Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Страшна работа е да се учиш да свириш гитара на полноќ.
Ми иди братми да го исфрлам низ пенџере.

Инаку, најбитната работа шо мислев дека нема од прв ден да се реши, си ја завршивме денеска. Си најдовме станче на 5 минути од центар. Уште да си средиме внатре и готово. Абе убавини. Ја мислев од 3 пати идење до таму нема стан да најдиме, али ете не бидна трета среќа денеска. :vozbud:

Do the happy dance !! Фала ви момци и девојки, паметно одиграно ...(y)

f_a0980559abda.gif

Драга,

Учам.

Ме сфаќаш нели?

Ај биди ми поздравена

ДК,

Среќата е избор.

Кога е најдобро време да се направи тој избор? И тоа е избор.

И во тој избор, никој не може да помогне. Тоа е 100% индивидуално.

И не е доволно да се отстранат оние коишто се погрешниот избор. Потребно е да се избере конструктивно и изборот да вроди со плод, по сопствена иницијатива. По сопствена идеја.

Ќе ми простиш, ама имав средба со лошите избори во минатото. Ова ми е само обид да се справам со нив.

Благодарам.

Ова што ни се случува со времето се вика температурна инверзија. Летно време преку ноќ температурата на површината на земјата нагло се лади, ладниот воздух останува доле, додека горе стои топлиот воздух.
Насабајле со првите сончеви зраци се зголемува кинетиката на молекулите, тие се почесто се судираат, па се зголемува температурата на воздухот во ладниот слој, на крај тие се мешаат и ете ти пеколен ден. :place:

ме мрзи да го почнувам денот кога страшно се успивам, ко сега. Да допраам ручекот, да учам дома, после тоа у читална, онаа подалечната каде си го остаив пола живот али ми е помалце драга од оваа поблискава каде запознав топ луѓе, па директно на јадење со 2,3 форумџии и 2,3 другарки.

Од тие топ луѓето дознав дека човек колку и да има обврски и проблеми, не треба да си рече: "Добро, да си го средам животот, па ќе се вратам на комуникација со луѓе и нормален живот каде се наоѓа време за пријатели и за себе."

Не би објаснувала, сите објасненија погрешно ми се сфаќани, особено на фејсбук коа сакам да споделам некоја поента.

dk dobro utro
vaka pospan neznam kako izvoziv do rabota , kolata si go znae patot veke,edvaj gleam mladosta mi se skrati so fakultetove i rabotata paralelno bre :( Ke izdrzam a sega bitno e da se rasonam so edno vkusno ness vanilla ubav den draga

Кајгано, незнам кој ѓавол ми е.
Ги срушив сите мои принципи деновиве. Правам се` наопаку...

- Јадев хамбургер во 1 по полноќ.
- Баш сега кога немам обврски и слободна сум да спијам колку сакам...јас станувам во 6 ипол, со кокошките. Значи каква кокошка сум!
- Навечер ќе легнам да спијам. Уште два саати зјапам во таванот како некој психопат.
- Јадев грозје - што никогаш во животот не сум јадела.
- Минатото лето гледав по 5 филмови на ден. Сега немам нерви ни тој еден да го изгледам до крај.
- Сите денес се запишуваат и трчат по факултети...а, јас од сабајле по пазар се шетам.:свиркам: Мислиш вујко ми владика е.
- Дома ќе си пуштат клима да им дува и си одмараат. Само јас се пикам во една соба, зошто не го можам тој уред. Да ми шиба у глава, у бубрези и после да ме убие од болка. Затоа пак се варам!

Значи, едно нешто не правам како што треба.
Една уплатница требаше да уплатам и таа ја заебав.

...се молев едвај чекав да дојдам во Скопје.
А сега цело време го одложувам денот кога да ги земам клучевите од станот.
Изгледа трема ме фати мене. Ме исплашија промените што ми се на повидок...:oops:

Ете драга и тоа дојде...
За некој ден заминувам за Дубаи... Дали е тоа правилна одлука или не незнам? Знаеш одамна сакав, ама сега кога дојде времето некако се мислам... Моиве од дома не ме подржуваат ама ете тоа е. Ќе работам нешто што нема врска со мојов факултет за кој се мачев цели 6 години. Е драга не знаеш низ што се поминав тие 6 години. Животот ми се скрати. Во нашава држава ако немаш некој да ти сврши работа, џабе и факултетот и се. Моиве не се нити директори нити политичари за да ме вметнат во администрација.
Држи ми среќа за работата таму оти појма неам, немам ни ден искуство за тоа таму што ќе работам. Тие од таму мислат дека имам затоа и ме зедоа!
Како ќе биде таму неам поим, а и не знам што ме очекува таму сепак е милионски град...
Ако не друго барем средина ќе сменам!
Оваа соба, оваа куќа, ова маало, овој град и оваа држава станаа пекол за мене...
Е стварно ми се смачи да живеам од проблемите на другите и за други.
Wish me luck and keep me safe!

Драга,
Имаме на факултет еден асистент, поискомплексиран идиот у живот немам видено. Се плашам да помислам што ќе се случи ако стане професор. Верувај ми, искрено се плашам.
Инаку, толку не ми се учи што почнав да гледам Game of Thrones... по четврти пат. Мислам дека веќе секоја сцена ја знам на памет. И пак не ми е досадно. Ова ми е дефинитивно омилена серија по Доктор Хаус. А може и да делат прво место, не сум сигурна.

Ова е прва песна што ми е поставена на аларм повеќе од една недела, а не сум ја замразила :)
Поздрав и убав ден :)

Ајде народе! Здрава, разумна и продуктивна младина, која поседува многу квалитети и потенцијал.
Некои од вас ги лајкаат размислувањата на оваквите по форуми, јутуб, фејсбук... Еве ви, дркајте!

http://21sergey21.livejournal.com/368426.html

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom