. Конечно доминација врз веќе презреаните детски муабети со планови, идеи со поплоден шмек.
Ги слушам пак Coldplaу for the sake of good old times. И некако пак ми се враќа желба да пишам некој текст од страница или две.
Поздрав со песнава -
So says Saladin.

ПС
I wanna live life, never be cruel...

Да пукнат преносителите на негативна енергија.

Денеска бев на свадба, на кумашинката...да е жива и здрава и многу среќа во бракот :love:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom